TA NEA Logo
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Άγχος και κατάθλιψη απειλούν δύο στους πέντε νέους γονείς
Δύο στους πέντε νέους γονείς αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας στη διάρκεια ή μετά την εγκυμοσύνη στο πρώτο τους παιδί, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.
Τα ροφήματα με ζάχαρη αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας
Οι άνδρες που καταναλώνουν συστηματικά ροφήματα με ζάχαρη μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακής ανεπάρκειας, αναφέρουν επιστήμονες από τη Σουηδία.
Η οστεοπόρωση δεν είναι γένους θηλυκού
Η οστεοπόρωση όχι μόνο δεν προσβάλλει μόνο γυναίκες όπως πιστεύουν πολλοί, αλλά οι άνδρες που θα την εκδηλώσουν και θα πάθουν κάταγμα εξαιτίας της, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης απειλητικών για τη ζωή τους επιπλοκών.
Και οι πατέρες παθαίνουν κατάθλιψη της εγκυμοσύνης
Η κατάθλιψη της εγκυμοσύνης δεν προσβάλλει μόνον μία στις τέσσερις μέλλουσες μητέρες, αλλά και έναν στους οκτώ μέλλοντες πατέρες, αναφέρουν επιστήμονες από τον Καναδά.
Οι συνέπειες της ανεργίας στον μεσήλικο άνδρα
Η ενοχή στην ψυχολογία του μεσήλικου άνδρα που ξαφνικά βρίσκεται χωρίς δουλειά - και άρα χωρίς ταυτότητα - βρίσκεται στο επίκεντρο της ανδρικής κατάθλιψης, η οποία σήμερα ξεπερνά το 10% στον ανδρικό πληθυσμό.
Η σταθερή σχέση μειώνει τη γονιμότητα;
Η μόνιμη σχέση ενδέχεται να βλάπτει σοβαρά την αδρική γονιμότητα, μειώνοντας τον όγκο του σπέρματος και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Δωρεάν μέτρηση PSA 21-25 Σεπτεμβρίου 2015
Δωρεάν μέτρηση των επιπέδων του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA) στο αίμα τους θα μπορούν να κάνουν την ερχόμενη εβδομάδα οι άνδρες ηλικίας 40 έως 70 ετών στην χώρα μας.
Αυξάνεται η ζήτηση για αυξητική πέους στην Ελλάδα
Ολοένα περισσότεροι άνδρες στη χώρα μας απευθύνονται στους ειδικούς ζητώντας να υποβληθούν σε αυξητική επέμβαση πέους, αναφέρουν επιστήμονες από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Άλλο το ιδανικό μέγεθος πέους για μόνιμη κι άλλο για περιστασιακή σχέση
Το ιδανικό μέγεθος του πέους για τις γυναίκες είναι λίγο μεγαλύτερο από τον μέσο όρο αλλά μόνο για την περιστασιακή σχέση, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Για την μόνιμη, είναι αποδεκτό ακόμα κι αν είναι μικρότερο.
Οι άντρες (τελικά) προτιμούν τις αδύνατες
Οι άνδρες βρίσκουν πιο ελκυστικές τις λεπτές γυναίκες διότι ασυναίσθητα συσχετίζουν το σχήμα του σώματός τους με τη νιότη, τη γονιμότητα και τον μειωμένο κίνδυνο νοσήσεως, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Αγοράκι γεννήθηκε με τρία ανδρικά μόρια εξαιτίας σπάνιας ασθένειας
Ένα αγοράκι από την Ινδία γεννήθηκε με τρία ανδρικά μόρια εξαιτίας σπάνιας ασθένειας και υποβλήθηκε σε μία πρωτοποριακή επέμβαση για να διορθωθεί αυτή η εξαιρετικά σπάνια δυσμορφία.
Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι bisexual
Η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι πιο ευέλικτη από την ανδρική και μπορεί να αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Αυξημένος κίνδυνος καρκίνου ακόμα και με ένα ή δύο ποτά
Η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (ένα ή δύο ποτά την ημέρα) μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στις γυναίκες και στους νυν ή πρώην καπνιστές, αναφέρει η «Βρετανική ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ).
Ο καρκίνος του προστάτη δεν είναι μία αλλά πέντε ασθένειες
Μία νέα μελέτη αποκάλυψε προσφάτως ότι όπως ο καρκίνος του μαστού, έτσι και ο καρκίνος του προστάτη είναι στην πραγματικότητα πέντε διαφορετικά νοσήματα, τα δύο από τα οποία είναι επιθετικά, τα δύο ήπια και το πέμπτο έχει ενδιάμεση σοβαρότητα.
Οι γυναίκες πονάνε περισσότερο όταν χωρίζουν - αλλά για λίγο...
Οι γυναίκες υποφέρουν περισσότερο ψυχικά και σωματικά όταν χωρίζουν, αλλά το ξεπερνούν πιο γρήγορα απ’ ό,τι οι άντρες οι οποίοι μπορεί και να μην το ξεπεράσουν ποτέ, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Γιατί κρυώνουν περισσότερο οι γυναίκες στο γραφείο
Τον λόγο για τον οποίο οι γυναίκες παραπονούνται συνεχώς ότι κρυώνουν στο γραφείο ενώ οι άντρες συνάδελφοί τους είναι μια χαρά, αποκαλύπτει μία νέα μελέτη.
Η ανδρική κλιμακτήριος «είναι υπαρκτή και χρειάζεται θεραπεία»
Η ανδρική εμμηνόπαυση είναι ένα υπαρκτό φαινόμενο και οι πάσχοντες χρειάζονται ορμονική θεραπεία γι’ αυτήν, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες.
Ποιες είναι οι αιτίες της υπογονιμότητας σε γυναίκες και άντρες
Όταν ένα ζευγάρι προσπαθεί ανεπιτυχώς να αποκτήσει παιδί επί ένα χρόνο (ή έξι μήνες αν η γυναίκα έχει ηλικία άνω των 35 ετών), τότε πρέπει να διερευνηθεί το ενδεχόμενο της υπογονιμότητας.
Το καλοκαίρι αυξάνει τη γονιμότητα
Τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά καλό είναι να αρχίσουν σιγά-σιγά τις προσπάθειες, διότι αν ισχύουν τα ευρήματα δύο νέων μελετών, οι πιθανότητές τους να τα καταφέρουν είναι οι μέγιστες τους μήνες που έρχονται.
Ελληνική μελέτη: Σωτήριο το εμβόλιο για τον ιό HPV
Ο εμβολιασμός των κοριτσιών και των νεαρών γυναικών εναντίον του ιού HPV που ευθύνεται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας όχι μόνο προστατεύει από τη νόσο, αλλά και από τις χειρουργικές θεραπείες σε περίπτωση μόλυνσης από άλλα στελέχη του.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα