TA NEA Logo
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Υγεία από το Α ως το Ω: Α
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα. Εναλλακτικά μπορείτε να αναζητήσετε την ασθένεια που σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας το παρακάτω πεδίο.
Τελευταία άρθρα
Άσθμα
«Αντίδοτο» στις αλλεργίες οι σκύλοι, αλλά όχι οι γάτες
Όσοι έχουν στο σπίτι τους σκύλο μπορεί να ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών τους ενάντια στις αλλεργίες, σε αντίθεση με όσους έχουν γάτα η οποία επιδεινώνει τη νοσογόνο κατάσταση.
Άσθμα
«Δεν άφησα το άσθμα να με νικήσει»
Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν  ξαφνικά, πριν από σχεδόν 13 χρόνια. Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο - λίγη  δύσπνοια, λίγος βήχας και φλέματα. Στην  αρχή, η Αθανασία Τσουμελέκα και οι γονείς της σκέφτηκαν πως έφταιγε το άγχος  λόγω Γυμνασίου...
Άσθμα
«Μπορείς να ελέγξεις το άσθμα σου»
Με ενημέρωση και σωστή αγωγή, οι ασθενείς με άσθμα δεν ταλαιπωρούνται από συμπτώματα, δεν έχουν παροξυσμούς και είναι ικανοί να έχουν μια απολύτως φυσιολογική ζωή, συμπεριλαμβανομένων της άσκησης, της άθλησης και της πλήρους κοινωνικής δραστηριότητας, αναφέρουν Έλληνες ειδικοί.
Άσθμα
«Φάρμακο» για το άσθμα η βιταμίνη του ήλιου
Ο χρόνος που περνάνε οι πάσχοντες από άσθμα στον ήλιο μπορεί να επηρεάσει την ασθένειά τους, επειδή η «βιταμίνη του ήλιου» έχει την δύναμη να επηρεάσει έναν ανοσοποιητικό μηχανισμό, αναφέρουν επιστήμονες από τη Βρετανία.
Άσθμα
«Φάρμακο» η υγιεινή διατροφή για το άσθμα
Η ακολούθηση μιας διατροφής πλούσιας σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια και δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να ελαττώνει τη φλεγμονή στους πνεύμονες που ευθύνεται για το άσθμα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Άσθμα
Health Update 30/4/2008
** Ασπιρίνη εναντίον άσθματος ** Κατάθλιψη μητέρας... ** Πότε δεν αποδίδουν τα φάρμακα για το άσθμα
Άσθμα
Ανακάλυψαν μέθοδο για θεραπεία του άσθματος
Μία νέα τεχνολογία, η οποία για πρώτη φορά καταργεί τα φάρμακα για την αντιμετώπιση του άσθματος και παρέχει πλέον «θεραπεία», έλαβε έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.
Άσθμα
Ανεύρυσμα: Μία κρυφή απειλή για τους άνδρες με άσθμα
Τι σχέση μπορεί να έχει το άσθμα με το ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής; Φαινομενικά καμία. Ωστόσο, μια νέα μελέτη δείχνει ότι μερικές φορές τα φαινόμενα μπορεί στ’ αλήθεια να απατούν.
Άσθμα
Απαραίτητη η άσκηση στο άσθμα
Ένα στα τέσσερα παιδιά και ένας στους 10 ενήλικες πάσχουν από άσθμα, το οποίο πολλοί νομίζουν πως καθιστά απαγορευτική την άσκηση. Ωστόσο, με την κατάλληλη αγωγή όλοι οι πάσχοντες, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορούν να ασκηθούν.
Άσθμα
Απλή εξέταση αίματος ανιχνεύει το άσθμα
Μια εξέταση αίματος που γίνεται σε πέντε λεπτά και αξιολογεί την κινητικότητα του πιο συνηθισμένου τύπου λευκών αιμοσφαιρίων μπορεί να ανιχνεύει ακόμη και τις πιο ήπιες μορφές άσθματος, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα