TA NEA Logo
Σάββατο 23 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Υγεία από το Α ως το Ω: Κ
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα. Εναλλακτικά μπορείτε να αναζητήσετε την ασθένεια που σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας το παρακάτω πεδίο.
Τελευταία άρθρα
Καρδιοπάθεια
«Αθώο» το κρέας για την καρδιοπάθεια;
Μία νέα ανάλυση έδειξε ότι η κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών από υγιείς ανθρώπους ίσως δεν είναι τόσο επιβλαβής όσο πίστευαν έως τώρα κοινό και ειδικοί. Έλληνες και ξένοι ειδικοί εξηγούν ποια είναι η πρακτική αξία αυτού του ευρήματος.
Καρδιοπάθεια
«Άκου» την καρδιά σου
Οι καρδιολόγοι καλούν τους πολίτες για ένα «τσεκ–απ» στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο δήμο Αμαρουσίου (15 και 16 Οκτοβρίου) και στην αίθουσα «ΜΕΤΡΟ» στο Σύνταγμα (18 Οκτωβρίου).
Καρδιοπάθεια
«Γκρίζες ζώνες» στο τεστ κοπώσεως
Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες ενήλικοι ανεβαίνουν σε έναν κυλιόμενο διάδρομο, όχι για να γυμναστούν, αλλά για να αξιολογηθεί η υγεία της καρδιάς τους. Πόσο αξιόπιστο, όμως, είναι το τεστ κοπώσεως;
Καρδιοπάθεια
«Γυναίκες και παιδιά, σώστε την καρδιά σας»
Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς στις 29 Σεπτεμβρίου και οι ειδικοί ανά τον πλανήτη εκλιπαρούν τους γονείς να προσέξουν την καρδιά των παιδιών τους – και τις γυναίκες να αρχίσουν επιτέλους να φροντίζουν τη δική τους.
Καρδιοπάθεια
«Δίνουμε υπερβολικά πολλά φάρμακα στους καρδιοπαθείς»
Η χορήγηση φαρμάκων στους πάσχοντες από καρδιολογικά προβλήματα έχει βγει εκτός ελέγχου, με συνέπεια να πρέπει να παίρνουν καθημερινά πολυάριθμα χάπια, ορισμένα από τα οποία είναι αμφίβολο εάν τους βοηθούν, υποστηρίζουν αμερικανοί καρδιολόγοι.
Καρδιοπάθεια
«Εκπληκτικά» οφέλη στην επιβίωση από νέο φάρμακο για την καρδιά
Χιλιάδες ζωές θα μπορούσαν να σώζονται κάθε χρόνο με ένα πειραματικό φάρμακο για την καρδιακή ανεπάρκεια, το οποίο οι γιατροί λένε πως είναι πιο αποτελεσματικό από τις υπάρχουσες θεραπείες.
Καρδιοπάθεια
«Εξαιρετικά» επικίνδυνο το παθητικό κάπνισμα για τα παιδιά
Καρδιαγγειακούς κινδύνους από την ηλικία των 13 ετών εμφανίζουν τα παιδιά που εκτίθενται σε παθητικό κάπνισμα. Οι πιο συχνοί είναι η αύξηση χοληστερίνης και η σκλήρυνση των αρτηριών.
Καρδιοπάθεια
«Έξυπνη» καρδιά χαρίζει ελπίδα σε χιλιάδες ασθενείς
Ελπίδα στους ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση καρδιάς δίνει μια νέα ανακάλυψη Γάλλων επιστημόνων. Η έξυπνη καρδιά που χτυπά όπως και η αληθινή θα είναι έτοιμη να εμφυτευτεί δοκιμαστικά σε ασθενείς μέσα σε τρία χρόνια.
Καρδιοπάθεια
«Επειδή κάποιος ασκείται, δεν σημαίνει πως έχει και γερή καρδιά»
Τουλάχιστον τρεις αθλούμενοι κάτω των 30 ετών πεθαίνουν κάθε μήνα στην Αττική από καρδιολογικό νόσημα από το οποίο δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν, σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Καρδιοπάθεια
«Επικίνδυνη για την καρδιά η διατροφή χωρίς αλάτι», λέει ένας ειδικός
Οι συστάσεις των ειδικών να τρώμε λιγότερο αλάτι μπορεί να μας οδηγούν σε ελλιπή κατανάλωση επικίνδυνη για την υγεία, προειδοποιεί ένας κορυφαίος ειδικός στα καρδιαγγειακά νοσήματα.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα