TA NEA Logo
Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Κάθε στρεσογόνο γεγονός της ζωής γερνάει τον εγκέφαλο κατά 4 χρόνια!
Το διαζύγιο, η απώλεια ενός γονέως και η απόλυση είναι μερικά από τα συνολικώς 27 στρεσογόνα γεγονότα της ζωής που μπορεί να γεράσουν τον εγκέφαλο κατά τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πιο σπάνια τα εμφράγματα τα Σαββατοκύριακα και στις διακοπές
Οι πιθανότητες να πάθει ένας άνθρωπος έμφραγμα έχουν ισχυρή εποχιακή διακύμανση και είναι λιγότερες κατά τις πιο χαλαρές ημέρες και εποχές του χρόνου, επιβεβαιώνει μία νέα μελέτη.
Γιόγκα, διαλογισμός αντιστρέφουν τις συνέπειες του στρες
Οι τεχνικές που χαλαρώνουν το σώμα και το μυαλό, όπως ο διαλογισμός, η γιόγκα και το τάι τσι, μπορεί να κάνουν αντιστρέφουν τις μοριακές βλάβες του στρες στο DNA, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
Η ζέστη... παγώνει τα συναισθήματά μας!
Ο ζεστός καιρός κάνει τους ανθρώπους λιγότερο κοινωνικούς και λιγότερο πρόθυμους να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, αποκαλύπτει μια νέα μελέτη.
Η κατάθλιψη στην εγκυμοσύνη
Η εγκυμοσύνη εγείρει ποικίλες αλλαγές και ανατροπές στον ψυχισμό της γυναίκας, οι οποίες δεν είναι πάντοτε μια αυτονόητη διαδικασία για την ίδια.
Πως θα καταλάβετε αν το παιδί είναι υπερκινητικό
Η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας είναι πολύ συχνή, αλλά πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί δυσκολεύονται να την αναγνωρίσουν με συνέπεια να καθυστερεί η θεραπεία.
5 ερωτήσεις που δείχνουν αν είστε εθισμένοι στο κινητό
Ειδικοί από την Cleveland Clinic, στην ομώνυμη πόλη του Οχάιο, αναφέρουν ότι η υπερβολική ενασχόληση με τα κινητά είναι όπως οποιοσδήποτε άλλος εθισμός και έχει κι αυτή ορισμένα προειδοποιητικά συμπτώματα.
Τα social media βλάπτουν σοβαρά την ψυχική υγεία των νέων
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλήττουν την αυτοεικόνα των νέων και άγουν τα αισθήματα ανεπάρκειας και άγχους που πολλοί από αυτούς νιώθουν, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
Η Γαλλία απαγόρευσε τα πολύ αδύνατα μοντέλα
Σε ισχύ τέθηκε στη Γαλλία ένας νόμος που απαγορεύει στη βιομηχανία της μόδας να χρησιμοποιεί ως φωτομοντέλα πολύ αδύνατα κορίτσια, σε μία προσπάθεια να προστατευθούν τα νέα κορίτσια από την ανορεξία.
Το χρόνιο στρες εμποδίζει το αδυνάτισμα
Το χρόνιο στρες όχι μόνο σχετίζεται με την αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά δυσχεραίνει και την απώλεια των περιττών κιλών, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Θέλετε να γίνετε πιο συμπονετικοί; Ακούστε την καρδιά σας...
Αν θέλετε να καταλαβαίνετε καλύτερα τους άλλους, ίσως πρέπει να πάψετε να ασχολείστε με αυτούς και να ακούσετε (κυριολεκτικά) την καρδιά σας, συνιστούν βρετανοί ψυχολόγοι.
Μην αμελείτε την ήπια κατάθλιψη
Η ήπια κατάθλιψη έχει συμπτώματα μικρότερης έντασης και διάρκειας από την σοβαρή μορφή της νόσου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αθώα και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Αυξημένος κίνδυνος κατάθλιψης (και) για τους πολύ αδύνατους
Στην αναζήτηση του όμορφου σώματος, πολλοί πιστεύουν πως όσο πιο αδύνατος είναι κάποιος τόσο το καλύτερο. Ωστόσο μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως από κάποιο σημείο και μετά, καραδοκεί η κατάθλιψη.
Οι «μικροστιγμές θετικότητας» μπορεί να αλλάξουν τη ζωή μας
Θέλετε να αυξήσετε την ευεξία σας; Αν ναι, τότε ήρθε η ώρα να βάλετε στην καθημερινότητά σας «μικροστιγμές θετικότητας», οι οποίες αθροιστικά και με τον καιρό μπορεί να αλλάξουν προς το καλύτερο τη ζωή σας.
Κοιτάζοντας το άγχος στα μάτια
Ο καθένας έχει τη δική του στρατηγική διαχείρισης του άγχους. Ακόμα, όμως, κι αν δεν έχουμε βρει αυτή που πιάνει σε εμάς ποτέ δεν είναι αργά να δοκιμάσουμε νέες πρακτικές.
Πως και γιατί εκδηλώνεται η κλεπτομανία
Η κλεπτομανία δεν είναι ένα «προμελετημένο έγκλημα» για την απόκτηση κάποιου αντικειμένου, αλλά μία αληθινή ψυχική διαταραχή που εντάσσεται στις διαταραχές ελέγχου των παρορμήσεων.
Κατάθλιψη: Χωρίς θεραπεία 7 στους 10 ασθενείς
Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βυθίζονται στην κατάθλιψη, αλλά οι επτά στους δέκα δεν κάνουν τη θεραπεία που χρειάζονται, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Χειρότερες οι ιώσεις για όσους νιώθουν μοναξιά
Οι ιώσεις του ανώτερου αναπνευστικού είναι πολύ ενοχλητικές και συχνά εξαντλητικές, αλλά ως φαίνεται όταν κάποιος νιώθει μοναξιά τα συμπτώματά του μπορεί να είναι πολύ χειρότερα.
Τα συμπτώματα της παθολογικής λαιμαργίας
Η λαιμαργία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ψυχισμού πολλών ανθρώπων, οι οποίοι οδηγούνται σε μία κατάσταση ανεξέλεγκτης παθολογικής λήψης τροφής, γνωστής ως διαταραχή επεισοδιακής υπερφαγίας.
Φρούτα, λαχανικά μάς προστατεύουν από το στρες
Τρία φρούτα και δύο σαλάτες την ημέρα μπορεί να είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να θέσουμε υπό έλεγχο το στρες, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ.
Τα πουλιά στον κήπο κάνουν καλό στην ψυχική υγεία
Οι άνθρωποι που ζουν σε γειτονιές με πολλά πουλιά έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη και στρες, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα