TA NEA Logo
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Λιγότερος ύπνος για τα νήπια που παίζουν με το smartphone
Τα νήπια που παίζουν με τα κινητά και τα τάμπλετ των γονιών τους φαίνεται ότι κοιμούνται λιγότερο απ’ ό,τι όσα δεν τα πιάνουν στα χέρια τους, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
Παιδιά: Ποια είναι τα ορόσημα της ανάπτυξης ανά ηλικία
Αν και κάθε παιδί έχει διαφορετικό ρυθμό ανάπτυξης, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τα επονομαζόμενα «αναπτυξιακά ορόσημα» για να την αξιολογήσουν.
Κίνδυνος για το μωρό, όταν οι γονείς σκεπάζουν το καρότσι
Προειδοποίηση προς τους γονείς να μην σκεπάζουν το καρότσι του μωρού τους έχοντας τη λανθασμένη εντύπωση ότι θα το προστατεύσουν από τον ήλιο, απηύθυνε ένας γιατρός από τη Σουηδία.
Πως να κάνετε το μωρό σας έξυπνο ενήλικο
Τα ερεθίσματα για γνώση που δίνουν οι γονείς στο παιδί όταν αυτό βρίσκεται στην ηλικία των τεσσάρων ετών είναι ο βασικός παράγοντας για την ομαλή ανάπτυξη του εγκεφάλου του.
Λίγα κιλά στην εγκυμοσύνη, πολλά κιλά στο παιδί
Οι γυναίκες που παίρνουν πολύ λίγα ή πάρα πολλά κιλά στην εγκυμοσύνη έχουν αυξημένες πιθανότητες να αποκτήσουν μωρά που θα γίνουν παχύσαρκα παιδιά, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.
Οι εκρήξεις θυμού στα παιδιά
Οι εξάρσεις θυμού στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, ιδιαίτερα μεταξύ 2-4 ετών, αντανακλούν μια στιγμιαία συναισθηματική σύγχυση η οποία χαρακτηρίζεται από έντονες και ακραίες αντιδράσεις.
Η άρτια κινητική εξέλιξη βήμα-προς-βήμα
Οι εξελίξεις, από την αρχή του τρίτου χρόνου, είναι θεαματικές. Μπορεί να κάνει σχεδόν ό,τι και ένα μεγαλύτερο παιδί. Τρέχει, χωρίς πολλά πεσίματα και σκουντουφλήματα, χοροπηδάει στο ίδιο σημείο με τα δύο πόδια και είναι σε θέση να κλωτσήσει ή να πετάξει την μπάλα τρέχοντας. Στο τέλος του τρίτου χρόνου πια τρέχει και μάλιστα γρήγορα.
Η εξέλιξη του λόγου μέσα από τη σκέψη
Ακόμα κι αν το παιδί σας αναπτύσσεται φυσιολογικά και κατακτά τα γλωσσικά εργαλεία που του είναι απαραίτητα για να επικοινωνεί με τους συνομηλίκους του και τους μεγαλύτερους, σύμφωνα με τα πρότυπα της αναπτυξιακής του ηλικίας, η προσπάθειά σας να το ενθαρρύνετε και να του δίνετε τα σωστά γλωσσικά ερεθίσματα, για να προωθήσετε ακόμα περισσότερο τις ικανότητες επικοινωνίας του, εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντική...
Αυτονομία και ανεξαρτησία από τώρα;
Τον τρίτο χρόνο η σκέψη του παιδιού ωριμάζει και οι κινήσεις του γίνονται πιο επιδέξιες. Μέρα με τη μέρα η πείρα που του προσφέρει η συστηματική εξάσκηση, του δίνει την ευκαιρία να βελτιωθεί στις διάφορες δεξιότητες, με αποτέλεσμα η ικανότητα αυτονομίας να ενισχύεται περισσότερο.
Οι έννοιες πίσω από το παιχνίδι
Το παιχνίδι του παιδιού σε αυτή την ηλικία αποκτά κάποιο νόημα, καθώς βάζει περισσότερους στόχους και σημειώνει περισσότερα επιτεύγματα, τα οποία αγαπά να επαναλαμβάνει. Τώρα πια μπορεί να διατηρήσει την προσοχή του για αρκετή ώρα σε μια δραστηριότητα, γι’ αυτό και αρχίζει να παίζει για μικρά διαστήματα μόνο του, καθώς συγκεντρώνεται όλο και περισσότερο στο παιχνίδι του.
Απαραίτητο το ομαδικό παιχνίδι
Στην ηλικία των τριών χρόνων το παράλληλο παιχνίδι (δύο παιδιά παίζουν στον ίδιο χώρο το καθένα χωριστά από το άλλο) αρχίζει να δίνει τη θέση του στα παιχνίδια συνεργασίας και αλληλεπίδρασης.
Έχει ταλέντο στη ζωγραφική
Στην ηλικία των τριών ετών μπορεί να σας εντυπωσιαστείτε από τις προόδους του παιδιού σας στη ζωγραφική, καθώς το μουτζούρωμα αρχίζει και σχηματοποιείται. Από το τέλος του δεύτερου χρόνου και μετά θα διαπιστώσετε σημαντικές εξελίξεις στα μέχρι πρότινος τυπικά μουτζουρώματα του παιδιού.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα