TA NEA Logo
Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Άνδρες: Πως επηρεάζει το πορνό τη συμπεριφορά τους στις γυναίκες
Η ηλικία που έχει ένας έφηβος ή νεαρός άνδρας όταν πρωτοβλέπει πορνό σχετίζεται με την συμπεριφορά του στις γυναίκες αργότερα στη ζωή, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Νεαρός άνδρας πέθανε από εμβολή στη διάρκεια αυξητικής πέους
Ένας νεαρός Σουηδός έχασε τη ζωή του στη διάρκεια επέμβασης για αύξηση του μήκους του πέους του, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκε λίπος από την κοιλιά του.
Τα βιντεοπαιχνίδια και η γρήγορη εκσπερμάτιση
Η καθημερινή ενασχόληση με τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να επηρεάζει τη σεξουαλική λειτουργία των ανδρών, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sexual Medicine».
Άνδρες: Η κούραση δεν είναι πάντα απόρροια της ηλικίας
Το ενδεδειγμένο αντίδοτο για την έντονη κούραση συνήθως είναι ένας καλός ύπνος το βράδυ. Όταν, όμως, ο ύπνος δεν επαρκεί για να σας τονώσει και η κούρασή σας επανεμφανίζεται συχνά και επίμονα, μπορεί να έχει συγκεκριμένη ιατρική αιτία.
Είδος υπό… εξαφάνιση το ανδρικό σπέρμα
Η ανθρωπότητα απειλείται με αφανισμό εάν οι νέοι άνδρες εξακολουθήσουν να παρουσιάζουν μείωση στην ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματός τους με το σημερινό ρυθμό, προειδοποιεί διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Το Survivor επηρέασε θετικά τη σεξουαλικότητα των Ελλήνων
Διπλάσιες σεξουαλικές επαφές είχαν οκτώ στους δέκα άνδρες που παρακολουθούσαν το τηλεπαιχνίδι Survivor, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας σε 1.000 άνδρες στη χώρα μας.
Ο καρκίνος του προστάτη απειλεί περισσότερο ψηλούς, παχύσαρκους
Οι ψηλοί και οι παχύσαρκοι άνδρες ενδέχεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εκδηλώσεως επιθετικού καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με μία νέα πολυετή μελέτη.
Η βιασύνη κατά τη χρήση προφυλακτικού
Η βιασύνη κατά την τοποθέτηση του προφυλακτικού ως φαίνεται είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που μειώνουν την αποτελεσματικότητά του, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ο θόρυβος στη διάρκεια του ύπνου μειώνει τη γονιμότητα
Η μακροχρόνια έκθεση σε δυνατούς θορύβους στη διάρκεια του ύπνου μπορεί να επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος, διότι οι ήχοι ταράζουν τον ύπνο ακόμα κι αν δεν το αντιλαμβανόμαστε, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η συχνή εκσπερμάτιση μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη
Νέα επιστημονικά δεδομένα ότι η συχνή εκσπερμάτιση σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου του προστάτη, αποκαλύπτει μία νέα, αμερικανική μελέτη.
Το σεξ κάνει καλό στην καρδιά - αλλά μόνο στους άνδρες
Το τακτικό σεξ μπορεί να δρα προστατευτικά στην καρδιαγγεική υγεία, μειώνοντας τα επίπεδα ενός σημαντικού αμινοξέος στο αίμα - αλλά αυτό παρατηρείται μόνο στους άνδρες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Καρκίνος προστάτη: Καλύτερη επιλογή φαρμάκων με νέα εξέταση αίματος
Μία εξέταση αίματος που μπορεί να ξεχωρίσει τους άνδρες με προχωρημένο καρκίνο προστάτη οι οποίοι είναι πιθανότερο να ωφεληθούν από εξελιγμένα φάρμακα για τη νόσο, ανέπτυξαν επιστήμονες από τη Βρετανία.
Ένα βήμα πιο κοντά σε γενετικό τεστ για τον καρκίνο των όρχεων
Τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αναγνωρίσουν το 1% των ανδρών με τον μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου των όρχεων, πιστεύουν ότι βρήκαν επιστήμονες από την Ευρώπη.
Φάρμακο παρατείνει την επιβίωση στον μεταστατικό καρκίνο προστάτη
Οι άνδρες με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη ίσως μπορούν να αποφύγουν τη χημειοθεραπεία λαμβάνοντας ένα πρόσθετο αντιορμονικό φάρμακο μαζί με την κλασική θεραπεία τους, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες.
Το ξενύχτι βλάπτει σοβαρά το σπέρμα
Οι άνδρες που θέλουν να αποκτήσουν παιδί, ίσως πρέπει να μπαίνουν νωρίς για ύπνο, γιατί το ξενύχτι βλάπτει σοβαρά την ποιότητα του σπέρματος, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πιο επιρρεπείς οι άνδρες στην σοβαρή ψωρίαση
Η σοβαρή ψωρίαση είναι πολύ πιο συχνή στους άνδρες απ’ όσο στις γυναίκες, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και σε σχεδόν όλα τα τμήματα του σώματος, αναφέρουν επιστήμονες από τη Σουηδία.
Άνδρες: Τα ψηφιακά εμπόδια στο σεξ
Η δυσκολία εκσπερμάτισης θεωρείται η πιο σπάνια από τις σεξουαλικές δυσλειτουργίες των ανδρών, αλλά ως φαίνεται υπάρχει ραγδαία αύξηση του προβλήματος εξαιτίας κυρίως του διαδικτυακού πορνό, σύμφωνα με νέα ευρήματα.
Άνδρες: Η χρόνια έλλειψη ύπνου εξασθενεί τα οστά
Αν συνηθίζετε να ξενυχτάτε ή εργάζεστε νύχτα, προσέξτε: η χρόνια έλλειψη ύπνου μπορεί να σας καθιστά επιρρεπείς στα κατάγματα, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.
Θεράπευσαν με βλαστοκύτταρα τη στυτική δυσλειτουργία
Οκτώ άνδρες με στυτική δυσλειτουργία έπειτα από εγχείρηση στον προστάτη, ανέκτησαν μια φυσιολογική ερωτική ζωή χάρη σε μία πειραματική θεραπεία με βλαστοκύτταρα, ανακοίνωσαν επιστήμονες από τη Δανία.
Οι γυναίκες μπλοκάρουν την ερωτική επιθυμία των ανδρών
Η ερωτική επιθυμία των ανδρών πλήττεται από τις συντρόφους τους οι οποίες, εσκεμμένα ή μη, συχνά τους γεμίζουν ανασφάλεια ή ανία, και τους καθιστούν ανενεργούς σεξουαλικά.
«Έξυπνος» δακτύλιος καταγράφει τις επιδόσεις στο σεξ
Έναν «έξυπνο» δακτύλιο που τοποθετείται γύρω από το προφυλακτικό και καταγράφει όλες τις παραμέτρους του σεξ, ανιχνεύοντας ταυτοχρόνως τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, κατασκεύασε μία βρετανική εταιρεία.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα