TA NEA Logo
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Εγκυμοσύνη: Συμβουλές για να αντέξετε τη ζέστη
Η ζέστη δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας, αλλά ειδικά για τις εγκύους μπορεί να αποδειχθεί ανυπόφορη, αφού το πρόσθετο βάρος και οι ανάγκες της κυήσεως κάνουν το σώμα τους να παράγει περισσότερη θερμότητα.
Η καθυστέρηση της εμβρυομεταφοράς αυξάνει την επιτυχία της IVF
Η επιλεκτική καθυστέρηση της μεταφοράς των εμβρύων που δημιουργούνται στο πλαίσιο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, μπορεί να βελτιώσει τα ποσοστά επιτυχίας της μεθόδου, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
Πως να αντιμετωπίσετε το σύνδρομο της ξηροφθαλμίας
Αίσθημα καύσου, ευαισθησία στα λαμπερά φώτα, κοκκίνισμα, κνησμός. Το σύνδρομο ξηροφθαλμίας είναι εξαιρετικά συνηθισμένο, ειδικά στις γυναίκες άνω των 50 ετών, αλλά η ηλικία δεν είναι η μοναδική αιτία του.
«Να τρως για δύο» και άλλοι μύθοι για την εγκυμοσύνη
Τους μύθους που πιστεύουμε για την εγκυμοσύνη φέρνει στο προσκήνιο νέα βρετανική έρευνα, που δείχνει ότι οι περισσότερες έγκυοι δεν ξέρουν ότι δεν πρέπει να τρώνε για δύο.
Ενα γιαούρτι την ημέρα δυναμώνει τα οστά
Οι συνταξιούχοι που τρώνε καθημερινά ένα γιαούρτι μπορεί να μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες να παρουσιάσουν οστεοπόρωση, αναφέρουν επιστήμονες από την Ιρλανδία.
Θύματα των συντρόφων τους μία στις δύο δολοφονημένες γυναίκες
Περισσότερες από μία στις δύο γυναίκες που δολοφονούνται, χάνουν τη ζωή τους από τα χέρια του νυν ή πρώην ερωτικού συντρόφου τους, σύμφωνα με νέα αμερικανικά στοιχεία.
Η κατάθλιψη στην εγκυμοσύνη
Η εγκυμοσύνη εγείρει ποικίλες αλλαγές και ανατροπές στον ψυχισμό της γυναίκας, οι οποίες δεν είναι πάντοτε μια αυτονόητη διαδικασία για την ίδια.
Για ποιες γυναίκες είναι κατάλληλη η mini εξωσωματική
Η mini-IVF είναι μία μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής κατά την οποία χρησιμοποιούνται κυρίως φάρμακα διέγερσης των ωοθηκών από το στόμα, με ελάχιστη ή και χωρίς καθόλου χρήση ενέσιμων φαρμάκων.
Το σεξ προσθέτει χρόνια στη ζωή των γυναικών
Το συχνό σεξ δεν βελτιώνει απλώς την ποιότητα της σχέσης και την ψυχοσωματική ευεξία του ζευγαριού, αλλά μπορεί να βοηθά ειδικά τις γυναίκες να ζήσουν περισσότερο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Γιατί επιβαρύνει ο καύσωνας τις εγκύους
Η ζέστη του καλοκαιριού καταπονεί σημαντικά τον οργανισμό των εγκύων, ο οποίος καλείται να ανταπεξέλθει στο συνδυασμό της με πολλές και σημαντικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα.
Η αντισύλληψη δεν είναι 100% αποτελεσματική
Μία στις τέσσερις γυναίκες που έκαναν άμβλωση το 2016 στη Βρετανία είχαν χρησιμοποιήσει ανεπιτυχώς τις πιο αξιόπιστες μεθόδους αντισύλληψης που υπάρχουν, σύμφωνα με νέα στοιχεία.
Καρκίνος μαστού: Κίνδυνος από την προεγχειρητική χημειοθεραπεία;
Η χορήγηση χημειοθεραπείας πριν από την εγχείρηση για καρκίνο του μαστού μπορεί να θέτει τις γυναίκες σε αυξημένο κίνδυνο μεταστάσεων, αναφέρουνεπιστήμονες από τις ΗΠΑ με επικεφαλής έναν έλληνα ειδικό.
Στα άδυτα του γυναικείου οργασμού
Ο γυναικείος οργασμός αποτελεί ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο θέμα διότι ούτε καν η συχνότητά του δεν είναι συγκεκριμένη. Μελέτες έχουν δείξει ότι μόλις μία στις τέσσερις γυναίκες τον βιώνει σε κάθε ερωτική επαφή.
Τα ενθέματα σιλικόνης δυσκολεύουν βασικές εξετάσεις για την καρδιά
Τα εμφυτεύματα στήθους μπορεί να παρεμποδίζουν τη διενέργεια ορισμένων εξετάσεων που είναι απαραίτητες για τη διάγνωση ενός εμφράγματος, αναφέρουν επιστήμονες από το Μονακό.
Λάθος σωματικό βάρος για τις περισσότερες εγκύους
Τρεις στις τέσσερις γυναίκες που μένουν έγκυοι δεν παίρνουν όσα κιλά χρειάζονται στη διάρκεια της κυήσεως, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση στην οποία εξετάστηκαν στοιχεία από 1,3 εκατομμύριο γυναίκες.
Περισσότερες εξάψεις για τις παχύσαρκες γυναίκες
Οι γυναίκες που διαθέτουν πολλά περιττά κιλά μπορεί να αντιμετωπίσουν εντονότερες εξάψεις και νυχτερινές εφιδρώσεις όταν φθάσουν στην κλιμακτήριο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
Καρκίνος ωοθηκών: Ελπιδοφόρα η πρώτη δοκιμή νέου φαρμάκου
Ένα νέο, πειραματικό φάρμακο για τον καρκίνο των ωοθηκών είχε «πολύ ενθαρρυντικά» αποτελέσματα στις πρώτες δοκιμές της σε ασθενείς, ανακοίνωσαν βρετανοί επιστήμονες.
Διαφορετικά τα συμπτώματα του εγκεφαλικού στις γυναίκες
Πολλές γυναίκες αγνοούν τις πρώιμες ενδείξεις και συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου, επειδή δεν ξέρουν ποιες είναι, αναφέρουν νευρολόγοι από την Αυστραλία.
Η άπνοια ίσως αυξάνει τις επιπλοκές της εγκυμοσύνης
Οι έγκυοι με άπνοια στη διάρκεια του ύπνου μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών και εισαγωγής στο νοσοκομείο, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Γυναίκες: Το έλαιο παπαρούνας μπορεί να αυξάνει τη γονιμότητα
Μία παμπάλαια ιατρική τεχνική, που συνίσταται στην έγχυση ελαίου παπαρούνας στις σάλπιγγες, μπορεί να βελτιώνει τις πιθανότητες τεκνοποίησης στις υπογόνιμες γυναίκες, αναφέρουν επιστήμονες από την Αυστραλία.
Υψώστε ασπίδα στον καρκίνο του μαστού
Ο φόβος για τον καρκίνο του μαστού είναι εκτεταμένος, αλλά πολλές γυναίκες δεν συνειδητοποιούν ότι μπορούν να υιοθετήσουν ορισμένες συνήθειες οι οποίες μειώνουν τις πιθανότητες εκδήλωσής του.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα