TA NEA Logo
Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Υγεία από το Α ως το Ω: Δ
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα. Εναλλακτικά μπορείτε να αναζητήσετε την ασθένεια που σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας το παρακάτω πεδίο.
Τελευταία άρθρα
Δίαιτα
«Οι σούπερ δίαιτες είναι παραμύθια»
Τα επιστημονικά στοιχεία δεν τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς ότι αν αλλάξουμε τον τρόπο που τρώμε θα χάσουμε αμέσως βάρος και θα γίνουμε υγιείς σε χρόνο ρεκόρ, υποστηρίζει κορυφαίος Βρετανός γιατρός.
Δίαιτα
8 μύθοι και 2 αλήθειες για τις δίαιτες
Αισθάνεστε ότι έχετε παραφάει και ότι δεν γυμνάζεστε αρκετά; Μάλλον είναι η ώρα να αρχίσετε να ανακτάτε τη γραμμή σας. Με όλους, όμως, αυτούς τους μύθους για το αδυνάτισμα που κυκλοφορούν, πώς μπορείτε να ξέρετε ποιοι είναι αποτελεσματικοί και ποιοι όχι;
Δίαιτα
Απαραίτητα 50 λεπτά άσκηση για μόνιμο αδυνάτισμα
Για να μπορέσει κανείς να διατηρήσει φυσιολογικό το βάρος του ή να χάσει για πάντα τα περιττά του κιλά, χρειάζεται περισσότερη άσκηση απ’ ό,τι συνιστούσαν έως τώρα οι ειδικοί, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες οδηγίες που εξέδωσε το Αμερικανικό Κολέγιο Αθλητιατρικής (ACSM).
Δίαιτα
Δίαιτες με... ονομασία προέλευσης η νέα μόδα
Πόσο αποδοτικές είναι οι δίαιτες με «εθνικά» χαρακτηριστικά που προτείνουν διάφορα βιβλία; Η θεωρία, τα μυστικά, οι επιστημονικές παρατηρήσεις
Δίαιτα
Έβγαλα από πάνω μου έναν άνθρωπο...
Το μανιφέστο ενός... κοιλιόδουλου που έκανε την επανάστασή του, περιφρονώντας όλα τα must της ακμάζουσας βιομηχανίας της δίαιτας και χρησιμοποιώντας τον καλύτερο διαιτολόγο: την θέληση!
Δίαιτα
Είστε έτοιμοι να κάνετε δίαιτα;
Η απώλεια των ανεπιθύμητων κιλών απαιτεί προσπάθεια, καθώς και ψυχική και σωματική ενέργεια. Αν θέλετε να επιτύχετε, δεν αρκεί να περιορίσετε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε. Πρέπει να προετοιμασθείτε ψυχικά και να εστιάσετε όλη σας την ενέργεια στον στόχο σας. Και το πρώτο βήμα της σωστής προετοιμασίας είναι να αποφασίσετε αν τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσετε δίαιτα.
Δίαιτα
Η νέα τάση για νόστιμες δίαιτες
Έπειτα από δεκαετίες  εμμονής με τα λίπη, τις  θερμίδες και τους υδατάνθρακες, πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν να χάσουν βάρος πήραν την ανορθόδοξη απόφαση να  αρχίσουν να απολαμβάνουν πάλι  το φαγητό.
Δίαιτα
Καμία δίαιτα δεν είναι πιο αποτελεσματική από τις άλλες
Όλες οι δίαιτες, από την Άτκινς έως την Weight Watchers, είναι εξίσου αποτελεσματικές και ο κόσμος πρέπει απλώς να διαλέγει όποια του ταιριάζει καλύτερα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Δίαιτα
Οι γυναίκες χάνουν... 89 κιλά πριν φτάσουν στα 30 τους χρόνια
Η μέση γυναίκα διαθέτει τουλάχιστον 12 εβδομάδες τον χρόνο στην προσπάθεια να χάσει τα περιττά της κιλά, με αποτέλεσμα έως ότου γίνει 30 ετών να έχει συσσωρεύσει τρία χρόνια δίαιτας και να έχει χάσει 89 κιλά τα οποία έχει ξαναπάρει, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
Δίαιτα
Οι δίαιτες-αστραπή «εξίσου αποτελεσματικές με το αργό αδυνάτισμα»
Την άποψη ότι το αργό και σταδιακό αδυνάτισμα είναι το μόνο που μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη απώλεια βάρους αντικρούει μία νέα μελέτη, που έδειξε ότι εξίσου αποτελεσματικές είναι και οι δίαιτες-αστραπή.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα