TA NEA Logo
Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Υγεία από το Α ως το Ω: Ι
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα. Εναλλακτικά μπορείτε να αναζητήσετε την ασθένεια που σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας το παρακάτω πεδίο.
Τελευταία άρθρα
Ι
1 στους 3 με προβλήματα ισορροπίας μετά τα 40!
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πάσχουν από διαταραχές του έσω ωτός οι οποίες επηρεάζουν την ισορροπία  τους, δίχως όμως να ξέρουν πως έχουν πρόβλημα, σύμφωνα με νέα μελέτη, η οποία αποκαλύπτει πως ένας στους τρεις έχει μετά τα 40 τέτοιου είδους προβλήματα.
Ι
Αγοράκι πέθανε στη Γερμανία από ιλαρά
Ένα αγοράκι ηλικίας 18 μηνών πέθανε από ιλαρά στο Βερολίνο, στο οποίο υπάρχει έξαρση της νόσου με περισσότερα από 500 κρούσματα το τελευταίο τετράμηνο.
Ι
Εγκρίθηκε χάπι που συρρικνώνει τα ινομυώματα
Ένα φάρμακο που λαμβάνεται μία φορά την ημέρα με τη μορφή χαπιού μπορεί να εξαλείφει την ανάγκη για αφαίρεση της μήτρας σε γυναίκες οι οποίες πάσχουν από ινομυώματα.
Ι
Εννέα μύθοι και μία αλήθεια για τον ιδρώτα
Η εφίδρωση συνήθως εκδηλώνεται όταν κάνει πολλή ζέστη ή κάποιος ασχολείται με χειρωνακτικές εργασίες ή γυμνάζεται, και είναι μία καθόλα φυσιολογική σωματική λειτουργία, που όμως περιβάλλεται από πολλούς μύθους.
Ι
Εξαπλώνεται ο ιός του δυτικού Νείλου σε όλη τη χώρα
Ο ιός του δυτικού Νείλου έχει πλέον εξαπλωθεί σε όλη την χώρα, με κρούσματα εγκεφαλίτιδας ή μηνιγγίτιδας εξαιτίας του να καταγράφονται πλέον από την Ξάνθη και το Μεσολόγγι μέχρι την Σάμο και την Πάτρα.
Ι
Ζητούν κατάργηση των μεταλλικών εμφυτευμάτων ισχίου
Τα αμιγώς μεταλλικά εμφυτεύματα (προθέσεις) ισχίου αποτυγχάνουν σε πολύ υψηλότερα ποσοστά απ’ ό,τι τα άλλα είδη και πρέπει να καταργηθούν, υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές.
Ι
Η φωτοθεραπεία για τον ίκτερο ίσως σχετίζεται με τον καρκίνο
Η φωτοθεραπεία για την αντιμετώπιση του ίκτερου στα νεογέννητα μωρά ίσωςσχετίζεται με αύξηση του κινδύνου εκδηλώσεως καρκίνου, υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες.
Ι
Ίκτερος: είναι φυσιολογικός;
Ο νεογνικός ίκτερος μπορεί να εκδηλωθεί από τη δεύτερη ή την τρίτη μέρα μετά τη γέννηση του μωρού. Οι ενδείξεις είναι το κίτρινο χρώμα στο δέρμα και ιδιαίτερα στο λευκό των οφθαλμών. Συνήθως ξεκινά από το κεφάλι και προχωρά στο σώμα. Μπορεί να συνοδεύεται από ανορεξία και υπνηλία. Συνήθως αρχίζει να υποχωρεί, όταν το νεογέννητο συμπληρώσει μία εβδομάδα ζωής.
Ι
Ιλαρά
Ξεκινά με ρινική καταρροή, υψηλό πυρετό, κόκκινα μάτια που δακρύζουν και βήχα. Την τέταρτη μέρα εμφανίζεται το εξάνθημα,- κόκκινες κηλίδες συνήθως ενωμένες μεταξύ τους- και υψηλός πυρετός...
Ι
Καλοκαιρινές ιώσεις και ο ιός του Δυτικού Νείλου
Κάθε καλοκαίρι παρατηρούνται οι ιώσεις του καλοκαιριού που οφείλονται κυρίως σε εντεροϊούς ή σε ιούς Coxsackie, που θεωρούνται υπεύθυνοι κυρίως για μυοκαρδίτιδες ή μυοκαρδιοπάθειες. Ο ιός του Δυτικού Νείλου είναι ξεχωριστή περίπτωση, καθώς μπορεί να προσβάλλει τον εγκέφαλο.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα