TA NEA Logo
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Όμοιος τον όμοιον... ερωτεύεται
Άνδρες και γυναίκες επιλέγουν συντρόφους με όγκο παρόμοιο με τον δικό τους, αναφέρουν Βρετανοί επιστήμονες, προειδοποιώντας ότι η τάση αυτή συμβάλλει στην επιδημία της παχυσαρκίας που πλήττει τη Δύση.
Η χρόνια αϋπνία σύμπτωμα κατάθλιψης
Γ ια μερικούς ανθρώπους, η χρόνια αϋπνία μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα προβλήματος ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη και το άγχος, σύμφωνα με μία νέα μελέτη στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 25.000 εθελοντές από τη Νορβηγία...
«Είμαι ντροπαλός»: η αιτιολογία και η αντιμετώπιση
Τι μπορούν να κάνουν οι ντροπαλοί.
Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται ο εθισμός στο κομπιούτερ
Μια νέα μορφή εξάρτησης εμφανίζεται στον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει μάλιστα αρκετά κοινά στοιχεία με την εξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες: η Διαταραχή Εξάρτησης από το Διαδίκτυο. Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι - κυρίως νέοι άνδρες υψηλού μορφωτικού επιπέδου - εμφανίζουν συμπτώματα εξάρτησης από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και τις on line δραστηριότητες, με αρνητικές επιπτώσεις στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή τους, καθώς και στην ψυχική υγεία τους. Η κλινική ψυχολόγος και επιστημονική συνεργάτις του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βαλέρια Πομίνι και η κλινική ψυχολόγος κ. Τάνια Καβαλιέρου αναλύουν το σύγχρονο αυτό φαινόμενο και συμβουλεύουν πώς να το αντιμετωπίσετε.
Και διαταραχές ύπνου έχουν τρία στα τέσσερα παιδιά με κατάθλιψη
Τρία στα τέσσερα παιδιά με κατάθλιψη υποφέρουν επίσης από διαταραχές ύπνου, αναφέρει η επιθεώρηση «Sleep». Η σχετική μελέτη έγινε στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ με εθελοντές 533 παιδιά μέσης ηλικίας 11,7 ετών.
Η αλλαγή ως επιθυμία και ως φόβος
Η αλλαγή του χρόνου συμβολίζει μια ανάγκη για εσωτερική αλλαγή, ένα ερέθισμα για να αναρωτηθεί ο καθένας από εμάς πώς κύλησε η προηγούμενη χρονιά, ποιους στόχους θέτουμε από εδώ και στο εξής, πόσο ικανοποιημένοι ή απογοητευμένοι είμαστε από τον εαυτό μας, αλλά και πόσο στάσιμοι μπορεί να παραμένουμε με ορισμένα υποκειμενικά «δυσεπίλυτα» ζητήματα που μας ταλανίζουν
Η απαισιοδοξία «σκοτώνει» την καρδιά
Εάν είστε απαισιόδοξοι, τώρα έχετε έναν αληθινό λόγο για να ανησυχείτε: την υγεία σας. Ερευνητές από την Ολλανδία διαπίστωσαν ότι όσοι είναι εκ φύσεως απαισιόδοξοι έχουν αυξημένες πιθανότητες να πεθάνουν από στεφανιαία νόσο και άλλες αιτίες σε σύγκριση με όσους είναι εκ φύσεως αισιόδοξοι.
Αντιμετωπίστε τη χειμωνιάτικη μελαγχολία
Oι κρύες ημέρες του χειμώνα έφτασαν· και οι γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων ήγειραν χαρά, ψυχική ηδονή, ενώ παρέσχον και τη δυνατότητα για μια- έστω και ολιγοήμερη- αποφόρτιση, ψυχική και σωματική.
Νους υγιής εν σώματι υγιεί
Στην εποχή της πληροφόρησης και της επικοινωνίας, ένα από τα σοβαρότερα καθήκοντα της Πολιτείας αλλά και του οικογενειακού γιατρού πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή ενημέρωση του πολίτη για τις ψυχικές διαταραχές και τις δυνατότητες αντιμετώπισής τους, με στόχο την υγεία και την ευεξία.
Οι επιδράσεις του άγχους στην ψυχική υγεία
H προσωπική αντίδραση κάθε ανθρώπου στα αγχογόνα ερεθίσματα προσδιορίζεται αρκετά από την προσωπικότητα και τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος μεγάλωσε και δομήθηκε ο χαρακτήρας του.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα