TA NEA Logo
Σάββατο 23 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Υγεία από το Α ως το Ω: Π
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα. Εναλλακτικά μπορείτε να αναζητήσετε την ασθένεια που σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας το παρακάτω πεδίο.
Τελευταία άρθρα
Παιδί
«Δεν άφησα το άσθμα να με νικήσει»
Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν  ξαφνικά, πριν από σχεδόν 13 χρόνια. Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο - λίγη  δύσπνοια, λίγος βήχας και φλέματα. Στην  αρχή, η Αθανασία Τσουμελέκα και οι γονείς της σκέφτηκαν πως έφταιγε το άγχος  λόγω Γυμνασίου...
Παιδί
«Όχι στις αλεσμένες τροφές»
Η πολτοποιημένη τροφή κάνει κακό στα μωρά, προειδοποιεί η Τζιλ Ρέιπλι, ειδική της UΝΙCΕF, απορρίπτοντας την άποψη που θέλει τον συγκεκριμένο τρόπο διατροφής ως τον ιδανικότερο για τα βρέφη μετά τους πρώτους τέσσερις με έξι μήνες. Σύμφωνα με τη Ρέιπλι μάλιστα, η πολτοποιημένη τροφή είναι δυνατόν να εμποδίσει την ομαλή ανάπτυξη του παιδιού.
Παιδί
6 λάθη στη διατροφή των παιδιών
Ακόμα και οι πιο αποφασισμένοι γονείς μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με το ακλόνητο πείσμα του παιδιού να μείνει νηστικό, παρά να δοκιμάσει μια νέα γεύση. Το επακόλουθο είναι να καταθέτουν συχνά τα όπλα, προτιμώντας να δώσουν στο παιδί ένα μπολ σοκολατένια δημητριακά, τα οποία μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο, αλλά σίγουρα είναι προτιμότερα από το τίποτα. Ωστόσο, μία σειρά από απλές μεθόδους μπορούν να βοηθήσουν ακόμα και το πιο ιδιότροπο παιδί να μάθει να τρώει ποικιλία τροφίμων.
Παιδί
Γιατί δεν πρέπει να καταπίνουν τα παιδιά τις τσίχλες
Γενιές ολόκληρες παιδιών έχουν μεγαλώσει με τη γονεϊκή παραίνεση «μην καταπίνεις την τσίχλα σου», με την αιτιολογία ότι θα παραμείνει άπεπτη στο σώμα τους επί ημέρες, εβδομάδες ή και χρόνια ακόμα. Αν και η εξήγηση δεν ευσταθεί, σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί όντως να υπάρξουν προβλήματα.
Παιδί
Γιατί οι άντρες πρέπει να κάνουν παιδιά πριν από τα 40
Όσο περισσότερο καθυστερεί ένας άντρας την απόκτηση παιδιών, τόσο πιθανότερο είναι να αναπτυχθούν στα σπερματοζωάριά του μεταλλάξεις που θα περάσουν στο αγέννητο παιδί του, προειδοποιούν Βρετανοί και Ισλανδοί ειδικοί.
Παιδί
Ένα λίτρο γάλα την ημέρα για τα παιδιά
Ένα λίτρο γάλα την ημέρα, ποσότητα διπλάσια από τη συνιστώμενη μέχρι σήμερα, πρέπει να πίνουν βρέφη, παιδιά και έφηβοι, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής. Και αυτό, διότι το γάλα είναι πλούσιο σε βιταμίνη D η οποία, εκτός από γερά οστά, φαίνεται ότι προσφέρει προστασία από καρκίνο, διαβήτη και καρδιοπάθειες.
Παιδί
Ευρωπαϊκό ρεκόρ στα υπέρβαρα παιδιά για την Ελλάδα
Πρωτιά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο  στην παιδική παχυσαρκία κατέχει η  Ελλάδα, ενώ πολύ υψηλά είναι τα  ποσοστά της νόσου και στον ενήλικο πληθυσμό.Το δυτικό μοντέλο διατροφής, σε συνδυασμό με τον περιορισμό της άσκησης από τις μικρές ηλικίες έχει δώσει στην παχυσαρκία διαστάσεις πανδημίας.
Παιδί
Η πρώτη ημέρα στο σχολείο
Ηέναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πλησιάζει και γονείς και παιδιά ετοιμάζονται πυρετωδώς για την επιστροφή στα θρανία. Για να κυλήσει ομαλά η πρώτη ημέρα στο σχολείο, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (ΑΑΡ) παρέχει μερικές χρήσιμες συμβουλές.
Παιδί
Μ.Α.Γ.Ι.Κ.Ο. ρολόι ο ήλιος για τα παιδιά
Για να μάθουν τα παιδιά να προστατεύονται από τον ήλιο, υπάρχουν απλοί μνημονευτικοί κανόνες: το ΜΑΓΙΚΟ ΡΟΛΟΪ, ο ΧΑΜΟΣ και τα τρία 3άρια.
Παιδί
Ο καρκίνος του δέρματος σε μικρή ηλικία
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στη χώρα μας αυξημένος αριθμός διαγνωσμένων στο μικροσκόπιο περιστατικών παιδικού ή εφηβικού μελανώματος, αλλά και έντονα άτυπων μελαγχρωστικών δερματικών βλαβών σε νεαρά άτομα που έχουν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα