TA NEA Logo
Τρίτη 25 Απριλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Το στρες, ο εκρηκτικός χαρακτήρας και οι καρδιοπάθειες
Πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν ότι οι πολλαπλές «εκρήξεις» θυμού, σε συνδυασμό με την συνύπαρξη παραγόντων κινδύνου αυξάνουν κατακόρυφα τα καρδιαγγειακά επεισόδια στον γενικό πληθυσμό.
Ύψος, φίδια και ομιλίες ενώπιον κοινού οι συχνότερες φοβίες
Ύψος, ομιλίες ενώπιον κοινού και φίδια είναι τα τρία πράγματα που φοβίζουν τους περισσότερους ενήλικες, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.
Το στρες «αιτία υπογονιμότητας στις γυναίκες»
Οι γυναίκες που νιώθουν έντονο στρες έχουν αυξημένες πιθανότητες να διαγνωστούν με υπογονιμότητα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τι σημαίνει «είμαι ντροπαλός»
Ντροπαλός σημαίνει να νιώθει κάποιος άσχημα με τον εαυτό σου, να αγχώνεται σε κοινωνικές καταστάσεις από φόβο ότι οι άλλοι θα τον κρίνουν αρνητικά, να νιώθει αμηχανία με την παρέα του, να μην του αρέσει κατά βάθος ο εαυτός του.
Η παρορμητική προσωπικότητα υποκρύπτει εύθραυστο ψυχισμό
Πίσω από τις φαινομενικά εγωκεντρικές και απειθάρχητες προσωπικότητες κρύβεται ένας εύθραυστος ψυχισμός ο οποίος είναι έτοιμος να αποδομηθεί όταν δεν τραφούν ικανοποιητικά οι συναισθηματικές του ανάγκες.
Τα επεισόδια υπερφαγίας στον άντρα
Τα επεισόδια υπερφαγίας συνήθως υποκρύπτουν συναισθηματικές δυσκολίες, οι οποίες χρειάζονται τη βοήθεια ψυχολόγου για να επιλυθούν.
Κίνδυνος-θάνατος η οξυθυμία για την καρδιά
Οι άνθρωποι που «αρπάζονται» με το παραμικρό και γίνονται έξαλλοι πολλές φορές την ημέρα, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν έμφραγμα και εγκεφαλικό, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η ψυχική υγεία του παιδιού «επηρεάζεται από την ηλικία του πατέρα»
Πολλές ψυχικές διαταραχές και προβλήματα στα παιδιά σχολικής ηλικίας σχετίζονται με την μεγάλη ηλικία του πατέρα τους, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη μελέτη.
Καμπανάκι κινδύνου οι πολλοί εφιάλτες στα παιδιά
Οι συχνοί εφιάλτες κατά την παιδική ηλικία ενδέχεται να αποτελούν προειδοποιητική ένδειξη ψυχικής διαταραχής, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες.
Η αντιμετώπιση της φοβίας του παιδιού στα έντομα
Τα παιδιά μπορεί να εκδηλώσουν φοβία στα έντομα, όταν στο παρελθόν στο παρελθόν η εικόνα ενός αληθινού εντόμου ή φανταστικού μέσα από βιβλία συνδέθηκε μέσα τους με αίσθημα απειλής.
Η μεσογειακή διατροφή προστατεύει τους διαβητικούς από την κατάθλιψη
Η τροφίμων μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο εκδηλώσεως κατάθλιψης στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, ιδίως όταν περιέχει ξηρούς καρπούς, αναφέρουν Ισπανοί ερευνητές.
Οι ρεαλιστικές προσδοκίες από την ψυχοθεραπεία
Η ψυχοθεραπεία σαφώς δεν χαρίζει λύσεις ούτε μπορεί να μπει σε ένα πλαίσιο μαθηματικής εξίσωσης ως προς το πώς λειτουργεί ή τι προσφέρει.
Το στρες αυξάνει τη διάρκεια του πονοκεφάλου
Το έντονο στρες μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια του πονοκεφάλου, αναφέρουν επιστήμονες από την Πανεπιστημιακή Κλινική του Έσεν, στη Γερμανία.
Απλό τεστ αποκαλύπτει ποια αγόρια κινδυνεύουν από βαριά κατάθλιψη
Ένα τεστ σάλιου μπορεί να αποκαλύψει ποια αγόρια εφηβικής ηλικίας κινδυνεύουν να παρουσιάσουν σοβαρή κατάθλιψη λίγα χρόνια αργότερα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι ψυχολογικές αιτίες της σεξουαλικής «νέκρωσης»
Στην υποτονική σεξουαλική επιθυμία κυριαρχεί η επιθυμία για σεξουαλική δραστηριότητα, αλλά οι σεξουαλικές φαντασιώσεις είτε απουσιάζουν πλήρως είτε είναι ανεπαρκείς.
Οταν τα σωματικά συμπτώματα έχουν ψυχογενή αιτιολογία
Μία σειρά από ψυχολογικές διαταραχές εκδηλώνονται με σωματικά συμπτώματα τα οποία θυμίζουν αυτά μιας ιατρικής νόσου, χωρίς ωστόσο να μπορούν να αποδοθούν σε αυτή.
Τα συμπτώματα της υποχονδρίασης
Η υποχονδρίαση δεν είναι απλά ένας φόβος ότι θα αρρωστήσει κανείς, αλλά ένας ολόκληρος καταστροφικός τρόπος σκέψης, με βαθύτερα αίτια.
Που οφείλονται τα αναίτια ξεσπάσματα θυμού
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και προβλήματα όπως το μόνιμο αίσθημα αδικίας μπορεί να οδηγήσουν σε αιφνίδια και ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα θυμού, ακόμη και όταν τα ερεθίσματα μοιάζουν ανώδυνα και ουδέτερα.
Όταν το άγχος προκαλεί αϋπνία
Το κλειδί για την καταπολεμήσει της αϋπνίας λόγω άγχους είναι να μην προσπαθεί κάποιος να κοιμηθεί, αλλά να ξαπλώνει μόνο όταν νυστάζει.
Τι σηματοδοτούν οι αυτοτραυματισμοί των νέων
Οι αυτοτραυματισμοί εκδηλώνονται στο πλαίσιο της κατάθλιψης ή άλλων ψυχικών διαταραχών, ιδίως στην οριακή διαταραχή προσωπικότητας: το 70% των πασχόντων από αυτήν τραυματίζουν εκούσια το σώμα τους.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα