TA NEA Logo
Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Υγεία από το Α ως το Ω: Α
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα. Εναλλακτικά μπορείτε να αναζητήσετε την ασθένεια που σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας το παρακάτω πεδίο.
Τελευταία άρθρα
AIDS
Εξαφάνισαν τον ιό του ΑΙDS με μεταμόσχευση
Γιατροί κατάφεραν να απαλλάξουν έναν άνδρα από τον ιό ΗΙV που προκαλεί το ΑΙDS κάνοντάς του μεταμόσχευση μυελού των οστών από δότη με γενετική αντίσταση στον ΗΙV. Η μέθοδος αυτή είναι ό,τι πλησιάζει περισσότερο σήμερα σε μια θεραπεία της νόσου.
AIDS
«Εκπληκτική πρόοδος» στην αναζήτηση οριστικής θεραπείας για το AIDS
Ένα βήμα πιο κοντά σε μία ριζική θεραπεία για την HIV/AIDS λοίμωξη βρίσκονται οι επιστήμονες, καθώς ένας Βρετανός ασθενής δείχνει «εκπληκτική πρόοδο» μετά από μία ερευνητική θεραπεία.
AIDS
«Καλπάζει» το AIDS στην Ελλάδα
Ανησυχία προκαλούν τα νέα κρούσματα του AIDS στην Ελλάδα, καθώς ο αριθμός των οροθετικών αυξάνεται διαρκώς, με τους περισσότερους φορείς να είναι νέοι άνθρωποι. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από τις αρχές του έτους μέχρι τις 31 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 547 νέα κρούσματα, όταν ολόκληρο το 2007 είχαν καταγραφεί 517.
AIDS
«Μπορούμε να εξαλείψουμε το ΑΙDS σε 40 χρόνια»
Ένας Νοτιοαφρικανός επιστήμονας προτείνει μια νέα, ριζοσπαστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση του AIDS η οποία, όπως υποστηρίζει, μπορεί εντός 40 ετών να εξαλείψει τη νόσο.
AIDS
«Σταυροδρόμι» του AIDS η Ελλάδα
Επιστήμονες χαρτογράφησαν την εξάπλωση του HIV/AIDS στην Ευρώπη και διαπίστωσαν πως οι τουρίστες φέρουν το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης. Μάλιστα, σύμφωνα με το χάρτη, που περιλαμβάνει 17 χώρες, η Ελλάδα και η Ισπανία κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις στις χώρες που «εξάγουν» τον ιό.
AIDS
«Στοπ» στο AIDS με τοπική αλοιφή
Ερευνητές έχουν ανακαλύψει πως ένα οικονομικό και συχνά χρησιμοποιούμενο συστατικό μπορεί να σταματήσει τη μετάδοση του AIDS, με μία απλή επάλειψη στον κόλπο.
AIDS
«Τέλος» η επιδημία του AIDS στην Αυστραλία
Το τέλος της επιδημίας του AIDS ως προβλήματος δημοσίας Υγείας κήρυξαν οι κορυφαίοι λοιμωξιολόγοι της Αυστραλίας, καθώς οι θάνατοι από αυτό είναι πια τόσο λίγοι ώστε δεν καταγράφονται καν.
AIDS
122.000 οροθετικοί στην Ευρώπη δεν ξέρουν ότι είναι φορείς του AIDS
Ένας στους επτά οροθετικούς που ζουν στην Ευρώπη δεν ξέρουν ότι είναι φορείς του ιού HIV που προκαλεί το AIDS, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου & Προλήψεως Ασθενειών (ECDC).
AIDS
AIDS: 10χρονη φορέας ζει εννέα χρόνια χωρίς φάρμακα
Ένα δεκάχρονο κορίτσι που μολύνθηκε με τον ιό του AIDS κατά τη γέννησή της, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της χωρίς θεραπεία, ανακοίνωσαν γιατροί από τη Νότιο Αφρική.
AIDS
AIDS: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ελλάδα, μειώνονται στον κόσμο
Αυξημένα είναι τα κρούσματα του AIDS στην χώρα μας, αφού το 2009 προστέθηκαν 600 νέοι φορείς και ασθενείς, όταν πριν από δύο χρόνια τα νέα κρούσματα κατ’ έτος δεν ξεπερνούσαν τα 450, ενώ για εφέτος οι προβλέψεις είναι ακόμα πιο δυσοίωνες..
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα