TA NEA Logo
Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Δημιούργησαν μικροσκοπικά έντερα από βλαστοκύτταρα
Επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων του Σινσινάτι κατόρθωσαν να μετατρέψουν βλαστικά κύτταρα σε μικροσκοπικά, πλήρως λειτουργικά ανθρώπινα έντερα που μεταμοσχεύθηκαν με επιτυχία σε ποντίκια.
Το βιάγκρα κάνει καλό στην καρδιά
Το «μπλε χαπάκι» για την στυτική δυσλειτουργία δεν ωφελεί μόνο την ερωτική ζωή, αλλά και την καρδιά - αν και σε διαφορετική δοσολογία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Κίνδυνος για την ακοή από συνηθισμένα παιδικά νοσήματα
Μερικές πολύ συνηθισμένες ασθένειες της παιδικής ηλικίας αυξάνουν τον κίνδυνο βαρηκοΐας αργότερα στη ζωή, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
«Φάρμακο» το ελαιόλαδο για το μεταβολικό σύνδρομο
Η ακολούθηση μίας μεσογειακής διατροφής πλούσιας σε ελαιόλαδο μπορεί να αντιστρέψει τα συμπτώματα του μεταβολικού συνδρόμου που οδηγούν στην καρδιοπάθεια, αναφέρουν επιστήμονες από την Ισπανία.
Οι δίαιτες-αστραπή «εξίσου αποτελεσματικές με το αργό αδυνάτισμα»
Την άποψη ότι το αργό και σταδιακό αδυνάτισμα είναι το μόνο που μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη απώλεια βάρους αντικρούει μία νέα μελέτη, που έδειξε ότι εξίσου αποτελεσματικές είναι και οι δίαιτες-αστραπή.
Πιο επικίνδυνη για τους άντρες η πνευμονία
Οι άντρες δεν «περνάνε» πιο βαριά μόνο τις ιώσεις, αλλά κινδυνεύουν περισσότερο και από τις βακτηριακές επιπλοκές τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Νέο τεστ βελτιώνει τη διάγνωση στον καρκίνο των ωοθηκών
Ένα νέο τεστ μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ακρίβεια στη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών, αναφέρουν επιστήμονες από το Βέλγιο και τη Βρετανία.
Ουσία στο μπρόκολο βελτιώνει την επικοινωνία των παιδιών με αυτισμό
Ένα θρεπτικό συστατικό που υπάρχει στο μπρόκολο και άλλα λαχανικά μπορεί να βελτιώνει τα συμπεριφορικά συμπτώματα του αυτισμού, σύμφωνα με μία νέα, μικρή μελέτη.
Λάθος ο υπολογισμός της περιόδου επωάσεως του ιού Έμπολα;
Ο ιός Έμπολα δεν χρειάζεται 21 ημέρες αλλά περισσότερες για να αναπτυχθεί στο σώμα και να προκαλέσει συμπτώματα, υποστηρίζουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Drexel στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.
Ποιοι γονείς είναι αυταρχικοί και πως επηρεάζουν τα παιδιά τους
Οι αυταρχικοί γονείς πάσχουν από χρόνια έλλειψη αυτοεκτίμησης που αντισταθμίζεται από την έντονη ανάγκη τους για έλεγχο απέναντι στα παιδιά τους.
Εννέα λάθη που κάνουμε στην διατροφή των παιδιών
Οι γονείς κάνουν άθελά τους πολλά λάθη με την διατροφή των παιδιών τους, με αποτέλεσμα να ανοίγουν το δρόμο σε μια ζωή γεμάτη προβλήματα.
O ιός Εμπολα και ο καρδιοπαθής
Θα ήταν το λιγότερο κωμικό να ανησυχεί κάποιος που πάσχει από οποιαδήποτε καρδιοπάθεια εάν θα προσβληθεί από τον ιό Εμπολα, λόγω της καρδιοπάθειάς του.
Λευκοπλακία στο στόμα: Άγνωστη απειλή από ποτό και τσιγάρο
Χιλιάδες Ελληνες παρουσιάζουν στο στόμα τους (συνήθως κοντά στη γωνία του, στη γλώσσα ή στα ούλα) μια λευκή πλάκα, η οποία είναι καλά «στερεωμένη» στον υποκείμενο ιστό και μεγαλώνει με το πέρασμα του χρόνου.
Κίνδυνοι από την υπερκατανάλωση ενεργειακών ροφημάτων
Τα ενεργειακά ροφήματα θα αποτελέσουν σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας εάν δεν τεθούν όρια στον τρόπο προώθησης και στην κατανάλωσή τους από τα παιδιά και νέους, προειδοποιούν ερευνητές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Θεράπευσαν την τύφλωση με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων
Αμερικανοί επιστήμονες κατόρθωσαν να αποκαταστήσουν την όραση μικρής ομάδας παιδιών και ενηλίκων με την βοήθεια βλαστοκυττάρων τα οποία μετέτρεψαν σε οφθαλμικά κύτταρα.
ΠΟΥ: Πλησιάζουν τους 4.500 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα
Ο αριθμός των κρουσμάτων του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική θα ξεπεράσει τα 9.000 έως το τέλος της εβδομάδας, καθώς η νόσος εξακολουθεί να εξαπλώνεται, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Πόσο επηρεάζει η διατροφή τη γονιμότητα
Η καλή φυσική υγεία συμβάλλει στην αύξηση της γονιμότητας, ενώ η κακής ποιότητας διατροφή μειώνει τη γονιμότητα καθ΄όλα υγιών ατόμων.
«Μην βάζετε τα νεογέννητα για ύπνο στον καναπέ»
Οι καναπέδες είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία του σπιτιού για να κοιμηθεί ένα μωρό, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.
Η ζωή δίπλα σε λεωφόρο εξίσου επικίνδυνη με το τσιγάρο για την καρδιά
Η ζωή δίπλα σε λεωφόρους αυξάνει τον κίνδυνο αιφνίδιου καρδιακού θανάτου στις γυναίκες όσο και το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η ανθυγιεινή διατροφή, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πόσα χρόνια κόβουν οι εθισμοί από τη ζωή μας
Πόσες φορές έχετε ακούσει το γνωμικό «ένα τσιγάρο πάνω ή κάτω δεν έχει και τόση σημασία»; Ως φαίνεται έχει - και μάλιστα τεράστια, σύμφωνα με νέους υπολογισμούς.
Η χοληστερίνη συσχετίζεται με τον καρκίνο του προστάτη
Οι άντρες με καρκίνο του προστάτη που υποβάλλονται σε χειρουργική αφαίρεση του όγκου, έχουν αυξημένο κίνδυνο υποτροπής εάν διαθέτουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Η φροντίδα ποδιών στο σακχαρώδη διαβήτη
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα