TA NEA Logo
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Υγεία από το Α ως το Ω: Α
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα. Εναλλακτικά μπορείτε να αναζητήσετε την ασθένεια που σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας το παρακάτω πεδίο.
Τελευταία άρθρα
Αλκοόλ
Άσπρο πάτο με ένα... χαπάκι
Φάρμακα τα οποία μιμούνται τον τρόπο που δρα το αλκοόλ στον εγκέφαλο και σταματούν την επιθυμία για ένα ποτό ακόμα, βρίσκονται στις προτεραιότητες των μεγάλων φαρμακευτικών.
Αλκοόλ
Χειρότερο χανγκόβερ από τα σκούρα ποτά
Κατά την εορταστική περίοδο, είναι καλό να το έχετε υπόψη: το ουίσκι προκαλεί χειρότερο χανγκόβερ από τη βότκα. Γενικώς, τα πιο σκουρόχρωμα οινοπνευματώδη θα σας ταλαιπωρήσουν την επομένη περισσότερο από ό,τι τα πιο ανοιχτόχρωμα, το κόκκινο κρασί περισσότερο από ό,τι το λευκό.
Αλκοόλ
«Αντίδοτο» η γκαζόζα στα παρεπόμενα της μέθης;
Ο καφές παραδοσιακά θεωρείται το καλύτερο «αντίδοτο» για τα παρεπόμενα της μέθης. Μία νέα έρευνα, όμως, υποδηλώνει ότι καλύτερη επιλογή μπορεί να είναι μία γκαζόζα με λεμόνι και κίτρο.
Αλκοόλ
«Γερά ποτήρια» οι μορφωμένες γυναίκες
Όσο υψηλότερο είναι το μορφωτικό επίπεδο μιας γυναίκας, τόσο περισσότερο το ρίχνει στο ποτό. Μπορεί, μάλιστα, να προβλέψει κάποιος τη μελλοντική σχέση με το ποτό, από τους βαθμούς ενός κοριτσιού στις πρώτες τάξεις του δημοτικού…
Αλκοόλ
«Ελαφρύ» κρασί για λιγότερους καρκίνους
Αν σας αρέσει το κρασί, ίσως πρέπει να το «γυρίσετε» σε είδη με λίγο μικρότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Μία νέα μελέτη υποδηλώνει πως η ανταλλαγή αυτή είναι αρκετή για να μειωθεί ο κίνδυνος αναπτύξεως ορισμένων καρκίνων.
Αλκοόλ
«Καταλύτης» της μέθης τα λάιτ αναψυκτικά στα κοκτέιλ με αλκοόλ
Τα κοκτέιλ με λάιτ αναψυκτικά μας μεθούν πιο γρήγορα - ίσως διότι το αλκοόλ απορροφάται πιο γρήγορα από τον οργανισμό, επειδή δεν υπάρχει ζάχαρη για να επιβραδύνει την απορρόφησή του.
Αλκοόλ
«Το καλό κρασί είναι αυτό που μας αρέσει»
Η επιτυχία του εορταστικού τραπεζιού εξαρτάται από την επιλογή του σωστού κρασιού. Το κρασί δεν συνοδεύει απλά το φαγητό, αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό του. Ωστόσο, τον κύριο λόγο παίζει τελικά το γούστο.
Αλκοόλ
5 μύθοι και αλήθειες για το αλκοόλ και την οδήγηση
Πέντε μύθους για τη χρήση αλκοόλ κατά την οδήγηση εξεδωσε η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία, σε μία προσπάθεια να ενημερωθούν σωστά οι οδηγοί και να μειωθούν τα τροχαία λόγω αλκοόλ στη χώρα μας.
Αλκοόλ
Ακόμα ένα ποτηράκι; Καλύτερα όχι...
Γιορτές χωρίς αλκοόλ, δεν γίνεται – ει μη τι άλλο, το ποτό μας χαλαρώνει, βελτιώνει την ψυχική μας διάθεση, μας κάνει πιο ευχάριστους στην παρέα και τέλος πάντων κάνει καλό και στην καρδιά. Όλ’ αυτά, όμως, στη σωστή δόση, ειδάλλως παραμονεύουν πεπτικά προβλήματα και hangover...
Αλκοόλ
Ακόμα και ένα ποτηράκι αυξάνει τον κίνδυνο τροχαίου
Όταν το θέμα είναι η οδήγηση, δεν υπάρχει ασφαλές όριο στην κατανάλωση αλκοόλ, διότι ακόμα και ένα ποτηράκι αυξάνει τον κίνδυνο θανατηφόρου τροχαίου, αποκαλύπτει μία πρωτοποριακή μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα