TA NEA Logo
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Η πολλή τεστοστερόνη φέρνει λάθος αποφάσεις
Οι μάνατζερ που έχουν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, συνήθως προχωρούν σε επιθετικές εξαγορές ή συγχώνευση με αποτέλεσμα να αποτυγχάνουν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Το κάπνισμα «χαλάει» το σπέρμα
Δύο νέες μελέτες δείχνουν ότι το κάπνισμα πλήττει το σπέρμα, τόσο στους άντρες που καπνίζουν όσο και στους γιους που γεννιόνται από γυναίκες οι οποίες κάπνιζαν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι άντρες και γυναίκες που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν πρέπει να κόψουν το κάπνισμα.
Πιο επιρρεπείς οι άντρες στα προβλήματα μνήμης
Οι ηλικιωμένοι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να αναπτύξουν προβλήματα μνήμης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Άντρες: «Σκοτώνουν» την καρδιά τους στη δουλειά
Οι άντρες που έχουν κακή φυσική κατάσταση και ταυτοχρόνως περνούν ατέλειωτες ώρες στη δουλειά τους, διπλασιάζουν τον κίνδυνο που διατρέχουν να πεθάνουν από την καρδιά τους σε σύγκριση με όσους εργάζονται λιγότερο, προειδοποιούν επιστήμονες από τη Δανία.
Βρήκαν γιατί παθαίνουν έμφραγμα οι άντρες
Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν μια γενετική εξήγηση στο ερώτημα γιατί οι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να πάθουν έμφραγμα και εγκεφαλικό. Το κλειδί είναι μια ομάδα γενετικών μεταλλαγών στο χρωμόσωμα του ανδρικού φύλου.
Εγκρίθηκε θεραπευτικό εμβόλιο για τον προστάτη
Ενα θεραπευτικό εμβόλιο που προσφάτως εγκρίθηκε για τον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη ο οποίος είναι ανθεκτικός στις κλασικές ορμονικές θεραπείες, μπορεί να παρατείνει τη ζωή των ασθενών, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Τα κουνούπια «αγαπούν» τους άντρες
Eίναι καλά γνωστό πως τα κουνούπια βρίσκουν μερικούς ανθρώπους πολύ πιο... νόστιμους απ΄ ό,τι  άλλους. Η ευρεία αντίληψη, όμως, είναι πως τα  κουνούπια προτιμούν τις γυναίκες διότι προσελκύονται  από τα οιστρογόνα τους- την ορμόνη του γυναικείου  φύλου δηλαδή.
Βρήκαν τη «μάνα» του καρκίνου του προστάτη
Αμερικανοί επιστήμονες εντόπισαν ένα είδος «μητρικού» κυττάρου από το οποίο προκύπτει ο καρκίνος του προστάτη. Η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες μεθόδους διάγνωσης της νόσου, καθώς επίσης στην ανάπτυξη νέων και πιο αποτελεσματικών θεραπειών.
Προφυλακτικό: όταν η προστασία δημιουργεί προβλήματα στύσης
Σε κάποιους άνδρες η χρήση του προφυλακτικού δημιουργεί άμεσα προβλήματα, τα οποία φαίνεται πως είναι πιο σημαντικά από τις προστατευτικές του ιδιότητες. Ποιο είναι το πιο συνηθσμένο από αυτά; Η απώλεια της στύσης, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.
«Καλπάζει» η στυτική δυσλειτουργία στους 40άρηδες
Ένας στους δύο Έλληνες ηλικίας άνω των 40 ετών πάσχει από στυτική δυσλειτουργία, ενώ περίπου το 10% όσων βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία εμφανίζει υπογονιμότητα. Οδηγοί ταξί και ελαιοχρωματιστές είναι δύο από τα πιο συχνά επαγγέλματα που εμφανίζουν υπογονιμότητα.
Νέες θεραπείες νικούν τον καρκίνο του προστάτη
Ολομέτωπη επίθεση έχουν εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια οι ειδικοί στον καρκίνο του προστάτη και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. Με όπλα την πρώιμη διάγνωση, τις πιο στοχευμένες ακτινοθεραπείες, τα νέα φάρμακα και τις βελτιωμένες χειρουργικές μεθόδους, επιτυγχάνεται πλέον ποσοστό ίασης πάνω από 80%, ενώ οι προβλέψεις για τη μελλοντική εξέλιξη των ασθενών αρχίζουν από τα 10 χρόνια έπειτα από τη διάγνωση, αντί για τα 5 που ισχύει για τις άλλες μορφές καρκίνου.
Γονίδιο ευθύνεται για την ανάπτυξη καρκίνου μαστού στους άντρες
Ο καρκίνος του μαστού δεν απειλεί μόνον τις γυναίκες. Νέα δεδομένα δείχνουν πως οι άντρες που φέρουν μεταλλάξεις του γονιδίου BRCA2 έχουν μία στις 15 πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο μαστού έως ότου να κλείσουν τα 70 τους χρόνια…
Συνιστούν ορµονοθεραπεία και για την ανδρική κλιµακτήριο
Έλλειψη ενέργειας κόπωση, καταθλιπτική διάθεση, αδράνεια, ανικανότητα, περιορισµένες πρωινές στύσεις και σεξουαλική επιθυµία. Αν είστε άνδρες άνω των 40 ετών και παρουσιάζετε αυτά τα συµπτώµατα, ίσως ανήκετε σε ένα µικρό ποσοστό που περνάει ανδρική κλιµακτήριο.
Η γυναίκα επιλέγει το σπέρμα!
Οι γυναίκες έχουν την ικανότητα να απορρίπτουν το σπέρμα εκείνο που κρίνουν οι ίδιες ότι δεν είναι κατάλληλο για γονιμοποίηση.
Τα σκυλιά μυρίζουν τον... καρκίνο του προστάτη
Οι σκύλοι μπορούν να διαγνώσουν με την οσμή τους τον καρκίνο του προστάτη - αρκεί να εκπαιδευτούν ώστε να ανιχνεύουν μια πρωτεϊνη που παράγεται από τα προστατικά καρκινικά κύτταρα και αποβάλλεται στα ούρα.
Η ανδρική κλιμακτήριος τελικά υπάρχει!
Πριν καλά-καλά περάσουν δύο εβδομάδες από τη στιγμή που απορρίφθηκε ως μύθος, η ανδρική κλιμακτήριος απέκτησε ξανά υπόσταση! Μια νέα μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 3.369 άντρες από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μεν, αλλά είναι πολύ σπάνια – αφορά μόλις το 2% των ανδρών ηλικίας 40 έως 80 ετών.
Οι αυστηρές δίαιτες μειώνουν τη γονιμότητα
Η απότομη απώλεια βάρους, αποτέλεσμα αυστηρής δίαιτας, μπορεί να προκαλέσει σημαντική διαταραχή της αναπαραγωγικής διαδικασίας της γυναίκας, τονίζουν έλληνες επιστήμονες με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας.
Αναίσθητοι οι άντρες; Όχι δα…
Οι νεαροί άντρες συχνά έχουν την φήμη των αναίσθητων που νοιάζονται μόνο για το σεξ. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική, καθώς μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως είναι πιο ευαίσθητοι από τις γυναίκες στα συναισθηματικά «γαϊτανάκια» της σχέσης.
Μύθος η ανδρική κλιμακτήριος
Η ανδρόπαυση δεν υπάρχει, σύμφωνα με μία νέα ανασκόπηση της ιατρικής βιβλιογραφίας η οποία τροφοδοτεί την πολυετή διχογνωμία της επιστημονικής κοινότητας για το αν και οι άντρες περνούν τελικά κλιμακτήριο ή όχι.
Η κατάθλιψη του τοκετού στον πατέρα
Ενας πατέρας στους δέκα παρουσιάζει κατάθλιψη της λοχείας, κατάσταση που οι ειδικοί πίστευαν ότι προσβάλλει μόνο τις μητέρες, σύμφωνα με νέα ανάλυση δεκάδες προγενέστερων κλινικών μελετών. Ο πατέρας διατρέχει τον υψηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης τρεις έως έξι μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού και συχνά η κατάθλιψη του συνυπάρχει με κατάθλιψη στην μητέρα.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα