TA NEA Logo
Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Υγεία από το Α ως το Ω: Π
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα. Εναλλακτικά μπορείτε να αναζητήσετε την ασθένεια που σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας το παρακάτω πεδίο.
Τελευταία άρθρα
Πόνος
Χάπι διώχνει τους πόνους περιόδου
Οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα χάπι που θα βοηθά τις γυναίκες με τα προβλήματα που παρουσιάζονται κάθε μήνα στη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως και κυρίως με τον πόνο. Το χάπι αυτό θα συμβάλλει επίσης στον περιορισμό των κραμπών οι οποίες παρατηρούνται κάθε μήνα περίπου στο 90% των νεαρών και μεσήλικων γυναικών.
Πόνος
«Πονάει η πλάτη μου», λένε περίπου οι μισοί εργαζόμενοι
Πλάτη, μέση, αυχένας: αυτά είναι τα συνήθη σημεία που δείχνουν οι Έλληνες όταν οι ειδικοί τους ρωτούν που πονούν περισσότερο. Δεν πρόκειται ωστόσο, για αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο αν και οι εργαζόμενοι στη χώρα μας φαίνεται να υποφέρουν περισσότερο συγκριτικά με τους υπόλοιπους ευρωπαίους.
Πόνος
Αναζητούν τα μυστικά του πόνου σε κοριτσάκι που δεν μπορεί να τον νιώσει
Ένα κοριτσάκι που δεν μπορεί να νιώσει πόνο βοήθησε επιστήμονες από τη Γερμανία να εντοπίσουν μία γενετική μεταλλαγή, η οποία επηρεάζει το αίσθημα του πόνου.
Πόνος
Αντιμετωπίστε τον χρόνιο πόνο
Το να σφίγγουν οι ασθενείς τα δόντια και να υπομένουν τον πόνο δεν αποτελεί λύση. Άλλωστε, ο πόνος δεν είναι αθεράπευτος για τα εκατομμύρια των ασθενών που κουλουριάζονται πονώντας στο κρεβάτι τους, με συνέπεια να παραιτούνται από τις χαρές τις ζωής, βιώνοντας την απόλυτη απομόνωση.
Πόνος
Βρήκαν παυσίπονο ισχυρό σαν τη μορφίνη, αλλά χωρίς παρενέργειες
Διεθνής ομάδα επιστημόνων πιστεύουν ότι βρήκαν ένα νέο είδος παυσίπονου φαρμάκου το οποίο είναι εξίσου αποτελεσματικό με τη μορφίνη αλλά χωρίς τις δυνητικά επικίνδυνες παρενέργειές της.
Πόνος
Γιατί οι μύες αρχίζουν να πονούν δύο μέρες μετά την προπόνηση
Οι πόνοι της γυμναστικής συχνά δεν εμφανίζονται στη διάρκειά της, ούτε λίγη ώρα μετά το τέλος της, αλλά την επομένη ή ακόμα και την μεθεπομένη ημέρα - και η επιστήμη ακόμα προσπαθεί να ανακαλύψει που ακριβώς οφείλεται αυτό.
Πόνος
Γιατί πονούν οι αρθρώσεις όταν αλλάζει ο καιρός
Οι πόνοι που αναπτύσσονται στις αρθρώσεις όταν αλλάζει ο καιρός, μπορεί να σχετίζονται με τις αλλαγές της ατμοσφαιρικής πίεσης, σύμφωνα με δύο αμερικανούς ειδικούς οι οποίοι έχουν μελετήσει τις επιδράσεις των καιρικών συνθηκών στον χρόνιο πόνο.
Πόνος
Γιατί φωνάζουμε όταν πονάμε;
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί λέμε «ωχ» ή φωνάζουμε «αααχ» όταν πονάμε; Την απάντηση δίνει μία νέα μελέτη που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι ήχοι που χρησιμοποιούμε μάς βοηθούν να αντέχουμε τον πόνο.
Πόνος
Δημιούργησαν σούπερ-μπότοξ για τους δυνατούς πόνους
Μία και μόνη έγχυση από ένα σούπερ-μπότοξ μπορεί να καταπραΰνει για μήνες τον πόνο του καρκίνου, της αρθρίτιδας και άλλων διαταραχών, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες.
Πόνος
Εντείνουν τον πόνο οι άσχημες εμπειρίες στην παιδική ηλικία
Παιδιά που εμφανίζουν προβλήματα συμπεριφοράς έχουν διπλάσιες πιθανότητες ως ενήλικες να υποφέρουν από χρόνιο πόνο.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα