TA NEA Logo
Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Υγεία από το Α ως το Ω: Θ
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα. Εναλλακτικά μπορείτε να αναζητήσετε την ασθένεια που σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας το παρακάτω πεδίο.
Τελευταία άρθρα
Θυρεοειδής
Από σπάνιο νόσημα έπασχε ο JFK
Το πολύπλοκο ιατρικό ιστορικό του Τζων Φιτζέραλντ Κένεντι εξακολουθεί να προσελκύει το ενδιαφέρον των επιστημόνων παρ’ ότι έχουν περάσει 46 χρόνια από τον θάνατό του. Μία νέα έκθεση από έναν γιατρό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ο δολοφονηθείς πρόεδρος των ΗΠΑ έπασχε από ένα σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα, το οποίο του προκαλούσε πολλαπλά ενδοκρινολογικά προβλήματα.
Θυρεοειδής
ΕΕ: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για σπάνιο καρκίνο θυρεοειδούς
Το πρώτο φάρμακο για μία σπάνια μορφή καρκίνου του θυρεοειδούς ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το φάρμακο προορίζεται για ασθενείς με μυελοειδή καρκίνο, ο οποίος είναι ανεγχείρητος, τοπικά προχωρημένος ή μεταστατικός.
Θυρεοειδής
Έμπειρος χειρουργός, λιγότερες επιπλοκές στην θυρεοειδεκτομή
Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε αφαίρεση του θυρεοειδούς, διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών όταν ο γιατρός τους έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτού του είδους τις επεμβάσεις, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Θυρεοειδής
Η θυρεοειδίτιδα Ηashimoto
Η θυρεοειδίτιδα Ηashimoto είναι η πιο συχνή αιτία υποθυρεοειδισμού (υπολειτουργία του θυρεοειδή) και αποτελεί μία αυτοάνοση νόσο, όπου επέρχεται καταστροφή του θυρεοειδικού ιστού.
Θυρεοειδής
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε στοχευμένη θεραπεία για τον καρκίνο του θυρεοειδούς
Ένα νέο φάρμακο που καταπολεμά την πιο συχνή μορφή καρκίνου του θυρεοειδούς, όταν είναι προχωρημένη και δεν ανταποκρίνεται σε άλλες θεραπείες, ενέκρινε η αρμόδια υγειονομική Αρχή των ΗΠΑ.
Θυρεοειδής
Θυρεοειδίτιδα του Χασιμότο: Νέος εχθρός για τον θυρεοειδή των γυναικών
Μια νέα διαταραχή του θυρεοειδούς αδένα κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια, ιδίως στις γυναίκες. Πρόκειται για τη θυρεοειδίτιδα του Χασιμότο ή αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα ή, διαφορετικά, ανάπτυξη αντισωμάτων του θυρεοειδούς. Η πάθηση αυτή μπορεί να προκαλέσει βρογχοκήλη ή και υποθυρεοειδισμό. Σύμφωνα, μάλιστα, με μελέτες της Ερευνητικής Ενδοκρινολογικής Μονάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η πιο συχνή αιτία για την οποία παρουσιάζουν σήμερα οι Έλληνες βρογχοκήλη, είναι τα αυτοαντισώματα του θυρεοειδούς και όχι η έλλειψη ιωδίου, όπως παλαιότερα.
Θυρεοειδής
Όταν ο θυρεοειδής προκαλεί σεξουαλική δυσλειτουργία
Διάφορες όψεις της σεξουαλικής συμπεριφοράς στον άνθρωπο ρυθμίζονται από το ορμονικό σύστημα. Τόσο ο υποθυρεοειδισμός όσο και ο υπερθυρεοειδισμός, είναι πιθανό να επηρεάσουν τη σεξουαλική επιθυμία (χαμηλή λίμπιντο) και τη σεξουαλικότητα γενικότερα, αν και με διαφορετικό τρόπο.
Θυρεοειδής
Ποιοι κινδυνεύουν από θυρεοειδή
Ένας στους δύο πάσχοντες από διαταραχές του θυρεοειδούς δεν γνωρίζουν την κατάστασή τους, με συνέπεια να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλωθούν σοβαρές επιπλοκές, όπως η στειρότητα, η αποβολή, το έμφραγμα ή ακόμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο, αναφέρει η Διεθνής Ομοσπονδία Θυρεοειδούς
Θυρεοειδής
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον θυρεοειδή
Παγκόσμια Ημέρας για τον Θυρεοειδή αύριο και η κυρία Μαρία Αλεβιζάκη, καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Θυρεοειδικής Εταιρείας, ενημερώνει για τα νεότερα δεδομένα στις θυρεοειδικές παθήσεις.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για εγχείρηση μυωπίας
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα