TA NEA Logo
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Καλοκαιρινή σιέστα στη ζωή μας
Σε έναν κόσμο που τρέχει συνεχώς, ξεχνάμε ότι έχουμε την επιλογή να μείνουμε για λίγο ακίνητοι. Ευτυχώς υπάρχει το καλοκαίρι! Η ζέστη δίνει την πολυτέλεια και το άλλοθι να κάνουμε μια παύση για να δούμε και πάλι τα πράγματα από απόσταση.
Τι να προσέχουν οι ασθενείς με διαβήτη το καλοκαίρι
Το καλοκαίρι κρύβει πολλούς κινδύνους για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη, που πρέπει να λαμβάνουν μέτρα για να προστατεύουν τον εαυτό τους.
Πώς να ζωντανέψουμε το καλοκαίρι μας
Το καλοκαίρι προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες αφύπνισης, αν εξασκηθούμε στην προσοχή. Αρκεί να γίνουμε λίγο πιο συνειδητοί στο λαμπρό φως, τους ήχους, τις μυρωδιές, την εικόνα του φυσικού περιβάλλοντος.
Εγκυμοσύνη: Συμβουλές για να αντέξετε τη ζέστη
Η ζέστη δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας, αλλά ειδικά για τις εγκύους μπορεί να αποδειχθεί ανυπόφορη, αφού το πρόσθετο βάρος και οι ανάγκες της κυήσεως κάνουν το σώμα τους να παράγει περισσότερη θερμότητα.
Προτιμάτε εμπειρίες ή υλικά αγαθά;
Καινούργιο κινητό ή ταξιδάκι; Περισσότερα ρούχα ή έξοδοι με τα φιλαράκια; Home cinema ή μαθήματα κατάδυσης; Τι διαλέγουμε συνήθως όταν αποφασίζουμε να επιβραβεύσουμε τον εαυτό μας;
Εννέα μύθοι και μία αλήθεια για τον ιδρώτα
Η εφίδρωση συνήθως εκδηλώνεται όταν κάνει πολλή ζέστη ή κάποιος ασχολείται με χειρωνακτικές εργασίες ή γυμνάζεται, και είναι μία καθόλα φυσιολογική σωματική λειτουργία, που όμως περιβάλλεται από πολλούς μύθους.
Γιατί είναι πιο συχνά τα ουρολογικά προβλήματα το καλοκαίρι
Κυστίτιδες, ουρολοιμώξεις, κολικοί νεφρού... Τα ουρολογικά προβλήματα είναι πολύ συνηθισμένα το καλοκαίρι, με τη συχνότητά τους να αυξάνεται έως και κατά 30%, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία.
Τσεκάπ για τη φροντίδα του εαυτού μας
Φροντίζουμε τα παιδιά μας, συντρόφους, γονείς, φίλους και συγγενείς που έχουν ανάγκη, τη δουλειά μας, το σπίτι, το αυτοκίνητο, φυσικά και τα κατοικίδια. Με τον εαυτό μας, όμως, τί γίνεται;
Δέρμα: Προστασία από 6 συνηθισμένα καλοκαιρινά προβλήματα
Τα αιφνίδια εξανθήματα και δερματικοί ερεθισμοί είναι συνηθισμένοι στις διακοπές, ειδικά όταν δεν λαμβάνουμε ορισμένα προληπτικά μέτρα, λέει ένας Έλληνας δερματολόγος.
Μύθοι και αλήθειες για την ηλιοθεραπεία και το έγκαυμα
Η ηλιοθεραπεία είναι απαραίτητη για να συνθέσει το δέρμα αρκετή βιταμίνη D. Το βούτυρο μπορεί να καταπραΰνει γρήγορα το ηλιακό έγκαυμα. Απόψεις σαν κι αυτές πολλοί τις πιστεύουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωστές.
Ραντεβού με τη φύση στην πόλη
Ενα από τα ωραία του καλοκαιριού είναι οι ευκαιρίες που δίνει για άμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Και ακόμη κι αν ζούμε στο μέσο μιας πολύβουης πόλης, δίνει την ευκαιρία να βγούμε λίγο από το… τεχνητό καβούκι μας.
Ποιες συνήθειες χαλάνε τα δόντια
Όσοι μασάνε παγάκια, χρησιμοποιούν τα δόντια σαν ανοιχτήρια, πίνουν πολλά όξινα ροφήματα, τρώνε συχνά τρόφιμα που κολλάνε στα δόντια ή/και χρησιμοποιούν οδοντόπαστα χωρίς φθόριο, ανοίγουν το δρόμο στην ανάπτυξη σοβαρών οδοντικών προβλημάτων.
Πως να αντιμετωπίσετε τα αόρατα σκουπίδια της ζωής σας
Μπορεί να πετάμε καθημερινά σακούλες με τα άχρηστα και αναλώσιμα οικιακά υλικά, αλλά σπάνια κάνουμε το ίδιο με ανάλογα σκουπίδια σε μυαλό και συναισθήματα.
Μήπως σας αγχώνει το καλοκαίρι;
Μερικές φορές ακόμη και το καλοκαίρι μπορεί αντί για χαλάρωση να μας προκαλέσει στρες και ανησυχία. Τι κάνουμε λάθος και μας αγχώνει ακόμη και μια συζήτηση για την παραλία το Σαββατοκύριακο;
Και οι στόχοι έχουν την... οικολογία τους
Αν σχεδόν όλα γύρω μας μπορούν και πρέπει να ιδωθούν από οικολογική σκοπιά, γιατί όχι και οι στόχοι μας; Μήπως δεν αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον και τα υπόλοιπα συστατικά της ζωής μας;
Πως να προστατευθείτε από τις λοιμώξεις του καλοκαιρού
Το καλοκαίρι είθισται να θεωρείται η εποχή των τροφικών δηλητηριάσεων, των ουρολοιμώξεων και των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων, αλλά ευτυχώς υπάρχουν μέτρα προφύλαξης του οργανισμού.
Αγκαλιάζοντας την αβεβαιότητα
Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με ταχύτητα και η πραγματικότητα συνεχώς αναπροσδιορίζεται, αλλά πόσο εύκολο είναι να την ακολουθήσουμε; Αν η αβεβαιότητα τείνει να γίνει βεβαιότητα, είναι καιρός να μάθουμε να ζούμε μαζί της.
Ρυτίδες: Πως να διαλέξετε τα κατάλληλα καλλυντικά
Τα αντιρυτιδικά καλλυντικά μπορούν να καταπολεμήσουν έως ένα βαθμό τη γήρανση του δέρματος, αρκεί να γίνεται σωστή επιλογή και να έχουν οι καταναλωτές ρεαλιστικές προσδοκίες.
Να κρίνουμε ή να διακρίνουμε;
Είτε έχουμε δίκιο ή άδικο, μοιάζει ακατόρθωτο να σταματήσουμε να κρίνουμε συνεχώς τους άλλους ή τον εαυτό μας. Πώς θα ήταν άραγε η ζωή μας αν ζούσαμε για λίγο χωρίς προβολή των απόψεων και αντιλήψεών μας πάνω σε άλλους;
Στρέφοντας τις κάμερες στον εαυτό μας
Αμέτρητες οι συζητήσεις για τα reality shows και οι επίμαχες απόψεις για τον ρόλο, την ποιότητα και τις αιτίες της δημοτικότητάς τους. Εμείς όμως πόσο συχνά και με πόση προσοχή παρακολουθούμε τον εαυτό μας;
Διαλέγοντας φωτογραφίες της καλύτερης ζωής μας
Συνηθισμένοι να προσπαθούμε λεκτικά να περιγράψουμε, να ερμηνεύσουμε και να διαχειριστούμε τα θέματά μας, ξεχνάμε την τεράστια σημασία και συμβολή που θα μπορούσε να έχει η εξωλεκτική επικοινωνία μέσω μιας απλής φωτογραφίας.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα