TA NEA Logo
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Περισσότερα προβλήματα υγείας για τις αμφιφυλόφιλες γυναίκες
Οι αμφιφυλόφιλες γυναίκες αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα υγείας απ’ ό,τι τα άτομα οποιουδήποτε άλλου σεξουαλικού προσανατολισμού, αναφέρουν επιστήμονες από τη Νορβηγία.
Τα ροφήματα με ζάχαρη «αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου στη μήτρα»
Η κατανάλωση ροφημάτων με πρόσθετη ζάχαρη ενδέχεται να αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο τοίχωμα της μήτρας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τα μωρά μπορεί να «κολλήσουν» κατάθλιψη στη μήτρα
Οι έγκυοι που πάσχουν από κατάθλιψη μπορεί να την μεταδώσουν στα αγέννητα μωρά τους, διότι προκαλεί αλλαγές στην δομή του εγκεφάλου τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πού οφείλονται τα προβλήματα οργασμού στη γυναίκα
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στατιστικά δεδομένα, δύο στις πέντε γυναίκες εμφανίζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους μια μορφή παροδικής ή χρόνιας σεξουαλικής δυσλειτουργίας.
Η χοληστερίνη «τροφοδοτεί τον καρκίνο του μαστού»
Ένα υποπροϊόν της χοληστερόλης μπορεί να τροφοδοτεί την ανάπτυξη και εξάπλωση του καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Κίνδυνος από τα αντισυλληπτικά για τα μάτια
Οι γυναίκες που παίρνουν πολλά χρόνια αντισυλληπτικά χάπια καλό είναι να ελέγχουν συστηματικά την όρασή τους, διότι τα φάρμακα μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης γλαυκώματος, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ο... πελαργός πρέπει να έρχεται στην ώρα του
Για ένα έμβρυο ο χρόνος της γέννησης είναι σημαντικός. Μελέτες έχουν δείξει ότι αν η εγκυμοσύνη διαρκέσει μία εβδομάδα περισσότερο ή λιγότερο μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία του βρέφους.
Ζουν περισσότερο οι γυναίκες που τρέφονται υγιεινά
Οι γυναίκες που ακολουθούν τις επιταγές της μεσογειακής διατροφής ζουν πιο υγιείς και επί περισσότερα χρόνια απ’ ό,τι όσες τρέφονται ανθυγιεινά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πιο ευτυχισμένοι οι γονείς που κάνουν τα πάντα για τα παιδιά τους
Οι μητέρες που έχουν τα παιδιά τους πάνω από τον εαυτό τους είναι πιο ευτυχισμένες απ’ ό,τι εκείνες που έχουν τον εαυτό τους προτεραιότητα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Αυξάνονται τα κρούσματα καρκίνου του μαστού στις νέες γυναίκες
Τα κρούσματα καρκίνου του μαστού στις γυναίκες ηλικίας κάτω των 40 ετών αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, αλλά προς το παρόν παραμένει άγνωστο που οφείλεται αυτό.
Το χρόνιο στρες «σκοτώνει» την σεξουαλική διέγερση
Το χρόνιο στρες εμποδίζει τη σεξουαλική διέγερση των γεννητικών οργάνων στις γυναίκες, κυρίως επειδή αποσπά την προσοχή τους από την ερωτική πράξη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Γιατί οι γυναίκες δεν πρέπει να τρέχουν όταν φορούν τακούνια
Μία... τρεχάλα για να μπουν στο μετρό ή για να περάσουν το δρόμο είναι συνηθισμένη στις γυναίκες που φορούν τακούνια. Ωστόσο, μπορεί να αποδειχθεί ολέθρια για τα γόνατά τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Νέο τεστ για τον καρκίνο του μαστού τον χωρίζει σε επτά τύπους
Ελπίδες για καλύτερη θεραπεία του καρκίνου του μαστού δίνει ένα νέο τεστ, που τον χωρίζει σε επτά κατηγορίες αντί για τις τρεις που ισχύουν σήμερα, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
Βρετανοί περιμένουν τετράδυμα από ΔΥΟ παρένθετες μητέρες
Ένα ζευγάρι Βρετανών περιμένουν με λαχτάρα να γίνουν γονείς - από δύο διαφορετικές παρένθετες μητέρες, κάθε μία εκ των οποίων θα γεννήσει δύο μωρά.
Καλύτερες στο multitasking οι γυναίκες
Είναι επίσημο: οι γυναίκες είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από τους άντρες στην ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών εργασιών - σε ορισμένες περιπτώσεις τουλάχιστον, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πως εκδηλώνεται η εργασιακή εξουθένωση
Το μακροχρόνιο υψηλό επίπεδο στρες μπορεί να οδηγήσει στο φαινόμενο της «εργασιακής εξουθένωσης» (burnout), που πλήττει ολοένα περισσότερες τελειομανείς γυναίκες-καριερίστες.
Όταν η σεξουαλική επαφή προκαλεί πόνο
Οι διαταραχές πόνου αποτελούν σεξουαλικές δυσλειτουργίες των γυναικών, που επιβαρύνουν σημαντικά την ερωτική ζωή του ζευγαριού, διότι όταν η γυναίκα πονάει κατά την επαφή, είναι απίθανο αισθανθεί σεξουαλική ευχαρίστηση.
Η ρύπανση... γεννά λιποβαρή βρέφη
Σημαντικό ποσοστό των γεννήσεων βρεφών με πολύ χαμηλό σωματικό βάρος και αναπνευστικά προβλήματα στην υπόλοιπη ζωή τους θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν μειωνόταν η ατμοσφαιρική ρύπανση.
Οι πολυβιταμίνες μπορεί να βοηθούν τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού
Μία πολυβιταμίνη την ημέρα ενδέχεται να αυξάνει τις πιθανότητες των μετεμμηνοπαυσικών γυναικών να νικήσουν τον καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η κλιμακτήριος μπορεί να εξασθενεί τη μνήμη
Τέσσερις στις δέκα γυναίκες παρουσιάζουν μείωση της συγκέντρωσης, της μνήμης και της ικανότητας διεκπεραιώσεως νοητικών εργασιών μόλις μπουν στην κλιμακτήριο, σύμφωνα με νέα ευρήματα.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα