TA NEA Logo
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Υγεία από το Α ως το Ω: Μ
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα. Εναλλακτικά μπορείτε να αναζητήσετε την ασθένεια που σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας το παρακάτω πεδίο.
Τελευταία άρθρα
Μπότοξ
Ασφαλή τα fillers για τις ρυτίδες και τα λέιζερ στα χέρια ειδικευμένων γιατρών
Οι αισθητικές μικροεπεμβάσεις με λέιζερ ή ενέσιμα προϊόντα για τις ρυτίδες, είναι εξαιρετικά ασφαλείς όταν διενεργούνται από εκπαιδευμένους γιατρούς, αναφέρουν ερευνητές από τις ΗΠΑ.
Μπότοξ
Δημιούργησαν σούπερ-μπότοξ για τους δυνατούς πόνους
Μία και μόνη έγχυση από ένα σούπερ-μπότοξ μπορεί να καταπραΰνει για μήνες τον πόνο του καρκίνου, της αρθρίτιδας και άλλων διαταραχών, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες.
Μπότοξ
Δοκιμάζουν το μπότοξ ως θεραπεία για τον καρκίνο του στομάχου
Οι εγχύσεις μπότοξ μπορεί να αποτελούν μία αποτελεσματική, νέα θεραπεία για τον καρκίνο του στομάχου, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.
Μπότοξ
Εγκρίθηκε νέο «όπλο» κατά των ρυτίδων
Μία νέα θεραπεία για την καταπολέμηση των ρυτίδων ενέκρινε η Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ. Όπως το μπότοξ, έτσι και το νέο φάρμακο περιέχει ως δραστική ουσία τη νευροτοξίνη της αλλαντίασης, ενώ μία άλλη ομοιότητα μεταξύ των δύο είναι πως εκτός από την κοσμητική έχουν και θεραπευτικές ενδείξεις. Η διαφορά τους είναι πως το νέο φάρμακο φαίνεται να εξαφανίζει τις ρυτίδες για χρονικό διάστημα έως 13 μήνες...
Μπότοξ
Μπότοξ διά... πάσαν νόσον
Την τελευταία δεκαετία, το Βotox έχει γίνει συνώνυμο της εξάλειψη των ρυτίδων, ένα είδος συντομογραφίας ολόκληρης της επιχείρησης της αισθητικής ιατρικής. Όμως τώρα, με τις νέες ιατρικές χρήσεις, οι θεραπευτικές εφαρμογές του φαρμάκου αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν τις αισθητικές εφαρμογές του, τόσο σε έσοδα όσο και σε σημασία
Μπότοξ
Μπότοξ κατά εφίδρωσης
?Είμαι 33 χρόνων και πάσχω από υπερβολική εφίδρωση, ιδιαίτερα στις μασχάλες και στις παλάμες. Η κατάσταση αυτή προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην ιδιωτική και επαγγελματική ζωή μου. Πληροφορήθηκα ότι με τοπικές ενέσεις μπότοξ επί αρκετούς μήνες, το πρόβλημα αντιμετωπίζεται. Θα ήθελα να μάθω εάν η θεραπεία αυτή είναι ενδεδειγμένη και εάν μπορεί να βλάψει τον οργανισμό μου με τυχόν παρενέργειες. Υπάρχει κάποια άλλη αγωγή που βοηθά την κατάσταση; (Σ.Χ., Μαρούσι)...
Μπότοξ
Παράλυτος περπάτησε με ενέσεις Μπότοξ έπειτα από 20 χρόνια!
Ένας άντρας που είχε μείνει παράλυτος πριν από δύο δεκαετίες έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο, μπορεί πλέον να περπατά, έπειτα από ενέσεις που του έγιναν με μπότοξ.
Μπότοξ
Πλαστική γένους αρσενικού
Ποιος είπε ότι η ομορφιά είναι μόνο γένους θηλυκού; Όπως δείχνουν πλέον τα ποσοστά των πλαστικών επεμβάσεων σε σχέση με το φύλο, ενώ το 1998 μόλις το 10% των πλαστικών αισθητικών επεμβάσεων γινόταν σε άντρες, το αντίστοιχο ποσοστό σήμερα είναι 28%. Ειδικά για το μπότοξ όμως, τις ενέσεις κατά των ρυτίδων, οι 3 στους 10 χρήστες του είναι άντρες - και οι αριθμοί αυξάνονται διαρκώς.
Μπότοξ
Το botox «λειαίνει» και τα συναισθήματα
Εκτός από την αδρανοποίηση του μυ που προκαλεί τη ρυτίδα, το botox φέρεται να επιδρά και στην ψυχική σφαίρα, αφού σύμφωνα με επιστημονική έρευνα μειώνει και την ένταση κάποιων συναισθημάτων.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα