TA NEA Logo
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Υγεία από το Α ως το Ω: Κ
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα. Εναλλακτικά μπορείτε να αναζητήσετε την ασθένεια που σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας το παρακάτω πεδίο.
Τελευταία άρθρα
Κάπνισμα
«Ακατάλληλες δι’ ανηλίκους» οι ταινίες που... καπνίζουν
Οχι μόνο οι σκηνές σεξ και βίας αλλά και αυτές στις οποίες ο ήρωας καπνίζει αναμένεται σύντομα να χαρακτηριστούν «ακατάλληλες δι' ανηλίκους».
Κάπνισμα
«Αυτοκτονία» το πρωινό τσιγάρο
Τον αντίκτυπο που έχει στην υγεία το πολύ πρωινό κάπνισμα τονίζουν δύο νέες έρευνες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά τους, όσοι ανάβουν το πρώτο τσιγάρο πριν «ανοίξουν το μάτι», έχουν υψηλότατο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο στον πνεύμονα, τον εγκέφαλο και τον τράχηλο.
Κάπνισμα
«Βλέπουν» τον καρκίνο στα…νύχια των ποδιών
Τα νύχια στα μεγάλα δάκτυλα των ποδιών μπορεί να «δείχνουν» πόσο πιθανό είναι να παρουσιάσει κανείς καρκίνο του πνεύμονα, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές. Σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Επιδημιολογίας», αναφέρουν ότι η μέτρηση των επιπέδων νικοτίνης σε αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προβλεφθεί ο κίνδυνος καρκίνου πολλά χρόνια πριν από την εμφάνισή του.
Κάπνισμα
«Εξαιρετικά» επικίνδυνο το παθητικό κάπνισμα για τα παιδιά
Καρδιαγγειακούς κινδύνους από την ηλικία των 13 ετών εμφανίζουν τα παιδιά που εκτίθενται σε παθητικό κάπνισμα. Οι πιο συχνοί είναι η αύξηση χοληστερίνης και η σκλήρυνση των αρτηριών.
Κάπνισμα
«Έξυπνες» θεραπείες χωρίς φάρμακα
Μπορούμε να κάνουμε το κάπνισμα «υγιεινό», να εμπιστευτούμε την ψυχική μας υγεία σε... γυμναστή και παράλληλα να μειώσουμε τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου επιχειρώντας μικρές αλλαγές στα γεύματά μας; Μπορούμε, υποστηρίζουν οι ειδικοί.
Κάπνισμα
«Θερίζει» τους Έλληνες η νόσος των καπνιστών
Σχεδόν ο ένας στους δέκα καπνιστές στην χώρα μας έχει χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, αλλά ο ένας στους δύο δεν το γνωρίζει, ενώ οι μισοί απ' όσους το ξέρουν δεν κόβουν το τσιγάρο, αναφέρει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία.
Κάπνισμα
«Κόκκινη κάρτα» στο ηλεκτρονικό τσιγάρο
«Σβήνει» τα ηλεκτρονικά τσιγάρα η Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία (E.R.S), καθώς σύμφωνα με την επίσημη θέση της δεν ταξινομεί τη νέα καπνιστική μόδα ως ασφαλή εναλλακτική λύση ή μέθοδο για τη διακοπή του καπνίσματος.
Κάπνισμα
«Ο νόµος δεν έσβησε το τσιγάρο»
Ανοιχτό άφησε χθες το ενδεχόµενο αλλαγής επιµέρους διατάξεων του νόµου για την απαγόρευση του καπνίσµατος ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος.
Κάπνισμα
«Το κάπνισμα δεν είναι lifestyle, αλλά ασθένεια»
Οι Έλληνες ανάβουν το ένα τσιγάρο μετά το άλλο – οι επιδόσεις τους μάλιστα, τους έχουν αναδείξει σε πρωταθλητές της Ευρώπης. Σύμφωνα όμως, με νέα δεδομένα, η χώρα μας κέρδισε προσφάτως μία ακόμη πρωτιά, πρόκειται ωστόσο για θετική εξέλιξη. Ποια είναι αυτή; Πως όταν πάρουμε απόφαση να κόψουμε το κάπνισμα, το κόβουμε μαχαίρι!
Κάπνισμα
«Τσιγαρόσημο» στις πίστες
Οι επιχειρηματίες της νύχτας κέρδισαν τη μάχη για το τσιγάρο, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλλουν ειδικό ετήσιος τέλος ύψους 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο που καταλαμβάνει το κατάστημά τους.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα