TA NEA Logo
Σάββατο 24 Ιουνίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Πιο επικίνδυνο το αλκοόλ κάτω από τον ήλιο
Η κατανάλωση αλκοόλ στην παραλία δεν είναι διόλου ασφαλής, καθώς αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο θερμικής εξάντλησης, θερμοπληξίας, πνιγμού, ακόμα και ηλιακού εγκαύματος - όχι επειδή καθίσταται το δέρμα ευάλωτο στην ηλιακή ακτινοβολία, αλλά λόγω... ύπνου.
Οι 6 ασθένειες που κρύβει η κούραση
Ύπνος για περισσότερες από οκτώ ώρες και η κούραση επιμένει. Η διάθεση βρίσκεται στο ναδίρ, ενώ η μνήμη φθίνει αισθητά. Σύμφωνα με ειδικούς η ρίζα του κακού σχετικά με το ανεξήγητο αίσθημα κόπωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας, βρίσκεται κρυμμένη σε έξι αίτια, τα οποία είναι πολύ ευκολότερο να εντοπίσουμε στη διάρκεια των διακοπών, αφού χτυπούν το καμπανάκι της λειτουργίας του οργανισμού σε φάση ανάπαυσης και αναζητούν την πρόληψη που διαδραματίζει πολύ πιο σημαντικό ρόλο από τη θεραπεία.
Επτά μύθοι για την υγεία
Οι μύθοι για την υγεία που επικρατούν μεταξύ του κόσμου είναι πολλοί και βαθιά ριζωμένοι. Η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάϊμς» παρουσίασε προσφάτως επιστημονικά στοιχεία που καταρρίπτουν επτά από τους πιο συνηθισμένους.
Τι να κάνετε για να νικήσετε την αφυδάτωση
Το σώμα χάνει καθημερινά υγρά, όχι  μόνο με τη διούρηση, αλλά με τον ιδρώτα, την ομιλία, ακόμη και με την αναπνοή. Αν οι απώλειες υγρών είναι εκτενείς, τότε υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί αφυδάτωση, η οποία σε ακραίες μορφές μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα απειλητική.
Πως να αντιμετωπίσετε την καρδιοπάθεια χωρίς φάρμακα
Τα καρδιαγγειακά νοσήματα μπορούν να καταπολεμηθούν σε μεγάλο βαθμό με την υιοθέτηση απλών, υγιεινών συνηθειών, οι οποίες μπορεί να μειώσουν δραστικά την αρτηριακή πίεση και την «κακή» (LDL) χοληστερόλη, αυξάνοντας ταυτοχρόνως την «καλή» (HDL) χοληστερόλη.
«Έξυπνες» θεραπείες χωρίς φάρμακα
Μπορούμε να κάνουμε το κάπνισμα «υγιεινό», να εμπιστευτούμε την ψυχική μας υγεία σε... γυμναστή και παράλληλα να μειώσουμε τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου επιχειρώντας μικρές αλλαγές στα γεύματά μας; Μπορούμε, υποστηρίζουν οι ειδικοί.
Στείλτε τους μύκητες... διακοπές
Έξαρση παρατηρείται το καλοκαίρι στις λοιμώξεις μικρών και μεγάλων από μύκητες, οι οποίοι καραδοκούν στο περιβάλλον και «περιμένουν» τις κατάλληλες συνθήκες για να επιτεθούν και να προσβάλουν το δέρμα και τους βλεννογόνους.
Τα αντηλικά «φίλτρα» για τα μάτια
Τα παιδιά, οι νέοι, οι ανοιχτόχρωμοι, όσοι φορούν φακούς επαφής και όσοι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη κινδυνεύουν περισσότερο από τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου στα μάτια.
Τα πικάντικα φαγητά διαταράσσουν τον ύπνο
Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως όσοι καταναλώνουν πικάντικα ή βαριά φαγητά το βράδυ προτού κοιμηθούν, δεν κοιμούνται τόσο ήσυχα όσο όταν καταναλώνουν κάτι ελαφρύ.
Ευάλωτοι στις θρομβώσεις όσοι κάνουν καθιστική δουλειά
Η πολύωρη ακινησία - είτε συμβαίνει λόγω δουλειάς είτε λόγω μεγάλου αεροπορικού ταξιδιού - αυξάνει τον κίνδυνο αναπτύξεως θρομβώσεως στις φλέβες που βρίσκονται βαθιά στα πόδια.
4 τρόποι για να κόψετε το κάπνισμα
«Γολγοθάς» αποδεικνύεται στις περισσότερες περιπτώσεις η προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος, κυρίως επειδή ο εθισμός στην νικοτίνη είναι πολύπλοκη διαδικασία. Ευτυχώς, υπάρχουν ισχυρά όπλα που μπορεί να βοηθήσουν.
Αστραφτερό χαμόγελο από πορσελάνη!
Ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο έχει θετικές προεκτάσεις στην κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα κάθε ανθρώπου. Με τον συνδυασμό της γνώσης και της τεχνολογίας υπάρχει πλέον η δυνατότητα να διορθωθεί άριστα κάθε αισθητικό πρόβλημα στα δόντια.
Δεν «ακούν» την καρδιά τους
Ένα στα δύο κρούσματα καρδιαγγειακών νόσων στη χώρα μας θα μπορούσαν να αποφευχθούν, εάν όσοι ένιωθαν την καρδιά τους να τους προδίδει, είχαν επιλέξει υγιεινότερη διαβίωση.
Η άγνωστη απειλή των ντεσιμπέλ
Ολοένα περισσότεροι νεαροί λάτρεις της δυνατής μουσικής αναπτύσσουν βουητό στα αυτιά τους - μία ένδειξη πως η ακοή τους έχει πάθει βλάβη εξαιτίας των υπερβολικά πολλών ντεσιμπέλ στα οποία συστηματικά εκτίθενται.
Οδηγός επιβίωσης για τις εξετάσεις
Ωμεγά-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες Β και πρωτεΐνες, είναι τα «κλειδιά» για την καλή απόδοση των παιδιών στις εξετάσεις. Ο καφές μπορεί να αντικατασταθεί από λίγη άσκηση, ενώ ηλεκτρονικά παιχνίδια και Διαδίκτυο δρουν αρνητικά στην απόδοση των μαθητών και πρέπει να αποφεύγονται.
Τα 5 «φίλτρα» της ευφυΐας
Ο δείκτης νοημοσύνης καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδιά μας, αλλά υπάρχουν απλοί και εύκολοι τρόποι για να αυξήσει κανείς την λειτουργική νοημοσύνη του - δηλαδή να γίνει ευφυέστερος.
Πως αυξάνεται η "καλή" χοληστερίνη
Η χοληστερόλη είναι μια ουσία απαραίτητη για τη ζωή. Όταν, όμως, υπάρχει σε ποσότητες μεγαλύτερες από αυτές που έχει ανάγκη ο οργανισμός, τότε μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Ωστόσο, δεν είναι όλη η χοληστερόλη του αίματος βλαπτική.
Βιταμίνες: η άγνωστη απειλή
Υπάρχει μια μορφή κατάχρησης  ουσιών που ανθεί στη Δύση,  αλλά σπανίως αποτελεί θέμα  κατ΄ ιδίαν ή δημοσίων συζητήσεων.
Οι κακές συνήθειες, ένοχες για τους μισούς καρκίνους
Φανταστείτε μία μαγική θεραπεία που θα μπορούσε να μειώσει τους θανάτους από καρκίνο στο μισό. Ε, λοιπόν, αυτή η «θεραπεία» υπάρχει: είναι η βελτίωση του τρόπου ζωής. Αυτή η «θεραπεία» θα μπορούσε, σύμφωνα με μία νέα Έκθεση της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου (ΑCS), να μειώσει τους θανάτους από καρκίνο κατά 50%.
5 τρόποι για να εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα
«Έξυπνη» λιποαναρρόφηση με λέιζερ, γρήγορη και εύκολη με τη βοήθεια κραδασμών ή μη επεμβατική με υπερήχους, μηχανήματα με ραδιοσυχνότητες και μεσοθεραπεία χωρίς ενέσεις, συγκαταλέγονται στα νέα όπλα της επιστήμης κατά των αιώνιων εχθρών της γυναίκας: της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα