TA NEA Logo
Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Τα 5 «φίλτρα» της ευφυΐας
Ο δείκτης νοημοσύνης καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδιά μας, αλλά υπάρχουν απλοί και εύκολοι τρόποι για να αυξήσει κανείς την λειτουργική νοημοσύνη του - δηλαδή να γίνει ευφυέστερος.
Πως αυξάνεται η "καλή" χοληστερίνη
Η χοληστερόλη είναι μια ουσία απαραίτητη για τη ζωή. Όταν, όμως, υπάρχει σε ποσότητες μεγαλύτερες από αυτές που έχει ανάγκη ο οργανισμός, τότε μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Ωστόσο, δεν είναι όλη η χοληστερόλη του αίματος βλαπτική.
Βιταμίνες: η άγνωστη απειλή
Υπάρχει μια μορφή κατάχρησης  ουσιών που ανθεί στη Δύση,  αλλά σπανίως αποτελεί θέμα  κατ΄ ιδίαν ή δημοσίων συζητήσεων.
Οι κακές συνήθειες, ένοχες για τους μισούς καρκίνους
Φανταστείτε μία μαγική θεραπεία που θα μπορούσε να μειώσει τους θανάτους από καρκίνο στο μισό. Ε, λοιπόν, αυτή η «θεραπεία» υπάρχει: είναι η βελτίωση του τρόπου ζωής. Αυτή η «θεραπεία» θα μπορούσε, σύμφωνα με μία νέα Έκθεση της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου (ΑCS), να μειώσει τους θανάτους από καρκίνο κατά 50%.
5 τρόποι για να εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα
«Έξυπνη» λιποαναρρόφηση με λέιζερ, γρήγορη και εύκολη με τη βοήθεια κραδασμών ή μη επεμβατική με υπερήχους, μηχανήματα με ραδιοσυχνότητες και μεσοθεραπεία χωρίς ενέσεις, συγκαταλέγονται στα νέα όπλα της επιστήμης κατά των αιώνιων εχθρών της γυναίκας: της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.
Μ.Α.Γ.Ι.Κ.Ο. ρολόι ο ήλιος για τα παιδιά
Για να μάθουν τα παιδιά να προστατεύονται από τον ήλιο, υπάρχουν απλοί μνημονευτικοί κανόνες: το ΜΑΓΙΚΟ ΡΟΛΟΪ, ο ΧΑΜΟΣ και τα τρία 3άρια.
Αντιφατικές έρευνες για τη σχέση του γκρέιπφρουτ με τον καρκίνο
Μια είδηση που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Ίντερνετ για το γκρέιπφρουτ προκάλεσε ανησυχία σε πολλές γυναίκες...
Το DΝΑ του εθισμού στο τσιγάρο
Τρεις διαφορετικές έρευνες, το ίδιο (ή  περίπου) αποτέλεσμα:οι επιστήμονες εντόπισαν μία γενετική διαφοροποίηση  που αυξάνει τις πιθανότητες εθισμού  στο τσιγάρο, κάνει τον άνθρωπο να καπνίζει περισσότερο,κάνει ακόμα δυσκολότερη τη διακοπή του καπνίσματος και  αυξάνει κατά πολύ- έως και κατά 80%  - τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των  πνευμόνων.  
Εξαπλώνεται η απειλή του μελανώματος
Σε «επιδημία» εξελίσσεται η αύξηση των περιστατικών μελανώματος τις τελευταίες δεκαετίες στις περισσότερες χώρες του κόσμου- και στην Ελλάδα.
Ο ύπνος μπορεί να μας αρρωστήσει
Επί δεκαετίες νόμιζα ότι χρειαζόμουν μόνον 5 έως 6 ώρες ύπνο κάθε βράδυ. Σχεδόν πάντοτε ξυπνούσα το πρωί πριν χτυπήσει το ρολόι, αλλά σχεδόν πάντοτε με έπαιρνε ο ύπνος σε συναυλίες και κινηματογράφους, στο Μετρό, όταν διάβαζα ή όταν οδηγούσα το αυτοκίνητο.
Οδηγός για ομαλή εγκυμοσύνη
Μείωση του κινδύνου για πρόωρο τοκετό κατά το ήμισυ και εξασφάλιση της γέννησης ενός υγιούς μωρού προσφέρει η σωστή διατροφή και φροντίδα στην εγκυμοσύνη, καθώς και οι τακτικές εξετάσεις.
Το κάπνισμα ευθύνεται για 15 καρκίνους
Το κάπνισμα είναι υπεύθυνο για το 30% όλων των καρκίνων του ανθρώπου. Το τσιγάρο είναι σήμερα το πιο σαφώς τεκμηριωμένο και το πιο ευρέως διαδεδομένο καρκινογόνο στον κόσμο.
Προστασία στη μέση με έξυπνη άρση βάρους
Για την προστασία της μέσης, μία από τις κυριότερες συμβουλές των ειδικών είναι να προσέχουμε πως σηκώνουμε βαριά αντικείμενα από το πάτωμα. Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι και το πως σηκώνουμε ένα παιδί, που ζυγίζει πάνω από 11 κιλά.
Η συνταγή για γερή καρδιά
Αγαπήστε την καρδιά σας και αυτή θα σας... ανταποδώσει τα αισθήματα, χαρίζοντάς σας πολλά και καλά χρόνια ζωής. Καθώς η Ευρωπαϊκή Ημέρα Καρδιάς - ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνουέφτασε, είναι καιρός να σκεφθούμε με αγάπη την καρδιά μας.
Νέα έρευνα απενοχοποιεί την ακτινοβολία των κινητών
Η χρήση κινητού τηλεφώνου δεν αυξάνει τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκινικού όγκου στον εγκέφαλο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που διεξήχθη στην Ιαπωνία.
Λίγο αλκοόλ κάνει καλό στην καρδιά
Κόκκινο κρασί και μπίρα αναδεικνύονται ως τα πιο ωφέλιμα ποτά για την υγεία της καρδιάς μας και των αγγείων μας και για την πρόληψη των εμφραγμάτων.
Πρόκληση η αλλαγή συνηθειών
Εάν οι αποφάσεις που λαμβάνετε στις αρχές κάθε νέας χρονιάς ουδέποτε γίνονται πραγματικότητα, μην αποθαρρύνεστε. Δεν είστε οι μόνοι. Αν και το 80% εξ ημών αποφασίζουν κάθε Ιανουάριο ότι ήρθε η ώρα να κάνουν κάποιες βελτιώσεις στον τρόπο ζωής τους, λιγότεροι από τους μισούς καταφέρνουν να αλλάξουν έστω και μία από τις συνήθειές τους.
Μαγικό λυχνάρι κατά ρινικών παθήσεων
Ασθενείς που ταλαιπωρούνται από ρινικές διαταραχές χρησιμοποιούν την τεχνική της ρινικής καταιόνησης για να μπορέσουν να ανασάνουν.
Η πρόληψη είναι το καλύτερο ελιξήριο
Η πρόληψη είναι δύο έως τρεις φορές αποτελεσματικότερη για την παράταση της ζωής από την οποιαδήποτε θεραπεία, γεγονός που υποδηλώνει πως όποιος θέλει να ζήσει πολλά και καλά χρόνια πρέπει να υιοθετήσει ορισμένα βασικά μέτρα.
Αγελαδινό γάλα παρά γάλα σόγιας για καλοσχηματισμένους μυς
Δύο ποτήρια αγελαδινό λάιτ γάλα την ημέρα μπορεί να βοηθήσει τους νεαρούς άνδρες που κάνουν ασκήσεις με βάρη να αποκτήσουν περισσότερη μυϊκή μάζα.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για εγχείρηση μυωπίας
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα