TA NEA Logo
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Υγεία από το Α ως το Ω: Υγεία από το Α έως το Ω
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα. Εναλλακτικά μπορείτε να αναζητήσετε την ασθένεια που σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας το παρακάτω πεδίο.
Φ Χ Ψ Ω A
B C D E F
G H I J K
L M N O P
Q R S T U
V W X Y Z
Τελευταία άρθρα
Β
«Ασπίδα» τα ακουστικά βαρηκοΐας εναντίον του Αλτσχάιμερ;
Τα ακουστικά βαρηκοΐας θα μελετήσουν επιστήμονες στις ΗΠΑ ως βοήθημα για την καταπολέμηση της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ, καθώς μελέτες δείχνουν ότι η ήπια βαρηκοΐα διπλασιάζει τον κίνδυνο άνοιας και η σοβαρή κώφωση τον πενταπλασιάζει.
Β
«Φάρμακο» ο βελονισμός για τα ανεξήγητα συμπτώματα
Χιλιάδες ασθενείς με ανεξήγητα συμπτώματα μπορεί να ωφεληθούν από τον βελονισμό, σύμφωνα με την πρώτη του είδους μελέτη. Όπως έδειξε, μόλις 12 συνεδρίες είναι αρκετές για να δουν βελτίωση της κατάστασής τους.
Β
«Χάνουμε» έναν παλμό σε κάθε φτάρνισμα
Το φτάρνισμα και ο βήχας μπορεί να μας κάνουν να «χάσουμε» έναν καρδιακό παλμό, μέσα από την ενεργοποίηση μιας πολύπλοκης αλληλουχίας φυσικών, νευρολογικών αντακλαστικών, που γίνονται αντιληπτά σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.
Βήχας
«Χάνουμε» έναν παλμό σε κάθε φτάρνισμα
Το φτάρνισμα και ο βήχας μπορεί να μας κάνουν να «χάσουμε» έναν καρδιακό παλμό, μέσα από την ενεργοποίηση μιας πολύπλοκης αλληλουχίας φυσικών, νευρολογικών αντακλαστικών, που γίνονται αντιληπτά σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.
Β
O μικροσκοπικός βηματοδότης
Οι τελευταίες εξελίξεις στη βηματοδότηση θέλουν τον βηματοδότη να είναι απίστευτα μικροσκοπικός, με μέγεθος δηλαδή στο 1/10 περίπου του σημερινού βηματοδότη, και να εμφυτεύεται στην καρδιά με απλό καθετηριασμό.
Β
Αιτίες και αντιμετώπιση της ψυχογενούς βουλιμίας
Η ψυχογενής βουλιμία είναι μια διαταραχή διατροφής που πλήττει το 1%-3% των νεαρών γυναικών και χαρακτηρίζεται από τουλάχιστον δύο εβδομαδιαία επεισόδια υπερφαγίας, τα οποία το άτομο αισθάνεται ανίκανο να ελέγξει ή να σταματήσει.
Β
Αντικατάσταση βαλβίδας στην καρδιά χωρίς νυστέρι
Ενας στους 20 ενηλίκους παρουσιάζει πρόβλημα σε κάποια από τις κύριες βαλβίδες της καρδιάς, την αορτική ή τη μιτροειδή, για το οποίο απαιτείται χειρουργική θεραπεία, η οποία σήμερα - και σε επιλεγμένους ασθενείς - εφαρμόζεται δίχως εγχείρηση.
Β
Αντικλεπτικά και διόδια «τρελαίνουν» τους βηματοδότες
Προβλήματα στους βηματοδότες μπορεί να δημιουργήσουν οι συσκευές αναγνώρισης μέσω ραδιοσυχνοτήτων, οι οποίες είναι ευρύτατα διαδεδομένες και χρησιμοποιούνται παντού – από τα ξενοδοχεία και τα πολυκαταστήματα έως τα διόδια.
Β
Βαρόμετρο της υγείας η βιταμίνη D
Οι άνθρωποι που έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα τους μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο και καρδιοπάθεια, ενώ έχουν αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσουν και άλλα νοσήματα, σύμφωνα με δύο νέες μεγάλες μελέτες.
Β
Βήχας
Ένα απλό κρυολόγημα μπορεί να προκαλέσει βήχα στα μωρά, που επειδή δεν ξέρουν να φυσούν τη μύτη και μένουν ξαπλωμένα, καταπίνουν τη βλέννα.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα