TA NEA Logo
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Εστία μικροβίων το σφουγγάρι της κουζίνας
Το σφουγγάρι της κουζίνας περιέχει δισεκατομμύρια βακτήρια, τα πιο επικίνδυνα από τα οποία δεν σκοτώνονται με τις κλασικές μεθόδους καθαρισμού, όπως στο φούρνο μικροκυμάτων, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
Αγοράστε προσωπικό χρόνο για να είστε ευτυχισμένοι
Όταν ξοδεύουμε χρήματα για να αυξήσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας, περιορίζεται το στρες στη ζωή μας και αισθανόμαστε πιο ευτυχισμένοι, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Μεσογειακή διατροφή: Περισσότερα οφέλη για εύπορους, μορφωμένους
Η μεσογειακή διατροφή προστατεύει αποτελεσματικά την καρδιαγγειακή υγεία, αλλά μόνο των ανθρώπων που έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο και αρκετά υψηλό εισόδημα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Γιατί; Ίσως παίζει ρόλο η ποιότητα των τροφίμων που αγοράζουμε.
Τηλεθέαση: ένας ακόμα καρδιαγγειακός κίνδυνος
Η παρακολούθηση του τηλεοπτικού προγράμματος χωρίς διακοπή επί πάνω από 6 ώρες είναι ένας πρόσθετος παράγων θνητότητας, συγκριτικά με τη συνεχή τηλεθέαση επί λιγότερο από 2 ώρες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η πολύωρη οδήγηση αποδυναμώνει το μυαλό
Η οδήγηση βλάπτει σοβαρά τις νοητικές δεξιότητες, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι πάνω από 2-3 ώρες κάθε μέρα στο τιμόνι συνοδεύονται από σταθερή μείωση του IQ.
Φακοί επαφής: Απειλή η αφηρημάδα και οι... στέρνες
Συνηθισμένο φαινόμενο είναι να φορούν δυο-δυο τους φακούς τους οι χρήστες φακών επαφής, ενώ τώρα το καλοκαίρι μεγάλες απειλές είναι το μπάνιο με νερό από στέρνες και η αφαίρεση του φακού αμέσως μόλις βγουν από την θάλασσα.
Κάθε στρεσογόνο γεγονός γερνάει τον εγκέφαλο κατά 4 χρόνια!
Το διαζύγιο, η απώλεια ενός γονέως και η απόλυση είναι μερικά από τα συνολικώς 27 στρεσογόνα γεγονότα της ζωής που μπορεί να γεράσουν τον εγκέφαλο κατά τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πιο σπάνια τα εμφράγματα τα Σαββατοκύριακα και στις διακοπές
Οι πιθανότητες να πάθει ένας άνθρωπος έμφραγμα έχουν ισχυρή εποχιακή διακύμανση και είναι λιγότερες κατά τις πιο χαλαρές ημέρες και εποχές του χρόνου, επιβεβαιώνει μία νέα μελέτη.
Γιατί δεν πρέπει να φοράμε συνεχώς σαγιονάρες
Οι σαγιονάρες αποτελούν το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού, αλλά η συνεχής χρήση τους μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα πόδια, προειδοποιεί μία αμερικανίδα ειδικός.
Το κινητό σχετίζεται (και) με το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
Οι νέοι που ασχολούνται με τις ώρες με τα κινητά τους μπορεί να κινδυνεύουν να εκδηλώσουν σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, μια επώδυνη διαταραχή του καρπού και της άκρας χείρας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Βρήκαν γιατί αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου η δουλειά τη νύχτα
Τον λόγο για τον οποίο αρρωσταίνει τον οργανισμό το αντίστροφο ωράριο εργασίας (ύπνος την ημέρα και δουλειά τη νύχτα), ανακάλυψαν αμερικανοί επιστήμονες.
Ποιοι καθιστικοί οι σημερινοί 40άρηδες από τους συνταξιούχους
Οι σημερινοί 40άρηδες περνούν περισσότερες ώρες καθισμένοι κάθε εβδομάδα απ’ ό,τι ο μέσος συνταξιούχος, ακόμα κι όταν δεν κάνουν δουλειά γραφείου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τα ενεργειακά σπίτια ευνοούν την ανάπτυξη μούχλας
Τα ενεργειακώς αποδοτικά σπίτια μπορεί να ευνοούν την ανάπτυξη μούχλας που παράγει τοξίνες επικίνδυνες για την υγεία, προειδοποιούν γάλλοι επιστήμονες.
Πως επηρεάζει την υγεία ο μήνας της γέννησης
Ο μήνας της γέννησης μπορεί να επηρεάζει τις πιθανότητες εκδηλώσεως πολλών και διαφορετικών ασθενειών, σύμφωνα με μία νέα, σημαντική μελέτη.
Πότε προκαλεί «μπούκωμα» το κλιματιστικό
Το «μπούκωμα» προκαλείται συνήθως από λοιμώξεις (ιοί, βακτήρια) ή αλλεργίες, αλλά στους ευαίσθητους ανθρώπους μπορεί να προκληθεί από τις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας και της υγρασίας.
Επικίνδυνα και τα λίγα περιττά κιλά για την υγεία
Τα περιττά κιλά κοστίζουν σε ετήσια βάση τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, ακόμα κι όταν δεν είναι τόσο πολλά ώστε να θεωρηθεί κανείς παχύσαρκος, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ανάλυση.
«Ασπίδα» ο γάμος για όσους έχουν διαβήτη, πίεση, χοληστερόλη
Ο γάμος ωφελεί σημαντικά το καρδιαγγειακό σύστημα και μειώνει τις πιθανότητες θανάτου από τρία πολύ συχνά προβλήματα υγείας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ο ακατάστατος ύπνος του Σαββατοκύριακου βλάπτει σοβαρά την υγεία
Περισσότεροι από οκτώ στους δέκα ανθρώπους συνηθίζουν στο τέλος της εβδομάδας να μπαίνουν αργά για ύπνο και να ξυπνάνε το επόμενο πρωί αργότερα απ’ ό,τι τις άλλες μέρες της εβδομάδας.
Πλύσιμο χεριών: Και το κρύο νερό σκοτώνει τα βακτήρια
Λάθος είναι η άποψη πως ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού των χεριών είναι με ζεστό νερό και σαπούνι, υποστηρίζουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Rutgers, στο Νιου Τζέρσι.
Η καθημερινή ποδηλασία μειώνει τον κίνδυνο για έμφραγμα, καρκίνο
Σημαντικά οφέλη στην υγεία αποκομίζουν οι μεσήλικες που φροντίζουν να πηγαινοέρχονται στην δουλειά τους με το ποδήλατο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι «μικροστιγμές θετικότητας» μπορεί να αλλάξουν τη ζωή μας
Θέλετε να αυξήσετε την ευεξία σας; Αν ναι, τότε ήρθε η ώρα να βάλετε στην καθημερινότητά σας «μικροστιγμές θετικότητας», οι οποίες αθροιστικά και με τον καιρό μπορεί να αλλάξουν προς το καλύτερο τη ζωή σας.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα