TA NEA Logo
Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Ένα φιλί και λουλούδια το καλύτερο δώρο αγάπης
Άντρες και γυναίκες δεν χρειάζονται ακριβά δώρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου - ένα φιλί, ένα δείπνο και ένα μπουκέτο λουλούδια είναι αναντικατάστατα, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.
Βρετανία: Προειδοποίηση για τα αντισυλληπτικά νέας γενιάς
Τα νέας γενιάς αντισυλληπτικά χάπια σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο θρομβώσεως και πρέπει να χορηγούνται με προσοχή, ανακοίνωσε η αρμόδια υγειονομική Αρχή της Βρετανίας.
Παραλείπουν το πρωινό επειδή... βάφονται
Πολλές γυναίκες παραλείπουν το πρωινό γεύμα επειδή είναι πολύ απασχολημένες με το να φτιάχνουν τα μαλλιά τους και να βάφονται, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.
Τα πολλά λίπη στην εγκυμοσύνη «αλλάζουν τον εγκέφαλο του εμβρύου»
Μία διατροφή πλούσια σε λιπαρά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επιφέρει αλλαγές στην δομή του αναπτυσσόμενου εγκεφάλου του εμβρύου, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
Τα εσώρουχα κορσέδες «συμπιέζουν τα όργανα»
Τα εσώρουχα κορσέδες, που «διαμορφώνουν» το σώμα και κρύβουν τις ατέλειες, μπορεί να βλάψουν σοβαρά την υγεία, προειδοποιούν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
Γυναίκες: Κίνδυνος κατάθλιψης από το σεξ της μιας νύχτας
Το σεξ με περιστασιακούς ερωτικούς συντρόφους μπορεί να πλήττει την ψυχική υγεία των νεαρών γυναικών και να αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Κίνδυνος για τις γυναίκες μετά τα 50 που αμελούν το τεστ Παπ
Οι γυναίκες που περνούν τα 50 τους χρόνια επιδεικνύουν επικίνδυνη αμέλεια όσον αφορά την πρόληψη του καρκίνου στον τράχηλο της μήτρας, προειδοποιεί ο ερευνητικός οργανισμός Cancer Research UK.
Σουηδία: Πρωτοποριακή μεταμόσχευση μήτρας σε εννέα γυναίκες
Εννέα γυναίκες στη Σουηδία υποβλήθηκαν σε επιτυχημένη μεταμόσχευση μήτρας από στενείς συγγενείς τους, στο πλαίσιο μιας πρωτοποριακής μελέτης.
Πιο επικίνδυνη η υπέρταση για τις γυναίκες
Η υπέρταση μπορεί να είναι πιο επικίνδυνη για τις γυναίκες απ’ όσο για τους άνδρες, διότι τους επιφέρει περισσότερες αγγειακές βλάβες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πόσο επηρεάζει η κλιμακτήριος τις επιδόσεις στο κρεβάτι
Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι οι συνέπειες της εμμηνόπαυσης στην σεξουαλικότητα των γυναικών οφείλονται περισσότερο σε όσα συμβολίζει η κλιμακτήριος για τη ζωή τους παρά στη μείωση των ορμονικών επιπέδων τους.
Πότε πρέπει να αρχίζει η πρόληψη της παχυσαρκίας
Το βάρος της πρόληψης της παχυσαρκίας πέφτει στην εμβρυϊκή ηλικία και στα πρώτα χρόνια της ζωής, καθώς σε αυτή τη βάση της ζωής τίθενται τα θεμέλια για υγιές σωματικό βάρος.
Η διαχείριση του διαζυγίου στην εγκυμοσύνη
Ο κίνδυνος εκδήλωσης επιλόχειου κατάθλιψης αυξάνεται όσο μειώνεται η αίσθηση υποστήριξης από το περιβάλλον της νέας μητέρας σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες όπως είναι οι ορμονικές αλλαγές.
Οι ντομάτες προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού
Λίγες ντομάτες την ημέρα μπορεί να προστατεύουν τις γυναίκες που περνούν την κλιμακτήριο από την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με μία νέα, μικρή μελέτη.
Έγκυοι, παιδιά, ηλικιωμένοι «δεν πρέπει να πίνουν γάλα από το χωριό»
Οι έγκυοι, τα νήπια και τα παιδιά που πίνουν μη επεξεργασμένο γάλα διατρέχουν εξαιρετικά αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν σοβαρές, απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, προειδοποιεί ένας κορυφαίος σύλλογος παιδιάτρων.
Αφαιρούν από τα καλλυντικά συντηρητικό που προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις
Ο ευρωπαϊκός οργανισμός για τα καλλυντικά «Cosmetics Europe» ζήτησε από τα μέλη του να πάψουν να χρησιμοποιούν στα προϊόντά τους ένα συντηρητικό που προκαλεί οξείες δερματικές, αλλεργικές αντιδράσεις.
Περισσότερα προβλήματα υγείας για τις αμφιφυλόφιλες γυναίκες
Οι αμφιφυλόφιλες γυναίκες αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα υγείας απ’ ό,τι τα άτομα οποιουδήποτε άλλου σεξουαλικού προσανατολισμού, αναφέρουν επιστήμονες από τη Νορβηγία.
Τα ροφήματα με ζάχαρη «αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου στη μήτρα»
Η κατανάλωση ροφημάτων με πρόσθετη ζάχαρη ενδέχεται να αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο τοίχωμα της μήτρας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τα μωρά μπορεί να «κολλήσουν» κατάθλιψη στη μήτρα
Οι έγκυοι που πάσχουν από κατάθλιψη μπορεί να την μεταδώσουν στα αγέννητα μωρά τους, διότι προκαλεί αλλαγές στην δομή του εγκεφάλου τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πού οφείλονται τα προβλήματα οργασμού στη γυναίκα
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στατιστικά δεδομένα, δύο στις πέντε γυναίκες εμφανίζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους μια μορφή παροδικής ή χρόνιας σεξουαλικής δυσλειτουργίας.
Η χοληστερίνη «τροφοδοτεί τον καρκίνο του μαστού»
Ένα υποπροϊόν της χοληστερόλης μπορεί να τροφοδοτεί την ανάπτυξη και εξάπλωση του καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα