TA NEA Logo
Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Η συνταγή για γερή καρδιά
Αγαπήστε την καρδιά σας και αυτή θα σας... ανταποδώσει τα αισθήματα, χαρίζοντάς σας πολλά και καλά χρόνια ζωής. Καθώς η Ευρωπαϊκή Ημέρα Καρδιάς - ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνουέφτασε, είναι καιρός να σκεφθούμε με αγάπη την καρδιά μας.
Εγγύηση καλής υγείας η γυμναστική για τους άνδρες
Η συστηματική άσκηση, ακόμα και αν είναι σύντομη και γίνεται μέρα παρά μέρα, μπορεί να παρατείνει σημαντικά τη ζωή των ανδρών, αποκαλύπτει μια νέα μελέτη σε μεσήλικες εθελοντές.
5 προβλήματα των ποδιών που δεν πρέπει να αμελούν οι άντρες
Πολλοί άντρες δεν απευθύνονται στον γιατρό όταν πονάνε στα πόδια τους, αλλά υπάρχουν πέντε προβλήματα που ποτέ δεν πρέπει να αγνοούν, προειδοποιεί το Αμερικανικό Κολέγιο Χειρουργών Άκρου Πόδα & Αστραγάλου (ΑCFΑS).
Νέες μέθοδοι για εξωσωματική
Αποκτήστε παιδί τη νέα χρονιά, χάρη στις νέες επιστημονικές μεθόδους που αντιμετωπίζουν τη γυναικεία και την ανδρική υπογονιμότητα με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.
Αγελαδινό γάλα παρά γάλα σόγιας για καλοσχηματισμένους μυς
Δύο ποτήρια αγελαδινό λάιτ γάλα την ημέρα μπορεί να βοηθήσει τους νεαρούς άνδρες που κάνουν ασκήσεις με βάρη να αποκτήσουν περισσότερη μυϊκή μάζα.
Η χρόνια και η οξεία προστατίτιδα
Η προστατίτιδα αποτελεί τοπική φλεγμονώδη νόσο του προστάτη αδένα. Εμφανίζεται συχνότερα στους άνδρες ηλικίας 45-60 ετών, χωρίς βεβαίως να αποκλείονται και άλλες ηλικίες.
Καρκίνος του προστάτη: Τι αυξάνει τον κίνδυνο, τι τον μειώνει
O καρκίνος του προστάτη αυξάνεται γρηγορότερα από κάθε άλλον καρκίνο στις δυτικές χώρες - και στην Ελλάδα. Ευτυχώς, όμως, χάρη κυρίως στην εξέταση προστατικού αντιγόνου (ΡSΑ), η θνησιμότητα από τον «ανδρικό καρκίνο» έχει αρχίσει τελευταία να υποχωρεί κάπως.
Πού βλάπτει και πού ωφελεί ο ήλιος
Oλοένα και πιο επικίνδυνος γίνεται για το δέρμα μας ο ήλιος κάθε χρόνο και είναι ενδεικτικό ότι οι νέες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστούν ως δείκτη προστασίας των αντηλιακών τον 50 και όχι τον 30, όπως μέχρι πρόσφατα.
Τα μυστικά των φαρμάκων του σεξ
Τα χάπια του σεξ μπήκαν δυναμικά στη ζωή και των Ελλήνων ανδρών, χωρίς όμως την απαραίτητη επιστημονική ενημέρωση και καθοδήγηση, με αποτέλεσμα συχνά τη σύγχυση, την απογοήτευση ή και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ανδρών.
Η αξιοπιστία των εξετάσεων για τον έλεγχο του προστάτη
Τα αυξημένα επίπεδα μιας πρωτεΐνης που λέγεται ειδικό προστατικό αντιγόνο (ΡSΑ) στο αίμα ή η ταχεία αύξησή τους δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκην ότι ένας άντρας έχει καρκίνο, αναφέρει η εφημερίδα Τάιμς του Λονδίνου. Αυτό που υποδηλώνουν είναι ότι συμβαίνουν αλλαγές μέσα στον αδένα, οι οποίες απαιτούν διερεύνηση και εξήγηση.
Η θερμότητα πλήττει την ανδρική γονιμότητα
Όποιος αμφιβάλλει ότι η ποιότητα και η αναπαραγωγική ικανότητα του σπέρματος επηρεάζονται από τον τρόπο ζωής, τη διατροφή, τη λήψη φαρμάκων, το κάπνισμα και τη χρήση ουσιών απατάται, αναφέρει η εφημερίδα «Τάιμς» του Λονδίνου. Και προσθέτει ότι το 50% των κρουσμάτων υπογονιμότητας οφείλονται πλέον στους άνδρες.
Οι Έλληνες χάνουν γονιμότητα
Το 2% της γονιμότητάς τους χάνουν οι Έλληνες κάθε χρόνο- έτσι η ανδρική υπογονιμότητα αποτελεί πλέον την αιτία για εξωσωματική γονιμοποίηση στο 50% των περιπτώσεων.
Η πρόληψη του καρκίνου του προστάτη
Παρά την δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του προστάτη, τα ποσοστά θνησιμότητας από αυτόν έχουν αυξητική τάση, γι' αυτό οι έρευνες επικεντρώνονται στο πεδίο της πρόληψής του, με την βοήθεια της διατροφής.
Πότε θέλει εγχείρηση ο προστάτης
Υπολογίζεται ότι δύο στους τρεις άντρες παρουσιάζουν κάποιου βαθμού διόγκωση του προστάτη από τα 50 τους χρόνια και μετά - η πλειονότητα, μετά τα 65.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα