TA NEA Logo
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Υγεία από το Α ως το Ω: Γ
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα. Εναλλακτικά μπορείτε να αναζητήσετε την ασθένεια που σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας το παρακάτω πεδίο.
Τελευταία άρθρα
Γρίπη
«Δυναμώνει» το κύμα της εποχικής γρίπης
Η Ελλάδα έχει εισέλθει σε περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης προειδοποιούν οι επιστήμονες στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας ότι το κύμα αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στις επόμενες 3-4 εβδομάδες.
Γρίπη
«Το Ταμιφλού μειώνει κατά 63% τον κίνδυνο νοσηλείας για γρίπη»
Το αντιϊικό φάρμακο Tamiflu μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο επιπλοκής της γρίπης και ανάγκης για εισαγωγή στο νοσοκομείο, σύμφωνα με μία νέα μεγάλη μελέτη.
Γρίπη
10 τρόφιμα που τονώνουν το ανοσοποιητικό
Για να προστατευθούμε από την γρίπη και τις άλλες ιώσεις της εποχής πρέπει να διαθέτουμε ένα εύρωστο ανοσοποιητικό σύστημα που θα αντικρούει αποτελεσματικά τις επιθέσεις των ιών. Ορισμένα τρόφιμα μπορεί να μας βοηθήσουν σημαντικά σε αυτό.
Γρίπη
11 νεκροί και 38 στην εντατική από την γρίπη
Ένδεκα άνθρωποι έχουν έως στιγμής χάσει τη ζωή τους από γρίπη στη χώρα μας, ενώ σε 38 ανέρχονται όσοι χρειάσθηκαν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Γρίπη
5 βήματα για λιγότερες ιώσεις
Με το κρύο να «θερίζει» όλη τη χώρα και τον κόσμο να μαζεύεται σε κλειστούς χώρους για να ζεσταθεί, η γρίπη και οι άλλες ιώσεις της εποχής μεταδίδονται ραγδαία. Για να προστατευθείτε, οι φυσικές άμυνες του οργανισμού σας πρέπει να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Γρίπη
6 συμβουλές για λιγότερες ιώσεις
Το ανοσοποιητικό σύστημα, ο έξυπνος, άγρυπνος φρουρός που μας προφυλάσσει από τις επιθέσεις των ιών, των μυκήτων και των βακτηρίων, χρειάζεται συνεχή φροντίδα για να διατηρείται γερό και δυνατό - ειδάλλως υποφέρει.
Γρίπη
O αντιγριπικός εμβολιασμός προφυλάσσει από την κολπική μαρμαρυγή
Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός μπορεί να μειώσει τα ποσοστά κολπικής μαρμαρυγής στους ανθρώπους που κινδυνεύουν να την παρουσιάσουν όταν εκδηλώνουν γρίπη.
Γρίπη
Αδύναμο το αντιγριπικό εμβόλιο στους παχύσαρκους
Το εμβόλιο της γρίπης ωφελεί λιγότερο τους υπέρβαρους και παχύσαρκους ανθρώπους – όσο περισσότερα δε περιττά κιλά έχουν τόσο μικρότερη είναι η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε αυτό, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Γρίπη
Ακόμα τέσσερις νεκροί από γρίπη το τελευταίο διήμερο
Ακόμα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από γρίπη το τελευταίο διήμερο στη χώρα μας, ενώ έξι άλλοι εισήχθησαν στην εντατική εξαιτίας σοβαρών επιπλοκών στη νόσο.
Γρίπη
Αμφιβολίες για την δράση της παρακεταμόλης κατά της γρίπης;
Ένα παυσίπονο αντιπυρετικό που χρησιμοποιείται ευρέως για την καταπράυνση των συμπτωμάτων της γρίπης στους ενήλικες, ίσως δεν παρέχει κανένα όφελος, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα