TA NEA Logo
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Προστασία στη μέση με έξυπνη άρση βάρους
Για την προστασία της μέσης, μία από τις κυριότερες συμβουλές των ειδικών είναι να προσέχουμε πως σηκώνουμε βαριά αντικείμενα από το πάτωμα. Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι και το πως σηκώνουμε ένα παιδί, που ζυγίζει πάνω από 11 κιλά.
Η συνταγή για γερή καρδιά
Αγαπήστε την καρδιά σας και αυτή θα σας... ανταποδώσει τα αισθήματα, χαρίζοντάς σας πολλά και καλά χρόνια ζωής. Καθώς η Ευρωπαϊκή Ημέρα Καρδιάς - ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνουέφτασε, είναι καιρός να σκεφθούμε με αγάπη την καρδιά μας.
Νέα έρευνα απενοχοποιεί την ακτινοβολία των κινητών
Η χρήση κινητού τηλεφώνου δεν αυξάνει τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκινικού όγκου στον εγκέφαλο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που διεξήχθη στην Ιαπωνία.
Λίγο αλκοόλ κάνει καλό στην καρδιά
Κόκκινο κρασί και μπίρα αναδεικνύονται ως τα πιο ωφέλιμα ποτά για την υγεία της καρδιάς μας και των αγγείων μας και για την πρόληψη των εμφραγμάτων.
Πρόκληση η αλλαγή συνηθειών
Εάν οι αποφάσεις που λαμβάνετε στις αρχές κάθε νέας χρονιάς ουδέποτε γίνονται πραγματικότητα, μην αποθαρρύνεστε. Δεν είστε οι μόνοι. Αν και το 80% εξ ημών αποφασίζουν κάθε Ιανουάριο ότι ήρθε η ώρα να κάνουν κάποιες βελτιώσεις στον τρόπο ζωής τους, λιγότεροι από τους μισούς καταφέρνουν να αλλάξουν έστω και μία από τις συνήθειές τους.
Μαγικό λυχνάρι κατά ρινικών παθήσεων
Ασθενείς που ταλαιπωρούνται από ρινικές διαταραχές χρησιμοποιούν την τεχνική της ρινικής καταιόνησης για να μπορέσουν να ανασάνουν.
Η πρόληψη είναι το καλύτερο ελιξήριο
Η πρόληψη είναι δύο έως τρεις φορές αποτελεσματικότερη για την παράταση της ζωής από την οποιαδήποτε θεραπεία, γεγονός που υποδηλώνει πως όποιος θέλει να ζήσει πολλά και καλά χρόνια πρέπει να υιοθετήσει ορισμένα βασικά μέτρα.
Αγελαδινό γάλα παρά γάλα σόγιας για καλοσχηματισμένους μυς
Δύο ποτήρια αγελαδινό λάιτ γάλα την ημέρα μπορεί να βοηθήσει τους νεαρούς άνδρες που κάνουν ασκήσεις με βάρη να αποκτήσουν περισσότερη μυϊκή μάζα.
Οι τραυματισμοί στο νερό
Οι τραυματισμοί στο νερό το καλοκαίρι είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Υπολογίζεται ότι ο ένας στους 10 λάτρεις της κολύμβησης και των θαλάσσιων σπορ παθαίνει κάποιο μικροτραυματισμό κατά την ενασχόλησή του με αυτά και ότι ένας στους 100 τραυματίζεται πιο σοβαρά.
Πού βλάπτει και πού ωφελεί ο ήλιος
Oλοένα και πιο επικίνδυνος γίνεται για το δέρμα μας ο ήλιος κάθε χρόνο και είναι ενδεικτικό ότι οι νέες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστούν ως δείκτη προστασίας των αντηλιακών τον 50 και όχι τον 30, όπως μέχρι πρόσφατα.
Γουλιά- γουλιά ο καφές
Τελικά, οι Ευρωπαίοι- και όχι οι Αμερικανοί- είναι αυτοί που πίνουν καφέ με τον σωστό τρόπο: σε μικρές ποσότητες, πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι σε μία υπερμεγέθη κούπα άπαξ το πρωί, σύμφωνα με μία νέα μελέτη...
Κουϊζ: Πόσα ξέρετε για τη χοληστερίνη;
Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση για την χοληστερίνη καθεαυτή, για τα τρόφιμα που την περιέχουν αλλά και για τους τρόπους μείωσής της. Το κουϊζ θα σας βοηθήσει να ελέγξετε τις γνώσεις σας.
Τι πρέπει να ξέρετε για τη χοληστερίνη
Η χοληστερίνη ή χοληστερόλη είναι μία ουσία που σε μικρές ποσότητες είναι απαραίτητη για τη λειτουργία των κυττάρων. Όταν όμως τα επίπεδά της αυξηθούν σημαντικά γίνεται επιβλαβής για τον οργανισμό, αφού κολλάει στα τοιχώματα των αγγείων και έτσι πυροδοτεί τη διαδικασία της αθηροσκλήρυνσης. Στην πραγματικότητα, η αυξημένη χοληστερόλη αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για έμφραγμα και εγκεφαλικό, γι' αυτό και η διατήρησή της σε φυσιολογικά επίπεδα έχει ζωτική σημασία.
Γαλακτοκομικά και φρούτα θωρακίζουν και το ήπαρ
Εάν θέλετε να έχετε γερό ήπαρ, φροντίστε να τρώτε άφθονα γαλακτοκομικά προϊόντα, φρούτα και λευκό κρέας, συνιστούν Ιταλοί ερευνητές από το Εθνικό Ογκολογικό Ινστιτούτο της γειτονικής χώρας.
Πως να προστατεύσετε την πλάτη σας
Οι τέσσερις στους πέντε ανθρώπους παρουσιάζουν τουλάχιστον μία κρίση πόνου στην πλάτη κάποια στιγμή στη ζωή τους, με τη μέση να αποτελεί τη συνηθέστερη θέση εκδηλώσεώς του, επειδή αυτή φέρει το μεγαλύτερο βάρος και δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα