TA NEA Logo
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Υγεία από το Α ως το Ω: Σ
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα. Εναλλακτικά μπορείτε να αναζητήσετε την ασθένεια που σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας το παρακάτω πεδίο.
Τελευταία άρθρα
Σπάνιες παθήσεις
«Φάρμακο» η άσκηση για τα άρρωστα παιδιά
Τα παιδιά με σοβαρά χρόνια νοσήματα ή αναπηρίες μπορεί να ωφεληθούν από το σωστό πρόγραμμα γυμναστικής, παρουσιάζοντας βελτιωμένη ποιότητα ζωής, καλύτερη αεροβική κατάσταση και λειτουργικότητα, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Current Sports Μedicine Reports».
Σπάνιες παθήσεις
«Χρυσή εποχή» στη θεραπεία των σπανίων παθήσεων
Τεράστια πρόοδος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην αντιμετώπιση των σπανίων παθήσεων, που οδηγεί στην επινόηση ολοένα περισσότερων νέων φαρμάκων για ολοένα περισσότερες από αυτές.
Σπάνιες παθήσεις
900.000 Έλληνες χτυπούν οι σπάνιες ασθένειες
Εννιακόσιες χιλιάδες περίπου Έλληνες προσβάλλονται από σπάνιες παθήσεις- οι μισοί τουλάχιστον είναι παιδιά. Παρ΄ όλα αυτά, όπως δείχνει ευρωπαϊκή έρευνα, ένας στους τέσσερις υπέφερε έως και τριάντα χρόνια ώσπου να γίνει η διάγνωση της νόσου! Σε τέσσερις στους δέκα, έγινε λανθασμένη ιατρική αντιμετώπιση. Με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τις Σπάνιες Παθήσεις στις 28 Φεβρουαρίου, δύο Έλληνες επιστήμονες μιλούν για δύο από τις πιο... συχνές σπάνιες παθήσεις: ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, απαντά σε συχνές ερωτήσεις ασθενών για το σκληρόδερμα, και ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ιωάννης Λεκάκης, ενημερώνει σχετικά με τις νέες θεραπείες για την πνευμονική υπέρταση.
Σπάνιες παθήσεις
H πνευμονική και η αρτηριακή υπέρταση
Η πνευμονική υπέρταση είναι σχετικά σπάνια πάθηση και ιδιαίτερα μια μορφή της που λέγεται πρωτοπαθής ή ιδιοπαθής πνευμονική υπέρταση. Πρόκειται για πάθηση άγνωστης κατά βάση αιτιολογίας, που καταδικάζει τον άρρωστο σε μια επιβίωση που κυμαίνεται από 3 έως 5 χρόνια.
Σπάνιες παθήσεις
SΟS για τις «βουβές» καρδιοπάθειες
Ένα στα 100 παιδιά γεννιέται με καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως ή  εάν δεν παρακολουθείται εφ΄ όρου ζωής, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο μέλλον. Δυστυχώς, στο 80% των περιπτώσεων η παρακολούθηση σταματάει πρόωρα - και οι πρώτες που κινδυνεύουν είναι οι γυναίκες ασθενείς, που θέλουν να αποκτήσουν παιδί.
Σπάνιες παθήσεις
Αιμορροφιλία: Περισσότερα και καλύτερα χρόνια ζωής για τους ασθενείς
Η αντιμετώπιση της αιμορροφιλίας, μίας σπάνιας κληρονομούμενης ασθένειας που εκδηλώνεται με αιμορραγική διάθεση, βελτιώνεται διαρκώς και παρότι εξακολουθούν να υπάρχουν δυσκολίες, η επιβίωση των ασθενών αυξάνεται σταθερά.
Σπάνιες παθήσεις
Ανακάλυψαν νέο σύνδρομο του ανοσοποιητικού
Διεθνής ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε νέο σύνδρομο που σχετίζεται με τη σοβαρή συγγενή ουδετεροπενία (SCΝ), μια σπάνια διαταραχή κατά την οποία τα παιδιά δεν έχουν αρκετά λευκά αιμοσφαίρια, με συνέπεια να είναι ευάλωτα στις λοιμώξεις και να κινδυνεύουν να παρουσιάσουν ακόμα και λευχαιμία.
Σπάνιες παθήσεις
Απαραίτητος ο έλεγχος για συγγενείς καρδιοπάθειες στα μωρά
Οι συγγενείς (εκ γενετής) καρδιοπάθειες αποτελούν κύρια αιτία νηπιακής θνησιμότητας στη Δύση. Ωστόσο, με τις εξετάσεις πριν από τη γέννηση ανιχνεύεται μόλις το ένα στα τέσσερα κρούσματα συγγενούς καρδιοπάθειας, ενώ η εξέταση των νεογέννητων επίσης είναι πολύ πιθανό να μη διαγνώσει το σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα ενός μωρού.
Σπάνιες παθήσεις
Από σπάνιο νόσημα έπασχε ο JFK
Το πολύπλοκο ιατρικό ιστορικό του Τζων Φιτζέραλντ Κένεντι εξακολουθεί να προσελκύει το ενδιαφέρον των επιστημόνων παρ’ ότι έχουν περάσει 46 χρόνια από τον θάνατό του. Μία νέα έκθεση από έναν γιατρό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ο δολοφονηθείς πρόεδρος των ΗΠΑ έπασχε από ένα σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα, το οποίο του προκαλούσε πολλαπλά ενδοκρινολογικά προβλήματα.
Σπάνιες παθήσεις
Αυτοάνοση θρομβοπενική πορφύρα: Όταν δεν πήζει το αίμα...
Περίπου 50.000 Ευρωπαίοι πάσχουν από μία ασθένεια του αίματος που τους καθιστά ευάλωτους στην αιμορραγία. Η ασθένεια λέγεται αυτοάνοση θρομβοπενική πορφύρα και χαρακτηρίζεται από χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, που έχει ως επακόλουθο να μην πήζει το αίμα όπως θα έπρεπε.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα