TA NEA Logo
Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Ο... πελαργός πρέπει να έρχεται στην ώρα του
Για ένα έμβρυο ο χρόνος της γέννησης είναι σημαντικός. Μελέτες έχουν δείξει ότι αν η εγκυμοσύνη διαρκέσει μία εβδομάδα περισσότερο ή λιγότερο μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία του βρέφους.
Ζουν περισσότερο οι γυναίκες που τρέφονται υγιεινά
Οι γυναίκες που ακολουθούν τις επιταγές της μεσογειακής διατροφής ζουν πιο υγιείς και επί περισσότερα χρόνια απ’ ό,τι όσες τρέφονται ανθυγιεινά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πιο ευτυχισμένοι οι γονείς που κάνουν τα πάντα για τα παιδιά τους
Οι μητέρες που έχουν τα παιδιά τους πάνω από τον εαυτό τους είναι πιο ευτυχισμένες απ’ ό,τι εκείνες που έχουν τον εαυτό τους προτεραιότητα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Αυξάνονται τα κρούσματα καρκίνου του μαστού στις νέες γυναίκες
Τα κρούσματα καρκίνου του μαστού στις γυναίκες ηλικίας κάτω των 40 ετών αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, αλλά προς το παρόν παραμένει άγνωστο που οφείλεται αυτό.
Το χρόνιο στρες «σκοτώνει» την σεξουαλική διέγερση
Το χρόνιο στρες εμποδίζει τη σεξουαλική διέγερση των γεννητικών οργάνων στις γυναίκες, κυρίως επειδή αποσπά την προσοχή τους από την ερωτική πράξη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Γιατί οι γυναίκες δεν πρέπει να τρέχουν όταν φορούν τακούνια
Μία... τρεχάλα για να μπουν στο μετρό ή για να περάσουν το δρόμο είναι συνηθισμένη στις γυναίκες που φορούν τακούνια. Ωστόσο, μπορεί να αποδειχθεί ολέθρια για τα γόνατά τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Νέο τεστ για τον καρκίνο του μαστού τον χωρίζει σε επτά τύπους
Ελπίδες για καλύτερη θεραπεία του καρκίνου του μαστού δίνει ένα νέο τεστ, που τον χωρίζει σε επτά κατηγορίες αντί για τις τρεις που ισχύουν σήμερα, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
Βρετανοί περιμένουν τετράδυμα από ΔΥΟ παρένθετες μητέρες
Ένα ζευγάρι Βρετανών περιμένουν με λαχτάρα να γίνουν γονείς - από δύο διαφορετικές παρένθετες μητέρες, κάθε μία εκ των οποίων θα γεννήσει δύο μωρά.
Καλύτερες στο multitasking οι γυναίκες
Είναι επίσημο: οι γυναίκες είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από τους άντρες στην ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών εργασιών - σε ορισμένες περιπτώσεις τουλάχιστον, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πως εκδηλώνεται η εργασιακή εξουθένωση
Το μακροχρόνιο υψηλό επίπεδο στρες μπορεί να οδηγήσει στο φαινόμενο της «εργασιακής εξουθένωσης» (burnout), που πλήττει ολοένα περισσότερες τελειομανείς γυναίκες-καριερίστες.
Όταν η σεξουαλική επαφή προκαλεί πόνο
Οι διαταραχές πόνου αποτελούν σεξουαλικές δυσλειτουργίες των γυναικών, που επιβαρύνουν σημαντικά την ερωτική ζωή του ζευγαριού, διότι όταν η γυναίκα πονάει κατά την επαφή, είναι απίθανο αισθανθεί σεξουαλική ευχαρίστηση.
Η ρύπανση... γεννά λιποβαρή βρέφη
Σημαντικό ποσοστό των γεννήσεων βρεφών με πολύ χαμηλό σωματικό βάρος και αναπνευστικά προβλήματα στην υπόλοιπη ζωή τους θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν μειωνόταν η ατμοσφαιρική ρύπανση.
Οι πολυβιταμίνες μπορεί να βοηθούν τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού
Μία πολυβιταμίνη την ημέρα ενδέχεται να αυξάνει τις πιθανότητες των μετεμμηνοπαυσικών γυναικών να νικήσουν τον καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η κλιμακτήριος μπορεί να εξασθενεί τη μνήμη
Τέσσερις στις δέκα γυναίκες παρουσιάζουν μείωση της συγκέντρωσης, της μνήμης και της ικανότητας διεκπεραιώσεως νοητικών εργασιών μόλις μπουν στην κλιμακτήριο, σύμφωνα με νέα ευρήματα.
Εξέταση αίματος ανιχνεύει το σύνδρομο Ντάουν
Μία νέα εξέταση, στην οποία εξετάζεται το DNA του εμβρύου που κυκλοφορεί στο αίμα της μητέρας του, μπορεί να ανιχνεύσει το σύνδρομο Ντάουν και άλλα εκ γενετής προβλήματα υγείας που οφείλονται σε πρόβλημα των χρωμοσωμάτων.
Λιγότερη ρύπανση, λιγότερα νεογέννητα με χαμηλό σωματικό βάρος
Σημαντικό ποσοστό των γεννήσεων βρεφών με πολύ χαμηλό σωματικό βάρος θα μπορούσε να αποφευχθεί στην Ευρώπη, εάν μειωνόταν η ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τα virtual games «επηρεάζουν την σεξουαλικότητα των γυναικών»
Οι γυναίκες που υποδύονται σέξι χαρακτήρες στα βιντεοπαιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, έχουν αυξημένες πιθανότητες να αντικειμενοποιήσουν σεξουαλικά τον εαυτό τους στην αληθινή ζωή, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Στάνφορντ.
«Έκρηξη» στις γεννήσεις με εξωσωματική την τελευταία εξαετία
Περισσότερα από πέντε εκατομμύρια μωρά έχουν γεννηθεί τις τρεις τελευταίες δεκαετίες σε όλο τον κόσμο χάρη στις τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής - με τα μισά από αυτά να γεννιούνται την τελευταία εξαετία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Χημικό στις συσκευασίες τροφίμων αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής
Η έκθεση κατά την εγκυμοσύνη σε ένα χημικό που υπάρχει σε πολλές συσκευασίες τροφίμων μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η πορνογραφία στη γυναίκα
Όταν οι ερωτικές σχέσεις είναι ικανοποιητικές για το ζευγάρι, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις ερωτικές φαντασιώσεις, διότι δεν «κλέβουν» τίποτα από την ερωτική επιθυμία για τον άλλον - αντίθετα, μπορεί να την ενισχύουν, εφόσον κάποιος έχει τον έλεγχό τους και δεν γίνεται δέσμιός τους.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για εγχείρηση μυωπίας
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα