TA NEA Logo
Σάββατο 19 Απριλίου 2014
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Οι τροφές με βιταμίνη Κ
Δημοσίευση: 7-2-2008
Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο
Είμαι γυναίκα 53 χρόνων. Έπαθα θρόμβωση και νοσηλεύθηκα. Παίρνω αντιθρομβωτική αγωγή. Μου είπαν ότι η δίαιτά μου πρέπει να περιέχει σταθερό ποσό βιταμίνης Κ. Δεν πρέπει να τρώω μεγάλες ποσότητες από πράσινα λαχανικά, γιατί περιέχουν βιταμίνη Κ, που εμποδίζει τη δράση του φαρμάκου. Ποια τρόφιμα περιέχουν βιταμίνη Κ; Μπορώ να τρώω λίγη πράσινη σαλάτα;
(Μ.Κ., Πειραιάς)
Ο κλινικός διαιτολόγος κ. Κ. Ξένος απαντά ότι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Κ είναι κυρίως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο, το σογιέλαιο, το μαρούλι και το σπανάκι. Η βιταμίνη αυτή ανευρίσκεται επίσης στο ελαιόλαδο, στα περισσότερα αναποφλοίωτα δημητριακά πρωινού, στη βρώμη, στα ρεβίθια, στις ντομάτες, στα αυγά, στις φράουλες, στα σπαράγγια, στα φασόλια και στο συκώτι. Θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας από αυτές τις τροφές. Μπορείτε να τρώτε λίγη πράσινη σαλάτα, αφού πάρετε και τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντος ιατρού.



Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία
Ερωτήσεις για την κατηγορία: Διατροφή
Τελευταίες ερωτήσεις
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα ύποπτα συμπτώματα για καρκίνο ωοθηκών
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα