TA NEA Logo
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Υγεία από το Α ως το Ω: Ν
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα. Εναλλακτικά μπορείτε να αναζητήσετε την ασθένεια που σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας το παρακάτω πεδίο.
Τελευταία άρθρα
Νεφροί
Πετυχημένη μεταμόσχευση νεφρών με... καρκινικά κύτταρα
Με επιτυχία στέφθηκε μια αμφιλεγόμενη τεχνική μεταμόσχευσης νεφρού, βάσει της οποίας χρησιμοποιούνται όργανα που έχουν προσβληθεί από καρκίνο.
Νεφροί
«Αναγέννησαν» στο εργαστήριο νεφρό που λειτουργεί στο σώμα
Επιστήμονες από την Αυστρία και τις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι «αναγέννησαν» στο εργαστήριο έναν νεφρό που πήραν από έναν αρουραίο και αυτός ξαναλειτούργησε όταν μεταμοσχεύτηκε σε έναν άλλο.
Νεφροί
Αυξημένος κίνδυνος καρδιοπάθειας από τις πέτρες στα νεφρά
Η νεφρολιθίαση μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού, ιδίως στις γυναίκες, σύμφωνα με στοιχεία από περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια εθελοντές.
Νεφροί
Βρετανία: Έγινε δότρια νεφρού στα 85 της χρόνια
Μία γυναίκα ηλικίας 85 ετών έγινε πέρυσι ο γηραιότερος άνθρωπος στη Βρετανία που δωρίζει το ένα του νεφρό ενώ είναι ακόμα ζωντανός.
Νεφροί
Γονίδια συμβάλλουν στην πτώση της νεφρικής λειτουργίας
Διεθνής ερευνητική ομάδα ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε 20 γονίδια, τα οποία αναμένεται να δώσουν απαντήσεις για τα αίτια που προκαλούν παθήσεις των νεφρών και παράλληλα να οδηγήσουν σε επαναστατικές θεραπείες.
Νεφροί
Διαβήτης: Μια σοβαρή απειλή για τα νεφρά!
Στην Ελλάδα, το 30% των νεφροπαθών σε αιμοκάθαρση πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Γι αυτό και οι ειδικοί υπογραμμίζουν πως η επίγνωση του κινδύνου και η πρόληψη σώζει ζωές.
Νεφροί
Ελπίδα για νεφροπαθείς
Οταν η καρδιά σταματά να χτυπά και επέρχεται ο βιολογικός θάνατος, «πεθαίνουν» και τα νεφρά; «Οχι» απαντούν βρετανοί επιστήμονες, προσφέροντας ελπίδα στους νεφροπαθείς που χρειάζονται μεταμόσχευση, καθώς πρόσφατη έρευνα δείχνει μία πολύ σημαντική «πηγή» δωρεάς νεφρών.
Νεφροί
Εχθροί του νεφρού ο σακχαρώδης διαβήτης και η υπέρταση
Την κρατική εγκατάλειψη και αδιαφορία βιώνουν εκατοντάδες νεφροπαθείς, οι οποίοι ζουν μακριά από αστικά κέντρα, αφού αναγκάζονται να ταξιδεύουν για να υποβληθούν σε τακτική αιμοκάθαρση με τεχνητό νεφρό.
Νεφροί
Η «κοιλιά» αρρωσταίνει τα νεφρά
Η συσσώρευση σωματικού λίπους στην περιοχή της κοιλιάς αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο νεφροπάθειας ακόμα και σε ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι υπέρβαροι αλλά έχουν «κοιλίτσα», προειδοποιούν επιστήμονες από την Ολλανδία.
Νεφροί
Η δίαιτα Ντουκάν αυξάνει τον κίνδυνο πέτρας στα νεφρά
Η ακολούθηση διαιτολογίων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες, όπως η δίαιτα Ντουκάν, μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο πέτρας στα νεφρά, προειδοποιούν επιστήμονες από την Ισπανία.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα