TA NEA Logo
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
«Έξυπνος» δακτύλιος καταγράφει τις επιδόσεις στο σεξ
Έναν «έξυπνο» δακτύλιο που τοποθετείται γύρω από το προφυλακτικό και καταγράφει όλες τις παραμέτρους του σεξ, ανιχνεύοντας ταυτοχρόνως τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, κατασκεύασε μία βρετανική εταιρεία.
Η φροντίδα του ανδρικού δέρματος και οι διαφορές από το γυναικείο
Το γυναικείο δέρμα έχει ουσιώδεις διαφορές από το ανδρικό και γι' αυτό είναι λάθος να χρησιμοποιούν οι άνδρες καλλυντικά που προορίζονται για γυναίκες.
Άνδρες: Αυξημένος κίνδυνος για έμφραγμα μετά τις ισχυρές χιονοπτώσεις
Οι άνδρες μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρού εμφράγματος έπειτα από μια ισχυρή χιονόπτωση, αναφέρουν επιστήμονες από τον Καναδά.
Οι άνδρες δεν προτιμούν (μόνο) τις νεότερες γυναίκες
Το στερεότυπο που θέλει τους άνδρες να ελκύονται ερωτικά από πολύ νεώτερες γυναίκες, ιδίως όταν περάσουν τα 50 τους χρόνια, δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
«Άλμα προόδου» στη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη
Μία στις τέσσερις βιοψίες προστάτη μπορεί να αποφευχθούν με τη βοήθεια μιας προηγμένης μαγητικής τομογραφίας που ανιχνεύει με ακρίβεια πάνω από 90% τους επιθετικούς όγκους, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
Σεξ: Γιατί μετανιώνουν συχνότερα οι γυναίκες για το one night stand
Οι γυναίκες που έχουν εφήμερες ερωτικές σχέσεις μετανιώνουν συχνότερα γι’ αυτές απ’ ό,τι οι άνδρες, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την ηθική αλλά με την εξέλιξη των ειδών, αναφέρουν επιστήμονες από τη Νορβηγία.
Η πολλή σόγια ίσως βλάπτει το σπέρμα
Οι νεαροί άνδρες που καταναλώνουν πολλά τρόφιμα πλούσια σε σόγια ενδέχεται να βλάπτουν την αναπαραγωγική ικανότητά τους, αναφέρουν επιστήμονες από την Ισπανία.
Ο... Μότσαρτ βελτιώνει τις επιδόσεις των ανδρών στα επιτραπέζια παιχνίδια
Αν είστε ανταγωνιστικοί τύποι και προγραμματίζετε ατέλειωτα βράδια με επιτραπέζια τώρα στις γιορτές, προσέξτε τι μουσική θα βάλετε. Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στη νίκη και την ήττα.
Μπορεί η συχνή σάουνα να μειώνει τον κίνδυνο άνοιας;
Οι μεσήλικες άνδρες που κάνουν συχνά σάουνα μπορεί να διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο εκδηλώσεως άνοιας αργότερα στη ζωή, υποστηρίζουν επιστήμονες από τη Φινλανδία.
Οι ιοί εξελίχθηκαν για να αρρωσταίνουν περισσότερο τους άνδρες
Οι άνδρες είθισται να «σέρνονται» όταν αρρωσταίνουν και οι γυναίκες συχνά τους κατηγορούν για παιδιάστική ευαισθησία. Μία νέα μελέτη, όμως, υποδηλώνει ότι μερικά μικρόβια έχουν εξελιχθεί για να τους προκαλούν εντονότερα συμπτώματα.
Η αποτρίχωση των γεννητικών οργάνων ευνοεί τα νοσήματα του σεξ
Οι άνθρωποι που κάνουν αποτρίχωση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να μολυνθούν με κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Το τζόγγινγκ βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος
Οι άνδρες με πρόβλημα υπογονιμότητας ίσως μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του σπέρματός τους φροντίζοντας να γυμνάζονται συστηματικά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ποια συμπτώματα δεν πρέπει να (παρ)αμελούν οι άνδρες
Πολλοί άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών δεν γνωρίζουν ποια είναι τα συμπτώματα των κύριων μορφών καρκίνου του φύλου τους και αυτό έχει ως συνέπεια να απευθύνονται με μεγάλη καθυστέρηση στον γιατρό όταν τα εκδηλώνουν.
Η οστεοπόρωση απειλεί και τους άνδρες
Κάθε άνδρας ηλικίας άνω των 70 ετών πρέπει να κάνει μέτρηση οστικής πυκνότητας, αλλά μερικοί πρέπει να ελέγχονται νωρίτερα, ακόμα και από τα 50 τους χρόνια, λένε οι ειδικοί.
Το αλκοόλ μπορεί να τροφοδοτεί τον καρκίνο του προστάτη
Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη και όσο περισσότερο πίνουν οι άνδρες τόσο το χειρότερο, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση.
Ένας στους δύο άντρες δεν ξέρει τα συμπτώματα του καρκίνου
Ένας στους δύο άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών δεν γνωρίζει ποια είναι τα συμπτώματα των τριών κύριων μορφών καρκίνου του φύλου του, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.
Μύθοι και αλήθειες για τις επαναλαμβανόμενες αποβολές
Οι επαναλαμβανόμενες αποβολές είναι μία από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ζευγάρι, αλλά δυστυχώς περιβάλλονται από πολλούς μύθους.
Κάθε πότε πρέπει να γίνεται το τεστ PSA
Η ανακοίνωση του αμερικανού ηθοποιού Μπεν Στίλερ ότι χρωστάει τη ζωή του στο τεστ PSA που έκανε από τα 46 του χρόνια, επανέφερε στο προσκήνιο το ερώτημα σε ποια ηλικία πρέπει να αρχίζει η εφαρμογή του.
Άνδρες: Το πολύ άγχος αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο
Οι άνδρες που νιώθουν έντονο άγχος έχουν αυξημένες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από καρκίνο - ίσως διότι για να το καταστείλουν συχνά στρέφονται στο ποτό και στο τσιγάρο, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.
Ο καρκίνος του προστάτη κοστίζει 1.800 ζωές το χρόνο στην Ελλάδα
Περισσότεροι από 1.800 Έλληνες χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), αλλά ο αριθμός αυτός θα μειωνόταν σημαντικά εάν όλοι έκαναν συστηματικό τσεκ απ.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα