TA NEA Logo
Κυριακή 26 Μαρτίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
Βιωματικά σεμινάρια αυτοφροντίδας για γυναίκες με καρκίνο μαστού
Δώδεκα διαφορετικά σεμινάρια για ισάριθμες πλευρές της ζωής με τον καρκίνο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι γυναίκες ασθενείς στο πλαίσιο της πρωτότυπης εκστρατείας «Είσαι Γυναίκα. Είσαι Δύναμη» που διεξάγεται στην Αθήνα από 5 Οκτωβρίου έως 12 Νοεμβρίου 2015.
1 - 10 από 45
Υγεία
1 - 10 από 45
Η ολιστική προσέγγιση της γυναίκας με καρκίνο μαστού σε επίπεδο ψυχολογίας, ευεξίας και ποιότητας ζωής, μπορεί να συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου.
Περίπου 800.000 Έλληνες πάσχουν από άσθμα, το οποίο οφείλεται σε φλεγμονή που προκαλεί στένωση των αεραγωγών και δυσχεραίνει την ροή του αέρα και κατά συνέπεια την αναπνοή.
Ενα εμβόλιο και ένα ειδικό τεστ για την ανίχνευση του γενετικού υλικού (DNA) του ιού που προκαλεί καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας έρχονται να πατήσουν «φρένο» σε αυτή τη συχνή αιτία θανάτου των νεαρών γυναικών.
Η χορήγηση ενός βιολογικού φαρμάκου σε γυναίκες με προχωρημένο καρκίνο των ωοθηκών, παρατείνει το διάστημα χωρίς επιδείνωση της νόσου κατά 6 μήνες - και συνιστά το πρώτο ουσιώδες βήμα προόδου κατά της νόσου εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.
Σε περίπου 800 Ελληνίδες ανιχνεύεται ετησίως καρκίνος των ωοθηκών, με τις περισσότερες να πάσχουν ήδη από νόσο τρίτου (επέκταση στους λεμφαδένες) ή τετάρτου (απομακρυσμένες μεταστάσεις) σταδίου, την εποχή που γίνεται η διάγνωση.
Οι πάσχοντες από καρκίνο έχουν δικαίωμα να ξέρουν από τι πάσχουν, να ενημερώνονται αναλυτικά για τις υπάρχουσες θεραπείες, να αρνηθούν κάποια θεραπεία, να πάρουν τον ιατρικό φάκελό τους, ακόμα και να λάβουν επίδομα αναπηρίας αναλόγως με το χειρουργείο που κάνουν.
Στη φωτοδυναμική θεραπεία δεν χρησιμοποιείται η επιβλαβής υπεριώδης ακτινοβολία (UV) αλλά το καθαρό, ορατό φως, το οποίο έχει την ιδιότητα να προκαλεί ύφεση των συμπτωμάτων της ακμής.
Μία στις τέσσερις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας παρουσιάζει ακμή, ακόμα κι αν δεν είχε ούτε ένα σπυράκι στην εφηβεία. Στην εμφάνισή της ρόλο παίζουν παράγοντες όπως το στρες, η παχυσαρκία, τα ακατάλληλα καλλυντικά και το ελλιπές ντεμακιγιάζ.
Η έκπτωση της νεφρικής λειτουργίας αποτελεί πολύ συνηθισμένη επιπλοκή του τύπου 2 διαβήτη, προσβάλλοντας σχεδόν έναν στους δύο ασθενείς. Στην πραγματικότητα, ο διαβήτης αποτελεί κύρια αιτία νεφρικής ανεπάρκειας.
Το καλοκαίρι δεν αποτελεί αντένδειξη για μια αισθητική επέμβαση, αλλά αν περιλαμβάνει μεγάλες τομές και αφαίρεση περιττού δέρματος (όπως συμβαίνει στην κοιλιοπλαστική), θα πρέπει να αφιερωθεί η θερινή άδεια στην επούλωση.
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα