TA NEA Logo
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Πώς να προστατεύσετε τα μικρά παιδιά από τη ζέστη και τον ήλιο
Για να αντέξουν τα μικρά παιδιά τη ζέστη χρειάζεται να τους προσφέρετε νερό κάθε ώρα ή και συχνότερα σε συνθήκες καύσωνα, ενώ η προστασία από τον ήλιο δεν χρειάζεται μόνο αντηλιακό αλλά και σωστό ντύσιμο.
Γιατί πρέπει τα μωρά να κοιμούνται μόνο στο κρεβάτι τους
Επικίνδυνος για τη ζωή των βρεφών είναι ο ύπνος δίχως επίβλεψη στο καθισματάκι του αυτοκινήτου, στο καρότσι, στο ριλάξ και σε οποιοδήποτε παρόμοιο είδος συσκευής, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.
Το κολύμπι προσφέρει πολλά οφέλη στα μωρά
Η βρεφική κολύμβηση (baby swimming) είναι η εκμάθηση κολύμβησης και η καλλιέργεια των έμφυτων βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων με τη μορφή παιχνιδιού σε μωράκια ηλικίας 3 μηνών έως 4 ετών.
Όταν το παιδιί μεγαλώνει αναγκαστικά σε άλλη πόλη
Το να μένει ένα μικρό παιδί μακριά από την μαμά του σε μικρή ηλικία δεν ενδείκνυται, παρά μόνο αν απειλείται η σωματική ή η ψυχική του ακεραιότητα - συνεπώς ούτε καν για λόγους εργασίας δεν πρέπει να μεγαλώνει μακριά της.
Η πιπίλα εμπόδιο στην συναισθηματική ανάπτυξη των αγοριών
Η πιπίλα μπορεί να μοιάζει με την ιδανική λύση για να ηρεμήσει ένα μωρό που κλαίει, αλλά μια νέα μελέτη υποδηλώνει ότι μπορεί να εμποδίζει την συναισθηματική ανάπτυξη των αγοριών.
Ανακαλούνται παιδικά καρότσια λόγω ακρωτηριασμού
Η βρετανική εταιρεία παιδικών καροτσιών MacLaren ανακάλεσε ένα εκατομμύριο ελαττωματικά καροτσάκια της που είχαν πωληθεί στις ΗΠΑ μετά από αίτημα της Αμερικανικής Επιτροπής Ασφάλειας των Καταναλωτών (CPSC).
Τα κριτήρια για σωστά παπούτσια
Είναι αυτονόητο ότι τα παπούτσια είναι απαραίτητα για έξω από το σπίτι, στη βόλτα, στην παιδική χαρά κ.λπ. Αντίθετα, μέσα στο σπίτι ένα ζευγάρι βαμβακερά καλτσάκια ή υφασμάτινα μποτάκια είναι ιδανικά.
Φροντίδα δοντιών
Η οδοντοφυΐα συνεχίζεται κατά τη διάρκεια του δεύτερου χρόνου και ολοκληρώνεται για κάποια παιδιά στο τέλος αυτού του χρόνου, ενώ σε άλλα συνεχίζεται και στον επόμενο, πράγμα το οποίο εξαρτάται από την κληρονομικότητα.
Νέο πρόγραμμα στον ύπνο
Το πρόγραμμα ύπνου μετά τους δεκαοχτώ μήνες αλλάζει προς το χειρότερο για τους γονείς. Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά έχουν καταργήσει τους μικρούς σύντομους ύπνους κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ χρειάζονται ακόμη το μεσημεριανό ύπνο.
Συμβουλές για το ντύσιμο
Όσο χαριτωμένα κι αν είναι τα ρουχαλάκια για τα παιδιά αυτής της ηλικίας, να θυμάστε ότι δεν πρέπεινα τα επιλέγετε μόνο με βάση τους κανόνες αισθητικής αλλά σύμφωνα με τις βασικές ανάγκες του παιδιού. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία έχουν ανάγκη από άνετα και μαλακά ρούχα, που εξασφαλίζουν ελευθερία κινήσεων. Επίσης θα πρέπει να διευκολύνουν και εσάς κατά το άλλαγμα της πάνας. Γι’ αυτό...
Βόλτα κάθε μέρα
Το παιδί τώρα έχει ανάγκη από βόλτα σε καθημερινή βάση, όχι μόνο για να πάρει φρέσκο αέρα, αλλά γιατί χρειάζεται και φυσική εκτόνωση. Καθώς η κινητική του εξέλιξη διαρκώς βελτιώνεται, απολαμβάνει το παιχνίδι σε ανοιχτούς χώρους, όπως σε πάρκα και αλάνες, όπου μπορεί να τρέξει, να σκαρφαλώσει, να κλοτσήσει την μπάλα.
Τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα
Το δεύτερο χρόνο το παιδί μπορεί να ξεκινήσει τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το πιέσετε να μπει στο νερό, αν δεν θέλει. Αφήστε το να περνά όλο το διάστημα της παραμονής σας στην παραλία παίζοντας με το κουβαδάκι του. Αν πάλι το παιδί απολαμβάνει το μπάνιο, φροντίστε να πάρετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας φορώντας του σωσίβιο και επιβλέποντάς το διαρκώς.
Σπίτι «φιλικό» για παιδιά
Όλος ο κόσμος είναι αντικείμενο παιχνιδιού για το παιδί που αναπτύσσεται και χρειάζεται συστηματικό χρόνο και χώρο για να τον εξερευνήσει. Το παιδί των δύο ετών έχει ανάγκη από χώρο, για να κινείται χωρίς περιορισμούς και να κάνει εξερευνήσεις κι ανακαλύψεις.
Ενθαρρύνετέ το να χρησιμοποιεί το ποτήρι
Να θυμάστε ότι όσο πιο νωρίς εισάγετε το ποτήρι τόσο το καλύτερο. Για να ενθαρρύνετε το παιδί να χρησιμοποιεί το ποτήρι...
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα