TA NEA Logo
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Υγεία από το Α ως το Ω: Ο
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα. Εναλλακτικά μπορείτε να αναζητήσετε την ασθένεια που σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας το παρακάτω πεδίο.
Τελευταία άρθρα
Ομορφιά
«Κάτω» το τόπλες, «πάνω» οι γλουτοί
Τα πράγματα είναι σοβαρά: το γυμνό στήθος έχει εξαφανιστεί από τις παραλίες. Το 2009 πιθανώς να περάσει στην Ιστορία ως η χρονιά κατά την οποία επισημοποιήθηκε ο θάνατος του τόπλες... και η μεγάλη επιστροφή των (ημίγυμνων) γλουτών! Το γαλλικό περιοδικό «Μarianne» ανέλαβε να αποκωδικοποιήσει ένα φαινόμενο που κάποιοι βιάστηκαν να ερμηνεύσουν ως ανάκαμψη της αιδούς, του συντηρητισμού, των παραδοσιακών, οικογενειακών αξιών.
Ομορφιά
(Και) το ώριμο πρόσωπο θέλει την περιποίησή του...
Η αναζήτηση της «πηγής της νιότης» είναι παλιά όσο και ο χρόνος. Όταν το θέμα είναι οι πιο επιφανειακές ρυτίδες και η ενυδάτωση, υπάρχουν λύσεις ακόμα και για τις ώριμες επιδερμίδες.
Ομορφιά
«Έξυπνες» πλαστικές χωρίς νυστέρι
Νέες μέθοδοι της Αισθητικής Δερματολογίας και της Πλαστικής Χειρουργικής υπόσχονται - με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας - να ανανεώσουν το πρόσωπό μας και να αδυνατίσουν το σώμα μας με λιγότερο πόνο, πιο γρήγορα και με καλύτερη στόχευση.
Ομορφιά
«Επιχείρηση» καθαρό και υγιές δέρμα...
Ζυγίζει σχεδόν τέσσερα κιλά και καλύπτει επιφάνεια περίπου 2 τετραγωνικών μέτρων. Με αυτές τις… διαστάσεις, το δέρμα κερδίζει επάξια τον τίτλο του μεγαλύτερου οργάνου του ανθρώπινου σώματος – και επειδή έχει πολλές και σημαντικές λειτουργίες, χρειάζεται καθημερινή φροντίδα για να διατηρεί την υγεία του και να είναι ελκυστικό.
Ομορφιά
«Θυσιάζουν» τα πόδια τους στο όνομα της μόδας
Σχεδόν τέσσερις στις δέκα γυναίκες και περίπου δύο στους δέκα άντρες φορούν παπούτσια που ξέρουν ότι δεν ταιριάζουν καλά στα πόδια τους, μόνο και μόνο επειδή είναι στη μόδα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 2.000 εθελοντές.
Ομορφιά
5 πλαστικές χωρίς νυστέρι
Νέες μέθοδοι πλαστικής χειρουργικής υπόσχονται πιο νεανικό πρόσωπο και σώμα. Αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες, νέες χρήσεις του μπότοξ και αύξηση του στήθους χωρίς εγχείρηση, είναι μερικές από τις εντυπωσιακές αυτές τεχνικές. Μετά την ηλιοθεραπεία του καλοκαιριού και την ταλαιπωρία του δέρματός μας από τη θάλασσα και τα ταξίδια, η θαμπή και κουρασμένη επιδερμίδα μας αποζητά τη χαμένη λάμψη της. Παράλληλα, με το φθινόπωρο αρχίζει η χρυσή εποχή της πλαστικής χειρουργικής για όσες και όσους θέλουν να διορθώσουν τις ατέλειες του προσώπου και τους σώματός τους. Tέσσερις πλαστικοί χειρουργοί ενημερώνουν για τις νέες μεθόδους αισθητικής ιατρικής, που εφαρμόζονται με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.
Ομορφιά
8 συμβουλές για να μην «σκάσει» το δέρμα σας από το κρύο
Η «συνταγή» για ξερό δέρμα και «σκασμένα» χείλη το χειμώνα είναι κρύο με χαμηλή υγρασία στους υπαίθριους χώρους και ζέστη με ξερό αέρα στους κλειστούς, αναφέρουν αμερικανοί δερματολόγοι. Και το «αντίδοτο», μερικές απλές συμβουλές.
Ομορφιά
Αναζητώντας τη μαγική φόρμουλα κατά των ρυτίδων
Ο πόλεμος με τις ρυτίδες τελειωμό δεν έχει. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, η πρόοδος στην ιατρική και την τεχνολογία έχει δημιουργήσει νέες προοπτικές για την επιστήμη σε έναν τομέα που ενδιαφέρει ανεξαιρέτως όλους τους ανθρώπους και αποφέρει μεγάλα κέρδη στις εταιρείες καλλυντικών.
Ομορφιά
Αφαιρούν από τα καλλυντικά συντηρητικό που προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις
Ο ευρωπαϊκός οργανισμός για τα καλλυντικά «Cosmetics Europe» ζήτησε από τα μέλη του να πάψουν να χρησιμοποιούν στα προϊόντά τους ένα συντηρητικό που προκαλεί οξείες δερματικές, αλλεργικές αντιδράσεις.
Ομορφιά
Βρέθηκαν ίχνη μολύβδου σε 400 κραγιόν
Ίχνη μολύβδου σε 400 κραγιόν εντόπισε πρόσφατη ανάλυση της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA), πυροδοτώντας εκ νέου τη διαμάχη των ρυθμιστικών Αρχών και των καταναλωτικών οργανώσεων για το πόσος μόλυβδος είναι ασφαλής στα καλλυντικά.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα