TA NEA Logo
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Υγεία από το Α ως το Ω: Γ
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα. Εναλλακτικά μπορείτε να αναζητήσετε την ασθένεια που σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας το παρακάτω πεδίο.
Τελευταία άρθρα
Γηρατειά
(Και) το ώριμο πρόσωπο θέλει την περιποίησή του...
Η αναζήτηση της «πηγής της νιότης» είναι παλιά όσο και ο χρόνος. Όταν το θέμα είναι οι πιο επιφανειακές ρυτίδες και η ενυδάτωση, υπάρχουν λύσεις ακόμα και για τις ώριμες επιδερμίδες.
Γηρατειά
«Τρώγαμε με μέτρο και φθάσαμε τα 100»
Oι υπερήλικοι κάτοικοι των Λευκών Ορέων βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση υγείας- με δεδομένη βέβαια την ηλικία τους - και αυτό σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στη διατροφή που έκαναν όλη τους τη ζωή.
Γηρατειά
Αντιγηραντικές ιδιότητες έχει η συστηματική γυμναστική
Η συστηματική γυμναστική μπορεί να μειώνει το ρυθμό γήρανσης του οργανισμού και να προσθέσει χρόνια στη ζωή, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Γηρατειά
Άσκηση και κοινωνική ζωή καθυστερούν το γήρας
Οι ηλικιωμένοι που αθλούνται τακτικά, έχουν κοινωνική ζωή, δεν καπνίζουν και είναι τουλάχιστον απόφοιτοι λυκείου, έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν τις πνευματικές τους ικανότητες, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους.
Γηρατειά
Βρήκαν το ελιξήριο της ζωής στο Νησί του Πάσχα
Ραπαμυκίνη: κρατήστε αυτό το όνομα. Η Ιστορία ίσως γράψει κάποια ημέρα πως από αυτήν άρχισαν όλα και έγινε πραγματικότητα το ελιξίριο της ζωής. Μια νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων σε ποντίκια έδειξε πως η φαρμακευτική αυτή ουσία, που έχει τις ρίζες της στο Νησί του Πάσχα, μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής έως και κατά 38%.
Γηρατειά
Γερνάει πρόωρα το ηλιοκαμένο δέρμα
Το ηλιοκαμένο δέρμα όχι μόνο δεν αποτελεί ένδειξη υγείας, αλλά με το πέρασμα του χρόνου θα είναι τόσο γερασμένο ώστε θα φαινόμαστε έως 10 χρόνια μεγαλύτεροι από την αληθινή μας ηλικία!
Γηρατειά
Γιατί οι ηλικιωμένοι είναι ιδιαιτέρως ευάλωτοι στη ζέστη
Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι ηλικιωμένοι το καλοκαίρι, διότι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο αναπτύξεως θερμοπληξίας, θερμικής εξάντλησης, κραμπών και κόπωσης λόγω ζέστης, προειδοποιεί το Εθνικό Ίδρυμα Γηράνσεως (NIA) των ΗΠΑ.
Γηρατειά
Γυμναστική στα 50 για καλά γηρατειά
Όποιος αρχίζει συστηματική γυμναστική στα 50 του, μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να εκδηλώσει σοβαρά προβλήματα υγείας μετά τη συνταξιοδότηση, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Γηρατειά
Δραστήρια προγράμματα για την τρίτη ηλικία
Ιδέες για διακοπές, ταξίδια, δωρεάν μαθήματα και δημιουργική απασχόληση που προσφέρουν σε ηλικιωμένους δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς.
Γηρατειά
Εξέταση αίματος προβλέπει πόσο θα ζήσουμε
Μία εξέταση αίματος που κάλλιστα μπορεί να γίνει στην βρεφική ηλικία, μπορεί να αποκαλύψει πόσο γρήγορα θα γεράσουμε και πόσο θα ζήσουμε, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα