TA NEA Logo
Τρίτη 30 Μαίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Η σχέση της απιστίας με την σεξουαλική δυσλειτουργία
Συχνά, όταν προκύπτει κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία στον άνδρα, η σύντροφός του μπορεί να σκεφτεί ότι είναι το αποτέλεσμα κάποιας απιστίας. Ωστόσο, φαίνεται πως η σχέση ανάμεσα στην απιστία και τη δυσλειτουργία δεν είναι τόσο απλή.
Η κρίση της μέσης ηλικίας αρχίζει στα…35!
Οι πιέσεις στην δουλειά και στις σχέσεις μετατρέπουν τα 35 χρόνια στην απαρχή της πιο δυστυχισμένης δεκαετίας της ζωής μας, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση. Όπως έδειξε, οι μοναχικοί και δυστυχισμένοι είναι περισσότεροι στην ηλικιακή ομάδα 35 έως 44 ετών απ’ ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη.
Το αλκοόλ κάνει καλό στο... σεξ
Το αλκοόλ βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από νέα έρευνα αυστραλών ειδικών, οι οποίοι προσπαθούν να καταρρίψουν την επικρατούσα άποψη ότι το αλκοόλ προκαλεί σεξουαλική δυσλειτουργία.
Οι άνδρες κοιτούν το σώμα, οι γυναίκες το πρόσωπο
Αυτό που εκτιμούν οι άνδρες στις γυναίκες δεν είναι το πνεύμα και το πρόσωπό τους, αλλά οι καμπύλες τους. Οι γυναίκες κάνουν ακριβώς το αντίθετο, κοιτούν τον άνδρα στο πρόσωπο.
Προστάτης: Μία εξέταση αίματος στα 60 δείχνει τον κίνδυνο
Μια απλή εξέταση αίματος για τον καρκίνο του προστάτη στους μεσήλικες άντρες μπορεί να δείξει ποιοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν από τη νόσο, ώστε να ελεγχθούν περαιτέρω και να κάνουν θεραπεία μόνον αυτοί, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Μύθοι και αλήθειες για τον καρκίνο του προστάτη
Είναι ο δεύτερος σε συχνότητα καρκίνος των ανδρών, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Ενας στους 6 άνδρες θα προσβληθεί από τη νόσο και ένας στους 30 θα πεθάνει από αυτήν. Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ενημέρωση σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη, ειδικοί σχολιάζουν διαδομένες απόψεις για τον καρκίνο αυτό, διαλύοντας τους μύθους και δίνοντας έγκυρες συμβουλές.
Η πολλή τεστοστερόνη φέρνει λάθος αποφάσεις
Οι μάνατζερ που έχουν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, συνήθως προχωρούν σε επιθετικές εξαγορές ή συγχώνευση με αποτέλεσμα να αποτυγχάνουν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Το κάπνισμα «χαλάει» το σπέρμα
Δύο νέες μελέτες δείχνουν ότι το κάπνισμα πλήττει το σπέρμα, τόσο στους άντρες που καπνίζουν όσο και στους γιους που γεννιόνται από γυναίκες οι οποίες κάπνιζαν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι άντρες και γυναίκες που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν πρέπει να κόψουν το κάπνισμα.
Πιο επιρρεπείς οι άντρες στα προβλήματα μνήμης
Οι ηλικιωμένοι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να αναπτύξουν προβλήματα μνήμης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Άντρες: «Σκοτώνουν» την καρδιά τους στη δουλειά
Οι άντρες που έχουν κακή φυσική κατάσταση και ταυτοχρόνως περνούν ατέλειωτες ώρες στη δουλειά τους, διπλασιάζουν τον κίνδυνο που διατρέχουν να πεθάνουν από την καρδιά τους σε σύγκριση με όσους εργάζονται λιγότερο, προειδοποιούν επιστήμονες από τη Δανία.
Βρήκαν γιατί παθαίνουν έμφραγμα οι άντρες
Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν μια γενετική εξήγηση στο ερώτημα γιατί οι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να πάθουν έμφραγμα και εγκεφαλικό. Το κλειδί είναι μια ομάδα γενετικών μεταλλαγών στο χρωμόσωμα του ανδρικού φύλου.
Εγκρίθηκε θεραπευτικό εμβόλιο για τον προστάτη
Ενα θεραπευτικό εμβόλιο που προσφάτως εγκρίθηκε για τον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη ο οποίος είναι ανθεκτικός στις κλασικές ορμονικές θεραπείες, μπορεί να παρατείνει τη ζωή των ασθενών, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Τα κουνούπια «αγαπούν» τους άντρες
Eίναι καλά γνωστό πως τα κουνούπια βρίσκουν μερικούς ανθρώπους πολύ πιο... νόστιμους απ΄ ό,τι  άλλους. Η ευρεία αντίληψη, όμως, είναι πως τα  κουνούπια προτιμούν τις γυναίκες διότι προσελκύονται  από τα οιστρογόνα τους- την ορμόνη του γυναικείου  φύλου δηλαδή.
Βρήκαν τη «μάνα» του καρκίνου του προστάτη
Αμερικανοί επιστήμονες εντόπισαν ένα είδος «μητρικού» κυττάρου από το οποίο προκύπτει ο καρκίνος του προστάτη. Η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες μεθόδους διάγνωσης της νόσου, καθώς επίσης στην ανάπτυξη νέων και πιο αποτελεσματικών θεραπειών.
Προφυλακτικό: όταν η προστασία δημιουργεί προβλήματα στύσης
Σε κάποιους άνδρες η χρήση του προφυλακτικού δημιουργεί άμεσα προβλήματα, τα οποία φαίνεται πως είναι πιο σημαντικά από τις προστατευτικές του ιδιότητες. Ποιο είναι το πιο συνηθσμένο από αυτά; Η απώλεια της στύσης, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.
«Καλπάζει» η στυτική δυσλειτουργία στους 40άρηδες
Ένας στους δύο Έλληνες ηλικίας άνω των 40 ετών πάσχει από στυτική δυσλειτουργία, ενώ περίπου το 10% όσων βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία εμφανίζει υπογονιμότητα. Οδηγοί ταξί και ελαιοχρωματιστές είναι δύο από τα πιο συχνά επαγγέλματα που εμφανίζουν υπογονιμότητα.
Νέες θεραπείες νικούν τον καρκίνο του προστάτη
Ολομέτωπη επίθεση έχουν εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια οι ειδικοί στον καρκίνο του προστάτη και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. Με όπλα την πρώιμη διάγνωση, τις πιο στοχευμένες ακτινοθεραπείες, τα νέα φάρμακα και τις βελτιωμένες χειρουργικές μεθόδους, επιτυγχάνεται πλέον ποσοστό ίασης πάνω από 80%, ενώ οι προβλέψεις για τη μελλοντική εξέλιξη των ασθενών αρχίζουν από τα 10 χρόνια έπειτα από τη διάγνωση, αντί για τα 5 που ισχύει για τις άλλες μορφές καρκίνου.
Γονίδιο ευθύνεται για την ανάπτυξη καρκίνου μαστού στους άντρες
Ο καρκίνος του μαστού δεν απειλεί μόνον τις γυναίκες. Νέα δεδομένα δείχνουν πως οι άντρες που φέρουν μεταλλάξεις του γονιδίου BRCA2 έχουν μία στις 15 πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο μαστού έως ότου να κλείσουν τα 70 τους χρόνια…
Συνιστούν ορµονοθεραπεία και για την ανδρική κλιµακτήριο
Έλλειψη ενέργειας κόπωση, καταθλιπτική διάθεση, αδράνεια, ανικανότητα, περιορισµένες πρωινές στύσεις και σεξουαλική επιθυµία. Αν είστε άνδρες άνω των 40 ετών και παρουσιάζετε αυτά τα συµπτώµατα, ίσως ανήκετε σε ένα µικρό ποσοστό που περνάει ανδρική κλιµακτήριο.
Η γυναίκα επιλέγει το σπέρμα!
Οι γυναίκες έχουν την ικανότητα να απορρίπτουν το σπέρμα εκείνο που κρίνουν οι ίδιες ότι δεν είναι κατάλληλο για γονιμοποίηση.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα