TA NEA Logo
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Υγεία από το Α ως το Ω: Π
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα. Εναλλακτικά μπορείτε να αναζητήσετε την ασθένεια που σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας το παρακάτω πεδίο.
Τελευταία άρθρα
Πάσχα
Η μετάβαση από τη νηστεία στο αρνί...
Όταν γίνεται απότομα η μετάβαση από την σχεδόν χορτοφαγική νηστίσιμη κουζίνα, στην πλούσια σε λίπη και χοληστερίνη κουζίνα της Ανάστασης, ο οργανισμός μπορεί να εκπλαγεί δυσάρεστα…
Πάσχα
Η πασχαλινή διατροφή των διαβητικών
Τις μέρες του Πάσχα οι διατροφικές παρεκτροπές είναι σχεδόν αναπόφευκτες για όλους. Τα άτομα με διαβήτη δεν εξαιρούνται από τον κανόνα αυτό, αλλά με την ακολούθηση μερικών απλών συμβουλών μπορούν να απολαύσουν τα εδέσματα των ημερών δίχως να υπονομεύσουν την υγεία τους.
Πάσχα
Η σωστή νηστεία κάνει καλό στην υγεία
Η νηστεία μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη και το σωματικό βάρος αρκεί να προσέχει κανείς τι είδους νηστίσιμα φαγητά επιλέγει.
Πάσχα
Οι παγίδες του οβελία
Oι τροφικές δηλητηριάσεις αποτελούν αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο την εορταστική περίοδο, καθώς πολλοί μαγειρεύουν για ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό ατόμων, με συνέπεια να αγοράζουν, να αποθηκεύουν και να χρησιμοποιούν ποσότητες τροφίμων μεγαλύτερες από αυτές που έχουν συνηθίσει.
Πάσχα
Οι συνέπειες από τις πασχαλινές διατροφικές παρεκτροπές
Οι κίνδυνοι από την αχαλίνωτη πασχαλινή απόλαυση προέρχονται κυρίως από το πεπτικό παρά από την καρδιά, με εξαίρεση την παροξυσμική κολπική μαρμαρυγή που είναι πιθανότερη από το πολύ φαγητό και ποτό ιδίως σε όσους είναι επιρρεπείς σε αυτήν και ήδη παίρνουν σχετική θεραπεία.
Πάσχα
Όταν τα προβλήματα χαλούν τη διάθεση για πασχαλινές διακοπές
Η οικονομική κρίση δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστες τις κάποτε ξέγνοιαστες οικογενειακές διακοπές, οι οποίες υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων και της απώλειας της μέχρι τώρα ευτυχίας καθίστανται για πολλούς πρόσθετο βάρος.
Πάσχα
Παιδιά: Τι να προσέξετε για Πάσχα χωρίς ατυχήματα
Οι διακοπές του Πάσχα είναι ευκαιρία να ξεκουραστούν και να παίξουν τα παιδιά, αλλά οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή διότι ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί.
Πάσχα
Ποιους απειλεί η... μαγειρίτσα
Την εβδομάδα μετά το Πάσχα αυξάνονται δραματικά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία με καρδιακά και γαστρεντερικά επεισόδια, εξαιτίας της υπερκατανάλωσης λιπαρών, θερμίδων, αλατιού, αλκοόλ και ζάχαρης.
Πάσχα
Πως επηρεάζει η νηστεία την υγεία
Η νηστεία της Σαρακοστής ρίχνει την ολική και την κακή χοληστερίνη το ίδιο αποτελεσματικά με τα φάρμακα, ενώ μειώνει το σωματικό βάρος και καταπολεμά την κατάθλιψη, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Πάσχα
Πως επηρεάζουν τον οργανισμό τα πασχαλινά λιπαρά
Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν τρώμε πολλά λιπαρά; Γιατί «βαρυστομαχιάζουμε» στο τραπέζι της Λαμπρής και πως μπορούμε να προστατευθούμε; Οι ειδικοί έχουν τις απαντήσεις.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα