TA NEA Logo
Κυριακή 26 Μαρτίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Πως επηρεάζει την καρδιά η καθιστική ζωή
Η καθιστική ζωή και η αδράνεια μπορεί να προκαλέσουν δύσπνοια, δυσφορία και μυϊκή αδυναμία. Μία νέα μελέτη εξηγεί που μπορεί να οφείλεται αυτό.
Το τρέξιμο δεν καταστρέφει τα γόνατα
Υπάρχει άραγε δρομέας που δεν έχει ακούσει ότι το τρέξιμο σταδιακά θα καταστρέψει τα γόνατά του; Μία νέα μελέτη έρχεται να καταρρίψει την κινδυνολογία που συντηρείται επί δεκαετίες.
Πως αντιμετωπίζεται η φλεγμονή στον Αχίλλειο τένοντα
Η αχίλλειος τενοντίτιδα είναι μία δύσκολη φλεγμονή, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως μπορεί να γίνει χρόνια, απαιτώντας μακροχρόνια αντιμετώπιση που σε μερικές περιπτώσεις φθάνει έως την χειρουργική επέμβαση.
Αμφιβολίες για apps, ποδόμετρα που συνιστούν 10.000 βήματα
Οι συσκευές και τα apps που μετρούν τα βήματα που κάνουμε κάθε μέρα, μπορεί να βλάπτουν αντί να ωφελούν την υγεία, υποστηρίζει ένας κορυφαίος ειδικός στην Πληροφορική.
Η γυμναστική στην κλιμακτήριο μειώνει τις εξάψεις
Η μετρίας εντάσεως γυμναστική στην εμμηνόπαυση μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να διαχειριστούν καλύτερα τις εξάψεις, να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση και να αισθανθούν καλύτερα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πώς να αποφύγετε τους τραυματισμούς στα χειμερινά σπορ
Η ενασχόληση με τα χειμερινά σπορ μπορεί να έχει δυσάρεστη κατάληξη, εάν οι λάτρεις τους δεν φροντίσουν να ακολουθήσουν ορισμένους βασικούς κανόνες προστασίας, αναφέρει ένας Έλληνας ειδικός.
Ποιες ασκήσεις πρέπει να μπορείτε να κάνετε ανά ηλικία
Νομίζετε ότι έχετε καλή φυσική κατάσταση; Μπορείτε να το μάθετε θετικά, κάνοντας ένα απλό τεστ που θα δείξει αν μπορείτε να εκτελέσετε τις βασικές για την ηλικία σας ασκήσεις.
Οι αναβολές της προπόνησης πλήγμα για τον εγκέφαλο
Πριν αποφασίσετε να αναβάλετε για αύριο την προπόνησή σας, ίσως θέλετε να σκεφθείτε τον εγκέφαλό σας. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι αρχίζει να... χάνει στροφές όταν κάποιος αποφασίσει να μην γυμναστεί έστω και για μία εβδομάδα.
Γιατί πρέπει να έχετε κλειστό το κινητό όταν κάνετε γυμναστική
Οι άνθρωποι που μιλάνε στο κινητό ή γράφουν SMS την ώρα που γυμνάζονται, υπονομεύουν την προσπάθεια αλλά και την υγεία τους, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.
Το σεξ γυμνάζει και τους 657 μυς του ανθρώπινου σώματος
Η δραστηριότητα που χρησιμοποιεί τους περισσότερους μυς είναι το σεξ, το οποίο μπορεί να ενεργοποιήσει και τους 657 μικρούς και μεγάλους μυς που διαθέτει το ανθρώπινο σώμα, αναφέρει ένας βρετανός φυσιοθεραπευτής.
Πώς να αυξήσετε τη μυϊκή μάζα μετά τα 60
Τα προβλήματα ισορροπίας, οι πτώσεις και η σωματική αδυναμία είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους ηλικιωμένους, αλλά ευτυχώς με την τακτική προπόνηση μπορούν να αυξήσουν τη μυϊκή τους μάζα και να προστατευθούν.
Περπάτημα: Κάνετε ένα πολύτιμο δώρο στον εαυτό σας
Εφέτος στις γιορτές κάνετε ένα πολύτιμο δώρο στον εαυτό σας: βάλτε στην καθημερινότητά σας το περπάτημα ή οποιαδήποτε άλλη μορφή φυσικής δραστηριότητας σας αρέσει, διότι είναι πια τεκμηριωμένο πως όσο περισσότερο καθόμαστε, τόσο περισσότερο αρρωσταίνουμε.
Το τζόγγινγκ βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος
Οι άνδρες με πρόβλημα υπογονιμότητας ίσως μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του σπέρματός τους φροντίζοντας να γυμνάζονται συστηματικά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Φάρμακο η γυμναστική για την κατάθλιψη
Η γυμναστική μπορεί να αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία για την κατάθλιψη αλλά και ένα θαυμάσιο όπλο για την πρόληψή της, σύμφωνα με τρεις νέες μελέτες που βασίζονται στη συνδυασμένη ανάλυση στοιχείων από προγενέστερες.
Τένις και κολύμπι η καλύτερη γυμναστική για τους 50άρηδες
Τα αθλήματα με ρακέτες, όπως το σκουός, το τένις και το μπάντμιντον, μπορεί να είναι η καλύτερη γυμναστική για τους 50άρηδες, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής έναν Έλληνα ειδικό.
Λιγότερα εμφράγματα για όσους πάνε με το ποδήλατο στη δουλειά
Μισή ώρα ποδήλατο την ημέρα μπορεί να μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για έμφραγμα και να ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη και το σάκχαρο, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες.
Με ποια ταχύτητα πρέπει να κινούνται πεζοί και ποδηλάτες στην πόλη
Οι πεζοί και οι ποδηλάτες που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα στην πόλη εισπνέουν υψηλότερα επίπεδα ατμοσφαιρικών ρύπων με συνέπεια να κινδυνεύει η υγεία τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τα βαράκια προστατεύουν τη μνήμη
Η συστηματική προπόνηση με βάρη μπορεί να προστατεύει τη μνήμη των πασχόντων από ήπια νοητική διαταραχή, η οποία συχνά εξελίσσεται σε άνοια, αναφέρουν επιστήμονες από την Αυστραλία.
Οι κεφαλιές βλάπτουν σοβαρά τη μνήμη
Το κτύπημα της μπάλας με το κεφάλι επηρεάζει τη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου για τουλάχιστον τις 24 επόμενες ώρες, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν συμπτώματα εγκεφαλικής διάσεισης, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.
«Φάρμακο» η γυμναστική για τους ασθενείς με άνοια
Η συστηματική γυμναστική μπορεί να ωφελεί τους πάσχοντες από αρχικού σταδίου άνοια που οφείλεται σε αγγειακά προβλήματα, αναφέρουν επιστήμονες από τον Καναδά.
Πώς διευκολύνει η γυμναστική το αδυνάτισμα
Η γυμναστική μπορεί να βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους και να προστατεύει από τον διαβήτη βελτιώνοντας την ικανότητα των κυττάρων του λίπους να καίνε θερμίδες, σύμφωνα με νέα μελέτη.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για εγχείρηση μυωπίας
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα