TA NEA Logo
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Υγεία από το Α ως το Ω: Κ
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα. Εναλλακτικά μπορείτε να αναζητήσετε την ασθένεια που σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας το παρακάτω πεδίο.
Τελευταία άρθρα
Κατάθλιψη
«Το τρέξιμο μού έσωσε τη ζωή»
«Από την παιδική μου ηλικία πάλευα να ξεπεράσω την κατάθλιψη που μου κατέστρεφε τη ζωή. Όταν η ψυχοθεραπεία και τα φάρμακα απέτυχαν να με βοηθήσουν, στράφηκα σε άλλους δρόμους. Το τρέξιμο μού έσωσε τη ζωή», λέει η Ντάνιελ Σέις, δημοσιογράφος της «Ουάσιγκτον Ποστ» η οποία περιγράφει σε άρθρο της πως κέρδισε τη μάχη με την κατάθλιψη.
Κατάθλιψη
«Φάρμακο» για την κατάθλιψη η μεσογειακή διατροφή
Η ακολούθηση των επιταγών της μεσογειακής διατροφής μπορεί να αποτρέψει την κατάθλιψη, σύμφωνα με μία ισπανική μελέτη στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 ενήλικες. Όπως έδειξε, η κατάθλιψη ήταν κατά 30% λιγότερο πιθανή σε όσους έτρωγαν πολλά λαχανικά, φρούτα και δημητριακά, και λίγο κρέας.
Κατάθλιψη
3 στους 10 καταθλιπτικούς δεν έχουν δει ποτέ γιατρό
Λάθος αντιλήψεις για τα φάρμακα, μεγάλη ανάγκη για συνομιλία με έναν ειδικό, αλλά δίχως να πουν το όνομά τους και σημαντικό έλλειμμα ενημέρωσης για τις δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας επικρατούν μεταξύ των ατόμων με κατάθλιψη και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας στη χώρα μας.
Κατάθλιψη
H μελαγχολία μετά τις γιορτές
Η θλίψη των εορτών συχνά επιμένει το νέο έτος, διότι για πολλούς ανθρώπους η αλλαγή του χρόνου μοιάζει μέσα τους σαν μία ακόμα απώλεια, που τους κάνει να νιώθουν ότι δεν μπορούν να είναι χαρούμενοι, ακόμα κι αν το θέλουν.
Κατάθλιψη
'Αγχος και κατάθλιψη «χτυπούν» την καρδιά
Σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση  καρδιολογικών προβλημάτων  παίζει η ψυχική κατάσταση, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες, η μία από  τις οποίες αποκαλύπτει πως το άγχος  και η κατάθλιψη αυξάνουν τη συχνότητα της στηθάγχης και η άλλη πως η  κατάθλιψη μπορεί να επιδεινώσει ραγδαία σοβαρά προβλήματα, όπως η  καρδιακή ανεπάρκεια.
Κατάθλιψη
Αλλο θλίψη κι άλλο κατάθλιψη
Η θλίψη είναι ένα παροδικό συναίσθημα που απορρέει από μία πραγματική ή συμβολική απώλεια, ενώ στην κατάθλιψη ο πόνος της απώλειας επιδεινώνεται και η σκέψη του ατόμου γίνεται τόσο αρνητική, ώστε παρεμβαίνει στην καθημερινότητα.
Κατάθλιψη
Άντρας είχε στύση επί μέρες έπειτα από τη λήψη αντικαταθλιπτικού
Ένας άντρας στις ΗΠΑ παρουσίασε επώδυνη στύση που διήρκησε αρκετές ημέρες, έπειτα από τη λήψη ενός αντικαταθλιπτικού φαρμάκου.
Κατάθλιψη
Από κατάθλιψη πάσχει ένας στους επτά πιλότους
Σχεδόν ένας στους επτά πιλότους της πολιτικής αεροπορίας πάσχουν από κατάθλιψη, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνα σε χιλιάδες εθελοντές.
Κατάθλιψη
Ασπίδα στην κατάθλιψη η γυμναστική
Η γυμναστική μπορεί να προφυλάξει το μυαλό από την κατάθλιψη μέσω άγνωστων έως τώρα επιδράσεων που ασκεί στους μυς, σύμφωνα με νέα μελέτη σε ποντίκια που επιβεβαιώθηκε και σε ανθρώπους.
Κατάθλιψη
Αυξάνονται οι απόπειρες αυτοκτονίας στην Ελλάδα
Αύξηση στις απόπειρες αυτοκτονίας, στην κατανάλωση ψυχοφαρμάκων και σε επισκέψεις σε ψυχιάτρους και ψυχοθεραπευτές έχει καταγράψει η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα