TA NEA Logo
Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Πόσο πρέπει να είναι το σάκχαρο μετά το φαγητό
Δημοσίευση: 20-4-2017
Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο
Γιατί οι γιατροί λένε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η πολύ μεγάλη αύξηση του σακχάρου μετά το φαγητό; Σε ποια επίπεδα πρέπει να είναι το «ζάχαρο» τότε;
(Ε.Α., Αθήνα)

Ο ενδοκρινολόγος, τ. διευθυντής ΕΣΥ, Κώστας Φαινέκος απαντά ότι ανεξάρτητα από το επίπεδο ρύθμισης του διαβήτη όπως αυτό προσδιορίζεται από τα σάκχαρα νηστείας στο αίμα και από τη γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, η μεταγευματική υπεργλυκαιμία φαίνεται από μελέτες που έχουν γίνει ότι αυξάνει τον κίνδυνο αγγειακών επιπλοκών.

Η γλυκόζη στο αίμα δύο ώρες μετά την έναρξη του γεύματος πρέπει να είναι 80 έως 130 χιλιοστόγραμμα, χωρίς να αποκλείεται να είναι υψηλότερη νωρίτερα (όχι όμως πάνω από 180).



Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία
Ερωτήσεις για την κατηγορία: Διαβήτης
Τελευταίες ερωτήσεις
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα