TA NEA Logo
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Υγεία από το Α ως το Ω: Δ
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα. Εναλλακτικά μπορείτε να αναζητήσετε την ασθένεια που σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας το παρακάτω πεδίο.
Τελευταία άρθρα
Δόντια
«Αντίδοτο» στην τερηδόνα τα φύκια
Ένα είδος μικροβίων που υπάρχει στα φύκια μπορεί να κρύβει το μυστικό για να προστατευθούμε άπαξ δια παντός από την τερηδόνα, ανακοίνωσαν βρετανοί επιστήμονες.
Δόντια
«Όχι» στο πλύσιμο των δοντιών αμέσως μετά το φαγητό
Η συνήθεια πολλών ανθρώπων να βουρτσίζουν τα δόντια τους μετά από κάθε γεύμα, σνακ ή ρόφημα με ζάχαρη, μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, σύμφωνα με πολλές μελέτες.
Δόντια
Ανακάλυψαν θεραπεία για το τρίξιμο των δοντιών
Μία συσκευή που αφήνει τοπικά στους κροτάφους μικροποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος, δείχνει να αντιμετωπίζει σε ποσοστό 80% το πρόβλημα του τριξίματος των δοντιών κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Δόντια
Αποκτήστε το χαμόγελο των ονείρων σας
Χημικές ουσίες που «ανοίγουν» το χρώμα, ειδικά υλικά που καλύπτουν τις «προβληματικές» επιφάνειες, θήκες και όψεις που κρύβουν ολοσχερώς τις μεγάλες ατέλειες, λευκά σφραγίσματα, ορθοδοντικές θεραπείες... Τα όπλα που έχει στα χέρια της η σύγχρονη Οδοντιατρική για να μας χαρίσει τα δόντια των ονείρων μας είναι πιο εξελιγμένα παρά ποτέ και οι παρεμβάσεις της μπορούν στ' αλήθεια ν' αλλάξουν το στόμα - και κατ' επέκταση την όψη ενός ανθρώπου. Ο κ. Γιώργος Ζαμπέλης, αναπληρωτής καθηγητής Περιοδοντολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξηγεί με ποιους τρόπους μπορεί να ομορφύνει το χαμόγελό μας, παραθέτει τους περιορισμούς κάθε μίας από τις υπάρχουσες θεραπείες και παρουσιάζει τους βασικούς κανόνες της σωστής στοματικής υγιεινής, οι οποίοι και την υγεία των δοντιών διαφυλάσσουν και την διάρκεια ζωής των οδοντικών αποκαταστάσεων παρατείνουν.
Δόντια
Αποστήματα δοντιών: συμπτώματα και αντιμετώπιση
Το απόστημα είναι μια φλεγμονή στη ρίζα του δοντιού ή μεταξύ ούλου και δοντιού, η οποία συνοδεύεται από πόνο. Συνήθως προκαλείται από βαριά τερηδόνα, αλλά μπορεί να οφείλεται και σε τραυματισμό του δοντιού, π.χ. κάταγμα ή αποτριβή, ή σε ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα.
Δόντια
Αποχρωματισμός και λεύκανση δοντιών
Τα δόντια γκριζάρουν για διάφορους λόγους....
Δόντια
Αστραφτερό χαμόγελο από πορσελάνη!
Ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο έχει θετικές προεκτάσεις στην κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα κάθε ανθρώπου. Με τον συνδυασμό της γνώσης και της τεχνολογίας υπάρχει πλέον η δυνατότητα να διορθωθεί άριστα κάθε αισθητικό πρόβλημα στα δόντια.
Δόντια
Αφαίρεσαν... 232 δόντια από 17χρονο Ινδό!
Γιατροί στην Ινδία αφαίρεσαν 232 δόντια από το στόμα ενός 17χρονου εφήβου, με μία εγχείρηση διαρκείας 7,5 ωρών.
Δόντια
Βελονισμός για το φόβο του οδοντιάτρου
Ο φόβος του οδοντιάτρου μπορεί να ξεπεραστεί με βελονισμό, ισχυρίζονται ειδικοί μετά από έρευνα. Στο πλαίσιο της μελέτης χρειάστηκαν πέντε λεπτά να παραμείνουν οι βελόνες σε συγκεκριμένο σημείο του κεφαλιού και οι 20 «ασθενείς» υπερνίκησαν τη φοβία τους.
Δόντια
Βρετανοί γιατροί ζητούν να σταματήσουν τα... κεράσματα στο γραφείο!
Οδοντίατροι από τη Βρετανία εισηγούνται να σταματήσουν τα γλυκά κεράσματα στο γραφείο, διότι συμβάλλουν στην εκδήλωση πολλαπλών προβλημάτων υγείας.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα