TA NEA Logo
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Υγεία από το Α ως το Ω: Β
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα. Εναλλακτικά μπορείτε να αναζητήσετε την ασθένεια που σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας το παρακάτω πεδίο.
Τελευταία άρθρα
Βήχας
«Χάνουμε» έναν παλμό σε κάθε φτάρνισμα
Το φτάρνισμα και ο βήχας μπορεί να μας κάνουν να «χάσουμε» έναν καρδιακό παλμό, μέσα από την ενεργοποίηση μιας πολύπλοκης αλληλουχίας φυσικών, νευρολογικών αντακλαστικών, που γίνονται αντιληπτά σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.
Βήχας
Έχετε επίμονο βήχα; Φάτε λίγη σοκολάτα!
Η σοκολάτα μπορεί να έχει (και) αντιβηχικές ιδιότητες, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ένα συστατικό της φαίνεται να καταπολεμά τα συμπτώματα τόσο του οξέος όσο και του χρόνιου βήχα.
Βήχας
Έως 20.000 ιοί εκτοξεύονται από ένα μόνο βήξιμο!
Την επόμενη φορά που θα βήξετε ή θα φταρνιστείτε, καλύψτε το στόμα σας. Δεν είναι θέμα ευγένειας, αλλά υγείας. Και αυτό, διότι μέχρι και 20.000 ιοί εκτοξεύονται από ένα συνηθισμένο βήξιμο, αρκετοί για να μολύνουν πολλούς ανθρώπους - ιδιαίτερα όσους δεν είναι εμβολιασμένοι.
Βήχας
Κινητό τηλέφωνο κάνει διάγνωση του βήχα
Ομάδα αμερικανών και αυστραλών επιστημόνων ανέπτυξε μια επαναστατική τεχνολογία, η οποία ενσωματώνεται στο κινητό τηλέφωνο και μπορεί να κάνει διάγνωση της γρίπης, καταγράφοντας την ένταση του βήχα στο μικρόφωνο της συσκευής.
Βήχας
Ο βήχας δεν είναι πάντοτε αθώος
Αυξάνονται συνεχώς οι καρκίνοι του λάρυγγα και του φάρυγγα και «κατακτούν» πια και τις γυναίκες, λόγω της επέκτασης του καπνίσματος και του αλκοόλ και στο θηλυκό φύλο. Παράλληλα, νέοι ιοί και ανθεκτικά μικρόβια ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια την περιοχή του λαιμού μας, προκαλώντας σοβαρές φλεγμονές τους χειμωνιάτικους μήνες. O αναπληρωτής καθηγητής Δημήτρης Κανδηλώρος εξηγεί με ποια συμπτώματα πρέπει να ανησυχήσετε και να τρέξετε στον γιατρό, ενώ δίνει δέκα πρακτικές συμβουλές για να έχετε υγιή λαιμό.
Βήχας
Ο βήχας της ίωσης διαρκεί σχεδόν 3 εβδομάδες
Το να βήχει κάποιος επί μία εβδομάδα μπορεί να μοιάζει με αιωνιότητα, αλλά οι ειδικοί λένε ότι η μέση διάρκεια του βήχα από μία απλή λοίμωξη του αναπνευστικού, όπως το κρυολόγημα ή η γρίπη, είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν.
Βήχας
Τι έχει ο λαιμός μου;
Βραχνάδα, δυσκολίες στην κατάποση, πόνος... Είναι πάλι η εποχή του χρόνου που τα ενοχλήματα στον λαιμό μοιάζουν σχεδόν αναπόφευκτα, καθώς ιοί, βακτήρια και μύκητες «συνωμοτούν» για να μας ταλαιπωρήσουν.
Βήχας
Τι μπορεί να σημαίνει ο βήχας
Η εποχή του βήχα συνεχίζεται αμείωτα καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες και οι ιώσεις τον ευνοούν. Και ο βήχας άλλωστε – όπως και ο έρωτας και το χρήμα – δεν κρύβεται! Ο καθηγητής Δημήτριος Κανδηλώρος, ο επίκουρος καθηγητής Νικόλαος Τούντας και ο ωτορινολαρυγγολόγος Παναγιώτης Κουσούλης εξηγούν τον μηχανισμό του βήχα, τα είδη του και τι σημαίνει καθένα από αυτά.
Βήχας
Το νου σας στον επίμονο βήχα μετά την ίωση...
Ένας χειμωνιάτικος βήχας που δεν περνάει μέσα σε δύο-τρεις εβδομάδες μπορεί να αποτελεί ένδειξη σοβαρού προβλήματος υγείας και πρέπει να ελέγχεται από έναν γιατρό, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.
Βήχας
Το νου σας τον τσιγαρόβηχα....
Η Κρίστυ Τέρλινγκτον ήταν 31 ετών όταν έμαθε τα μαντάτα. Και η Έιμυ Γουάινχαουζ, μόλις 24. Πως μπορεί όμως σε αυτές τις ηλικίες να έχει κανείς βλάβες στους πνεύμονες από το τσιγάρο;
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα