TA NEA Logo
Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Να κρίνουμε ή να διακρίνουμε;
Είτε έχουμε δίκιο ή άδικο, μοιάζει ακατόρθωτο να σταματήσουμε να κρίνουμε συνεχώς τους άλλους ή τον εαυτό μας. Πώς θα ήταν άραγε η ζωή μας αν ζούσαμε για λίγο χωρίς προβολή των απόψεων και αντιλήψεών μας πάνω σε άλλους;
Πως να προστατευθείτε από τις λοιμώξεις του καλοκαιρού
Το καλοκαίρι είθισται να θεωρείται η εποχή των τροφικών δηλητηριάσεων, των ουρολοιμώξεων και των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων, αλλά ευτυχώς υπάρχουν μέτρα προφύλαξης του οργανισμού.
Και οι στόχοι έχουν την... οικολογία τους
Αν σχεδόν όλα γύρω μας μπορούν και πρέπει να ιδωθούν από οικολογική σκοπιά, γιατί όχι και οι στόχοι μας; Μήπως δεν αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον και τα υπόλοιπα συστατικά της ζωής μας;
Αγκαλιάζοντας την αβεβαιότητα
Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με ταχύτητα και η πραγματικότητα συνεχώς αναπροσδιορίζεται, αλλά πόσο εύκολο είναι να την ακολουθήσουμε; Αν η αβεβαιότητα τείνει να γίνει βεβαιότητα, είναι καιρός να μάθουμε να ζούμε μαζί της.
Ρυτίδες: Πως να διαλέξετε τα κατάλληλα καλλυντικά
Τα αντιρυτιδικά καλλυντικά μπορούν να καταπολεμήσουν έως ένα βαθμό τη γήρανση του δέρματος, αρκεί να γίνεται σωστή επιλογή και να έχουν οι καταναλωτές ρεαλιστικές προσδοκίες.
Στρέφοντας τις κάμερες στον εαυτό μας
Αμέτρητες οι συζητήσεις για τα reality shows και οι επίμαχες απόψεις για τον ρόλο, την ποιότητα και τις αιτίες της δημοτικότητάς τους. Εμείς όμως πόσο συχνά και με πόση προσοχή παρακολουθούμε τον εαυτό μας;
Διαλέγοντας φωτογραφίες της καλύτερης ζωής μας
Συνηθισμένοι να προσπαθούμε λεκτικά να περιγράψουμε, να ερμηνεύσουμε και να διαχειριστούμε τα θέματά μας, ξεχνάμε την τεράστια σημασία και συμβολή που θα μπορούσε να έχει η εξωλεκτική επικοινωνία μέσω μιας απλής φωτογραφίας.
Νιώθοντας νέοι για πάντα
«Πόσων χρονών είστε;». Αν και πρόκειται για απλή πληροφορία, φθάνει μια εποχή που για πολλούς η απάντηση δημιουργεί αμηχανία, εξαιτίας της εικόνας που σηματοδοτεί και των παγιωμένων συνειρμών που κουβαλάει.
Πού κρύβονται οι λύσεις
Οταν βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση, συνήθως δεν δίνουμε σημασία στις στιγμές που, έστω και για λίγο, είναι κάπως καλύτερες. Και όμως, αυτές οι στιγμές μπορεί να είναι γεμάτες με πολύτιμα στοιχεία.
Δεν μετανιώνω, μετα-μορφώνομαι
Υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει μετανιώσει για κάτι που έκανε ή δεν έκανε και δεν έχει βασανιστεί αναλογιζόμενος τι θα έκανε διαφορετικά αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω;
Που οφείλεται και πως αντιμετωπίζεται ο επίμονος κνησμός
Όλοι έχουμε αισθανθεί την επιτακτική ανάγκη να ξύσουμε εδώ και τώρα κάποιο σημείο στο δέρμα μας, αλλά το γιατί αναπτύσσεται η φαγούρα (ή κνησμός, όπως λέγεται επιστημονικά) είναι κάτι που σε μεγάλο βαθμό εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο για τους επιστήμονες.
Κοιτάζοντας το άγχος στα μάτια
Ο καθένας έχει τη δική του στρατηγική διαχείρισης του άγχους. Ακόμα, όμως, κι αν δεν έχουμε βρει αυτή που πιάνει σε εμάς ποτέ δεν είναι αργά να δοκιμάσουμε νέες πρακτικές.
Εισαγωγή στην άνοιξη σε πέντε βήματα
Η άνοιξη φέρνει μαζί της ένα τονωτικό κλίμα ανανέωσης. Πώς θα κινητοποιηθούμε, όμως, για να κάνουμε επιτέλους όσα αφήναμε για καλύτερες μέρες, αν μαζί με τα βαριά ρούχα δεν απομακρύνουμε και τη βαριά ψυχολογία του χειμώνα;
Παιδιά: Τι να προσέξετε για Πάσχα χωρίς ατυχήματα
Οι διακοπές του Πάσχα είναι ευκαιρία να ξεκουραστούν και να παίξουν τα παιδιά, αλλά οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή διότι ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί.
Σώστε τα μάτια σας από τα βεγγαλικά
Δεκάδες άνθρωποι τραυματίζονται κάθε χρόνο στα μάτια εξαιτίας των βεγγαλικών παρουσιάζοντας από χημικά και θερμικά εγκαύματα, εκδορές στον κερατοειδή και αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς έως ρήξη του οφθαλμικού βολβού.
Τα παράλληλα σύμπαντα λένε πολλά
«Καλά, αυτός ζει σε παράλληλο σύμπαν» λέμε συνήθως για κάποιον που συμπεριφέρεται σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα. Ωστόσο όποιος μπορεί να «ζει αλλού», μπορεί να αποκομίσει σημαντικά οφέλη.
Πώς να προστατευθείτε από τα μικρόβια στο σουπερμάρκετ
Τα μικρόβια εισβάλλουν στο σπίτι μας με πολλούς τρόπους και ένας από αυτούς - και ίσως από τους πλέον απρόσμενους - είναι με τα ψώνια του σουπερμάρκετ, λέει ένας κορυφαίος αμερικανός μικροβιολόγος.
Τα πρωταπριλιάτικα ψέματα της ζωής μας
Πρωταπριλιά. Μια ημέρα γεμάτη φάρσες και ψέματα που θυμίζει μια μεγάλη αλήθεια: πόσο ευάλωτοι και επιρρεπείς είμαστε στα ψέματα.Τι φάρσες μας παίζει ο ίδιος μας ο εαυτός; Τι δεν θέλουμε να δούμε;
«Μην με διακόπτεις»
Ολοι έχουμε εμπειρίες από αναπάντεχες διακοπές που εκτροχίασαν ό,τι κάναμε και ίσως μάλιστα είναι συχνό φαινόμενο σε κάποιον τομέα της ζωής μας. Τί σημαίνουν όμως αυτές οι διακοπές και πότε πρέπει όντως να ανταποκριθούμε;
Ένα drone για τα διλήμματα της ζωής μας
«Δεν ξέρω τι να κάνω»: πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί στη θέση του απόλυτου μπλακάουτ, όταν δεν ξέρουμε πώς να ξεπεράσουμε μια δυσάρεστη κατάσταση; Η λύση ίσως είναι να δούμε τα πράγματα από μία άλλη οπτική γωνία: από ψηλά.
Δόντια: Πρώτες βοήθειες για τα απρόοπτα στο σπίτι
Η στοματική κοιλότητα καλύπτει μόλις το 1% του ανθρώπινου σώματος, αλλά σε αυτή συμβαίνει το 5% όλων των σωματικών μικροτραυματισμών των ενηλίκων και το 17% των παιδιών προσχολικής ηλικίας.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα