TA NEA Logo
Κυριακή 28 Μαίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Μικρότερος κίνδυνος κατάθλιψης για τις γυναίκες που τρώνε ψάρια
Το μυστικό για την προστασία από την κατάθλιψη μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό, όσο το να τρώει κανείς ψάρια και θαλασσινά τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τα αίτια της ψυχογενούς ανορεξίας
Η ψυχογενής ανορεξία είναι μια διαταραχή πρόσληψης τροφής που χαρακτηρίζεται από αυτοεπιβαλλόμενη ασιτία λόγω του έντονου φόβου της ασθενούς να παχύνει και προσβάλλει το 1,2-2,2% του γενικού πληθυσμού.
Οι εκρήξεις θυμού στην οικογένεια
Ο θυμός είναι ένα οικουμενικό συναίσθημα, το οποίο απαντά σε ερεθίσματα που απειλούν το αίσθημα «δικαίου» μέσα μας όπως και την αυτοαξία, την αξιοπρέπεια και την αυτοεκτίμησή μας. Ωστόσο, πρέπει να έχει όρια.
Ο εθισμός στα αγχολυτικά φάρμακα
Οι βενζοδιαζεπίνες είναι σε γενικές γραμμές ασφαλή φάρμακα, αλλά η σωματική εξάρτηση και η αντίδραση στέρησης είναι κίνδυνοι από την μακροχρόνια χρήση τους.
Αλλο θλίψη κι άλλο κατάθλιψη
Η θλίψη είναι ένα παροδικό συναίσθημα που απορρέει από μία πραγματική ή συμβολική απώλεια, ενώ στην κατάθλιψη ο πόνος της απώλειας επιδεινώνεται και η σκέψη του ατόμου γίνεται τόσο αρνητική, ώστε παρεμβαίνει στην καθημερινότητα.
Οι βαθύτερες αιτίες της υποχονδρίασης
Η φοβία πως κάθε σύμπτωμα σηματοδοτεί κάτι σοβαρό έχει βαθύτερα αίτια, τα οποία πρέπει να αναζητηθούν προκειμένου να απαλλαγεί το άτομο από την συνεχή αγωνία.
Το στρες, ο εκρηκτικός χαρακτήρας και οι καρδιοπάθειες
Πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν ότι οι πολλαπλές «εκρήξεις» θυμού, σε συνδυασμό με την συνύπαρξη παραγόντων κινδύνου αυξάνουν κατακόρυφα τα καρδιαγγειακά επεισόδια στον γενικό πληθυσμό.
Ύψος, φίδια και ομιλίες ενώπιον κοινού οι συχνότερες φοβίες
Ύψος, ομιλίες ενώπιον κοινού και φίδια είναι τα τρία πράγματα που φοβίζουν τους περισσότερους ενήλικες, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.
Το στρες «αιτία υπογονιμότητας στις γυναίκες»
Οι γυναίκες που νιώθουν έντονο στρες έχουν αυξημένες πιθανότητες να διαγνωστούν με υπογονιμότητα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τι σημαίνει «είμαι ντροπαλός»
Ντροπαλός σημαίνει να νιώθει κάποιος άσχημα με τον εαυτό σου, να αγχώνεται σε κοινωνικές καταστάσεις από φόβο ότι οι άλλοι θα τον κρίνουν αρνητικά, να νιώθει αμηχανία με την παρέα του, να μην του αρέσει κατά βάθος ο εαυτός του.
Η παρορμητική προσωπικότητα υποκρύπτει εύθραυστο ψυχισμό
Πίσω από τις φαινομενικά εγωκεντρικές και απειθάρχητες προσωπικότητες κρύβεται ένας εύθραυστος ψυχισμός ο οποίος είναι έτοιμος να αποδομηθεί όταν δεν τραφούν ικανοποιητικά οι συναισθηματικές του ανάγκες.
Τα επεισόδια υπερφαγίας στον άντρα
Τα επεισόδια υπερφαγίας συνήθως υποκρύπτουν συναισθηματικές δυσκολίες, οι οποίες χρειάζονται τη βοήθεια ψυχολόγου για να επιλυθούν.
Κίνδυνος-θάνατος η οξυθυμία για την καρδιά
Οι άνθρωποι που «αρπάζονται» με το παραμικρό και γίνονται έξαλλοι πολλές φορές την ημέρα, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν έμφραγμα και εγκεφαλικό, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η ψυχική υγεία του παιδιού «επηρεάζεται από την ηλικία του πατέρα»
Πολλές ψυχικές διαταραχές και προβλήματα στα παιδιά σχολικής ηλικίας σχετίζονται με την μεγάλη ηλικία του πατέρα τους, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη μελέτη.
Καμπανάκι κινδύνου οι πολλοί εφιάλτες στα παιδιά
Οι συχνοί εφιάλτες κατά την παιδική ηλικία ενδέχεται να αποτελούν προειδοποιητική ένδειξη ψυχικής διαταραχής, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες.
Η αντιμετώπιση της φοβίας του παιδιού στα έντομα
Τα παιδιά μπορεί να εκδηλώσουν φοβία στα έντομα, όταν στο παρελθόν στο παρελθόν η εικόνα ενός αληθινού εντόμου ή φανταστικού μέσα από βιβλία συνδέθηκε μέσα τους με αίσθημα απειλής.
Η μεσογειακή διατροφή προστατεύει τους διαβητικούς από την κατάθλιψη
Η τροφίμων μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο εκδηλώσεως κατάθλιψης στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, ιδίως όταν περιέχει ξηρούς καρπούς, αναφέρουν Ισπανοί ερευνητές.
Οι ρεαλιστικές προσδοκίες από την ψυχοθεραπεία
Η ψυχοθεραπεία σαφώς δεν χαρίζει λύσεις ούτε μπορεί να μπει σε ένα πλαίσιο μαθηματικής εξίσωσης ως προς το πώς λειτουργεί ή τι προσφέρει.
Το στρες αυξάνει τη διάρκεια του πονοκεφάλου
Το έντονο στρες μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια του πονοκεφάλου, αναφέρουν επιστήμονες από την Πανεπιστημιακή Κλινική του Έσεν, στη Γερμανία.
Απλό τεστ αποκαλύπτει ποια αγόρια κινδυνεύουν από βαριά κατάθλιψη
Ένα τεστ σάλιου μπορεί να αποκαλύψει ποια αγόρια εφηβικής ηλικίας κινδυνεύουν να παρουσιάσουν σοβαρή κατάθλιψη λίγα χρόνια αργότερα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα