TA NEA Logo
Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Θύματα των συντρόφων τους μία στις δύο δολοφονημένες γυναίκες
Περισσότερες από μία στις δύο γυναίκες που δολοφονούνται, χάνουν τη ζωή τους από τα χέρια του νυν ή πρώην ερωτικού συντρόφου τους, σύμφωνα με νέα αμερικανικά στοιχεία.
Η κατάθλιψη στην εγκυμοσύνη
Η εγκυμοσύνη εγείρει ποικίλες αλλαγές και ανατροπές στον ψυχισμό της γυναίκας, οι οποίες δεν είναι πάντοτε μια αυτονόητη διαδικασία για την ίδια.
Για ποιες γυναίκες είναι κατάλληλη η mini εξωσωματική
Η mini-IVF είναι μία μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής κατά την οποία χρησιμοποιούνται κυρίως φάρμακα διέγερσης των ωοθηκών από το στόμα, με ελάχιστη ή και χωρίς καθόλου χρήση ενέσιμων φαρμάκων.
Το σεξ προσθέτει χρόνια στη ζωή των γυναικών
Το συχνό σεξ δεν βελτιώνει απλώς την ποιότητα της σχέσης και την ψυχοσωματική ευεξία του ζευγαριού, αλλά μπορεί να βοηθά ειδικά τις γυναίκες να ζήσουν περισσότερο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Γιατί επιβαρύνει ο καύσωνας τις εγκύους
Η ζέστη του καλοκαιριού καταπονεί σημαντικά τον οργανισμό των εγκύων, ο οποίος καλείται να ανταπεξέλθει στο συνδυασμό της με πολλές και σημαντικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα.
Η αντισύλληψη δεν είναι 100% αποτελεσματική
Μία στις τέσσερις γυναίκες που έκαναν άμβλωση το 2016 στη Βρετανία είχαν χρησιμοποιήσει ανεπιτυχώς τις πιο αξιόπιστες μεθόδους αντισύλληψης που υπάρχουν, σύμφωνα με νέα στοιχεία.
Καρκίνος μαστού: Κίνδυνος από την προεγχειρητική χημειοθεραπεία;
Η χορήγηση χημειοθεραπείας πριν από την εγχείρηση για καρκίνο του μαστού μπορεί να θέτει τις γυναίκες σε αυξημένο κίνδυνο μεταστάσεων, αναφέρουνεπιστήμονες από τις ΗΠΑ με επικεφαλής έναν έλληνα ειδικό.
Στα άδυτα του γυναικείου οργασμού
Ο γυναικείος οργασμός αποτελεί ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο θέμα διότι ούτε καν η συχνότητά του δεν είναι συγκεκριμένη. Μελέτες έχουν δείξει ότι μόλις μία στις τέσσερις γυναίκες τον βιώνει σε κάθε ερωτική επαφή.
Τα ενθέματα σιλικόνης δυσκολεύουν βασικές εξετάσεις για την καρδιά
Τα εμφυτεύματα στήθους μπορεί να παρεμποδίζουν τη διενέργεια ορισμένων εξετάσεων που είναι απαραίτητες για τη διάγνωση ενός εμφράγματος, αναφέρουν επιστήμονες από το Μονακό.
Λάθος σωματικό βάρος για τις περισσότερες εγκύους
Τρεις στις τέσσερις γυναίκες που μένουν έγκυοι δεν παίρνουν όσα κιλά χρειάζονται στη διάρκεια της κυήσεως, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση στην οποία εξετάστηκαν στοιχεία από 1,3 εκατομμύριο γυναίκες.
Περισσότερες εξάψεις για τις παχύσαρκες γυναίκες
Οι γυναίκες που διαθέτουν πολλά περιττά κιλά μπορεί να αντιμετωπίσουν εντονότερες εξάψεις και νυχτερινές εφιδρώσεις όταν φθάσουν στην κλιμακτήριο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
Καρκίνος ωοθηκών: Ελπιδοφόρα η πρώτη δοκιμή νέου φαρμάκου
Ένα νέο, πειραματικό φάρμακο για τον καρκίνο των ωοθηκών είχε «πολύ ενθαρρυντικά» αποτελέσματα στις πρώτες δοκιμές της σε ασθενείς, ανακοίνωσαν βρετανοί επιστήμονες.
Διαφορετικά τα συμπτώματα του εγκεφαλικού στις γυναίκες
Πολλές γυναίκες αγνοούν τις πρώιμες ενδείξεις και συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου, επειδή δεν ξέρουν ποιες είναι, αναφέρουν νευρολόγοι από την Αυστραλία.
Η άπνοια ίσως αυξάνει τις επιπλοκές της εγκυμοσύνης
Οι έγκυοι με άπνοια στη διάρκεια του ύπνου μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών και εισαγωγής στο νοσοκομείο, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Γυναίκες: Το έλαιο παπαρούνας μπορεί να αυξάνει τη γονιμότητα
Μία παμπάλαια ιατρική τεχνική, που συνίσταται στην έγχυση ελαίου παπαρούνας στις σάλπιγγες, μπορεί να βελτιώνει τις πιθανότητες τεκνοποίησης στις υπογόνιμες γυναίκες, αναφέρουν επιστήμονες από την Αυστραλία.
Υψώστε ασπίδα στον καρκίνο του μαστού
Ο φόβος για τον καρκίνο του μαστού είναι εκτεταμένος, αλλά πολλές γυναίκες δεν συνειδητοποιούν ότι μπορούν να υιοθετήσουν ορισμένες συνήθειες οι οποίες μειώνουν τις πιθανότητες εκδήλωσής του.
Η ορμονοθεραπεία στην κλιμακτήριο αυξάνει τον κίνδυνο βαρηκοΐας
Οι γυναίκες που παίρνουν ορμόνες για να αντέξουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης ίσως θέτουν σε κίνδυνο την ακοή τους, αναφέρουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
Όραση: Κίνδυνος για το μωρό από το κάπνισμα της εγκύου
Οι γυναίκες που καπνίζουν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλούν μόνιμες βλάβες στα μάτια των παιδιών τους, οι οποίες ανοίγουν το δρόμο για την εμφάνιση γλαυκώματος όταν μεγαλώσουν, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
Οι εξετάσεις και η συχνότητα του γυναικολογικού ελέγχου
Όλες οι γυναίκες πρέπει να κάνουν τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο γυναικολογικό έλεγχο, αλλά ποιες εξετάσεις περιλαμβάνει,ι σε ποια ηλικία πρέπει να αρχίζουν και με ποια συχνότητα πρέπει να γίνονται;
Καρκίνος ωοθηκών: Η πρόγνωση ίσως εξαρτάται από πίεση, «ζάχαρο»
Η πρόγνωση μιας γυναίκας έπειτα από τη διάγνωση καρκίνου στις ωοθήκες μπορεί να επηρεάζεται από ορισμένους απρόσμενους παράγοντες, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Γιατί δυσκολεύει το αδυνάτισμα με την ηλικία
Οποιος έχει προσπαθήσει πάνω από μία φορές να χάσει τα περιττά του κιλά ξέρει καλά πως όσο περνούν τα χρόνια τόσο πιο δύσκολο γίνεται. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό;
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα