TA NEA Logo
Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Η υπέρταση... σκοτώνει τον έρωτα
Πριν αγοράσετε Βιάγκρα από το φαρμακείο, ίσως θα πρέπει να προμηθευτείτε πρώτα ένα... πιεσόμετρο! Η αυξημένη αρτηριακή πίεση- συχνά αδιάγνωστη ή μη καλά ρυθμισμένηέχει αποδειχθεί ότι βλάπτει σοβαρά τη σεξουαλική ζωή. Ο αποκαλούμενος «σιωπηλός φονιάς» μπορεί - εκτός των άλλων σοβαρών επιπτώσεων στην υγεία- να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες, ενώ είναι πιθανό να είναι υπεύθυνος και για τη μείωση της ερωτικής επιθυμίας και της ικανοποίησης των γυναικών.
«Γκρίζες ζώνες» στο τεστ κοπώσεως
Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες ενήλικοι ανεβαίνουν σε έναν κυλιόμενο διάδρομο, όχι για να γυμναστούν, αλλά για να αξιολογηθεί η υγεία της καρδιάς τους. Πόσο αξιόπιστο, όμως, είναι το τεστ κοπώσεως;
Οι 6 ασθένειες που κρύβει η κούραση
Ύπνος για περισσότερες από οκτώ ώρες και η κούραση επιμένει. Η διάθεση βρίσκεται στο ναδίρ, ενώ η μνήμη φθίνει αισθητά. Σύμφωνα με ειδικούς η ρίζα του κακού σχετικά με το ανεξήγητο αίσθημα κόπωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας, βρίσκεται κρυμμένη σε έξι αίτια, τα οποία είναι πολύ ευκολότερο να εντοπίσουμε στη διάρκεια των διακοπών, αφού χτυπούν το καμπανάκι της λειτουργίας του οργανισμού σε φάση ανάπαυσης και αναζητούν την πρόληψη που διαδραματίζει πολύ πιο σημαντικό ρόλο από τη θεραπεία.
Καφές και τσάι «ασπίδα» για τα εγκεφαλικά
Oι άνδρες καπνιστές μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο να παρουσιάσουν εγκεφαλικό επεισόδιο, εάν ανάβοντας το τσιγάρο τους πίνουν καφέ ή τσάι, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που διεξήχθη στο Ίδρυμα Καρολίνσκα, της Σουηδίας.
Η παχυσαρκία βλάπτει σοβαρά τη γονιμότητα
Oι παχύσαρκοι άνδρες μπορεί να  έχουν κακής ποιότητας σπέρμα, ίσως διότι το περιττό λίπος  υπερθερμαίνει τους όρχεις όταν βρίσκεται συσσωρευμένο γύρω τους, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αμπερντίν.
Η γυμναστική «κλειδί» μακροζωίας για τους διαβητικούς
Εάν είστε άντρας και πάσχετε από διαβήτη τύπου 2, φροντίστε να αποκτήσετε καλή φυσική κατάσταση: είναι ίσως πιο σημαντικός προάγγελος μακροζωίας για εσάς, απ΄ ό,τι τα κιλά σας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
"Σήματα SOS" για τον καρκίνο του προστάτη
O καρκίνος του προστάτη είναι ένας ιδιαίτερος καρκίνος. Σε μερικές περιπτώσεις εξελίσσεται τόσο αργά ώστε δεν απαιτεί καμία θεραπεία, ενώ σε αντίθεση με τους περισσότερους καρκίνους συχνά προκαλεί ύποπτα συμπτώματα από τα πρώτα του κιόλας στάδια, όταν μπορεί να ιαθεί.
Πότε η πιτυρίδα είναι σημάδι ασθένειας
Η ψωρίαση στο δέρμα του κρανίου συχνά εκλαμβάνεται λανθασμένα ως πιτυρίδα ή ως σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Η αλήθεια, όμως, είναι πως οι μισοί από τους ασθενείς με ψωρίαση εκδηλώνουν τη δερματοπάθεια στο κρανίο τους και, συχνά, πουθενά αλλού στο σώμα
SΟS για την οστεοπόρωση στους άνδρες
Η οστεοπόρωση δεν αποτελεί γυναικεία υπόθεση. Οι γιατροί συνιστούν προληπτικές εξετάσεις σε όλους τους άνδρες ηλικίας άνω των 60 ετών. Τα οστεοπορωτικά κατάγματα στους άνδρες έχουν διπλάσια θνησιμότητα απ' ό,τι στις γυναίκες.
Γιατί οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στο αλκοόλ
Oι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να αποζητήσουν τη βοήθεια του αλκοόλ όταν θέλουν να χαλαρώσουν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τα νέα όπλα κατά της υπογονιμότητας
Η ανδρική γονιμότητα πλήττεται, μεταξύ άλλων, από τσιγάρο και κατανάλωση καυτών ροφημάτων σε πλαστικό ποτήρι. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές θεραπείες που μπορεί να βοηθήσουν τους υπογόνιμους άνδρες.
Νέες θεραπείες για τα λεμφώματα
Υπάρχουν θεραπείες που μπορεί να βοηθήσουν πολύ τους ασθενείς με λέμφωνα, ενώ ειδικά για τα λεμφώματα των βήτα-κυττάρων υπάρχουν ακόμα και μονοκλωνικά αντισώματα, που επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα, αφήνοντας τα υγιή ανέπαφα.
Ήπια γυμναστική για τα αγόρια
Για τα παχύσαρκα αγόρια, η χαμηλής εντάσεως γυμναστική, όπως η βάδιση ή η ποδηλασία σε ίσιο δρόμο, μπορεί να είναι καλύτερη για την καύση του λίπους απ΄ ό,τι οι πιο έντονες δραστηριότητες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι 7 «πληγές» της ανδρικής γονιμότητας
Στο 45% των υπογόνιμων ζευγαριών, η αιτία εντοπίζεται στον άνδρα. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανδρική γονιμότητα είναι επτά - άλλοι από αυτούς σχετίζονται με χαρακτηριστικά του άνδρα και άλλοι με τον τρόπο ζωής.
Ύπουλη νόσος η κιρσοκήλη
Δύο στους δέκα Έλληνες πάσχουν από κιρσοκήλη, μια πάθηση που οφείλεται σε ανεπάρκεια των φλεβών που βρίσκονται στο όσχεο. Η νόσος αναπτύσσεται συνήθως σε νεαρή ηλικία (15 έως 25 ετών), αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν προκαλεί συμπτώματα.
Ο γάμος επηρεάζει την καρδιά
Oι παντρεμένοι που έχουν αρμονική σχέση με το ταίρι τους και  ζουν ευτυχισμένοι μαζί έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση απ΄ ό,τι οι  παντρεμένοι που «ασφυκτιούν» στον γάμο τους και οι εργένηδες- γεγονός που  ισχύει ακόμα κι αν οι δυστυχισμένοι ή οι  εργένηδες έχουν ευρύ κοινωνικό κύκλο  που τους στηρίζει όσο μπορεί.
«Φίλτρο» γονιμότητας τα λαχανικά
Μια διατροφή πλούσια σε φολικό (ή  φυλλικό) οξύ μπορεί να προστατεύει  τους άνδρες από την παραγωγή μη  φυσιολογικών σπερματοζωαρίων, αναφέρουν  επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Μπέρκλεϊ.
Έρευνα: Μάστιγα η ψυχολογική βία στη δουλειά
Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι «ο νταής του σχολείου μεγάλωσε και έπιασε δουλειά». Μία νέα μελέτη δείχνει ότι το «νταηλίκι» στο γραφείο- που μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα...
Κοντά σε «τεστ Παπ» για τον προστάτη
Τον περασμένο μήνα, ομάδα επιστημόνων  έκανε ένα σημαντικό βήμα προόδου στην  κατανόηση των γενετικών αιτιών του  καρκίνου του προστάτη, εντοπίζοντας επτά νέες γενετικές μεταλλαγές, οι οποίες υπάρχουν  σε περισσότερα από τα μισά κρούσματα της  νόσου.
Έρευνα: Προστασία από τις «πέτρες στη χολή»
Oι άνδρες που θέλουν να προστατευτούν από τις «πέτρες στη χολή» καλό είναι να τρώνε άφθονα  φυτικής προελεύσεως τρόφιμα, όπως  σπανάκι, φασόλια, καρύδια και δημητριακά ολικής αλέσεως, τα οποία είναι  πλούσια σε μαγνήσιο, συνιστούν επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Κεντάκι.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα