TA NEA Logo
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Το σεξ δεν επιταχύνει τον τοκετό
Οι έγκυοι που ήθελαν να επιταχύνουν τον τοκετό, χρόνια τώρα βασίζονταν σε μία παραδοσιακή μέθοδο: το σεξ. Μία νέα μελέτη, όμως, δείχνει πως με ή χωρίς σεξ, το μωρό θα γεννηθεί όποτε θέλει αυτό.
Μειώνεται η θνησιμότητα από τον καρκίνο των ωοθηκών
Ο αριθμός των γυναικών που πεθαίνουν από καρκίνο των ωοθηκών έχει μειωθεί κατά 25% την τελευταία 20ετία, χάρη στην πρωιμότερη διάγνωση και την καλύτερη θεραπεία, σύμφωνα με μία νέα βρετανική έκθεση.
Καλύτερη εικόνα με τις τρισδιάστατες μαστογραφίες, αλλά...
Σε μια νέα διάσταση έχουν περάσει οι μαστογραφίες. Σε ορισμένα διαγνωστικά κέντρα προσφέρονται στις γυναίκες τρισδιάστατες μαστογραφίες, οι οποίες κοστίζουν μεν περισσότερο, αλλά παρέχουν καλύτερη εικόνα των μαστών.
Κίνδυνος καρκίνου από τη δουλειά σε μπαρ και εργοστάσια
Οι γυναίκες που εκτίθενται σε «τοξική σούπα» χημικών ουσιών στον χώρο εργασίας διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με μία νέα, διεθνή μελέτη.
Το αλκοόλ στην εγκυμοσύνη μπορεί να βλάπτει το IQ του παιδιού
Ένα ή δύο ποτηράκια κρασί την εβδομάδα στη διάρκεια της κυήσεως μπορεί να έχουν επιπτώσεις στον δείκτη νοημοσύνης του αγέννητου μωρού σας, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.
Οταν το σεξ είναι επώδυνο για τις γυναίκες
Οι διαταραχές πόνου αποτελούν σεξουαλικές δυσλειτουργίες των γυναικών, που συνήθως επιβαρύνουν σημαντικά την ερωτική ζωή του ζευγαριού. Περιλαμβάνουν συνήθως τον κολεόσπασμο και τη δυσπαρευνία.
Μία στις δέκα γυναίκες μελαγχολούν μετά το σεξ
Αυτό κι αν είναι απρόσμενο: μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σεξ όχι μόνο δεν κάνει όλες τις γυναίκες να νιώθουν ευτυχισμένες ή έστω ικανοποιημένες μετά το τέλος του, αλλά προκαλεί σε μία στις τρεις... μελαγχολία.
Καρκίνος μαστού: Πρόοδος χάρη στην έγκαιρη διάγνωση
Ραγδαία ήταν η εξέλιξη τις τελευταίες δεκαετίες των μεθόδων διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης του καρκίνου του μαστού, με αποτέλεσμα σήμερα οι εννέα στις δέκα ασθενείς να έχουν όλες τις πιθανότητες με το μέρος τους να τον νικήσουν.
Καρκίνος των ωοθηκών: Εμπόδια και ελπίδες για τις γυναίκες
Σημαντική πρόοδος έχει καταγραφεί στην αντιμετώπιση του καρκίνου των ωοθηκών την τελευταία 20ετία, χάρη στην βελτίωση των χειρουργικών τεχνικών και των φαρμακευτικών θεραπειών - γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποιος τρόπος έγκαιρης ανίχνευσης της νόσου.
HPV: Μπορούμε να εκριζώσουμε τον «εχθρό των νέων»
Είναι εξαιρετικά συχνός, προσβάλλει κυρίως τους νέους και σχετίζεται με περισσότερους από δέκα διαφορετικούς καρκίνους. Παρ’ όλα αυτά, σήμερα υπάρχουν όλα τα απαιτούμενα όπλα για να προστατευθούμε από τον ιό HPV- μόνο που δεν τα χρησιμοποιούμε.
Η κλιμακτήριος της μητέρας «δείχνει» τη γονιμότητα της κόρης
Η ηλικία εμμηνόπαυσης μίας γυναίκας μπορεί να αποτελεί ένδειξη για τη γονιμότητα της κόρης της, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Όπως έδειξε, όσο πιο νωρίς είχε μπει στην κλιμακτήριο μία γυναίκα, τόσο λιγότερα ωοθυλάκια διέθετε η κόρη της.
Νέες «έξυπνες» θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού
Μοριακή ταυτοποίηση, εξατομικευμένες στοχευμένες θεραπείες και συχνοί γενετικοί πολυμορφισμοί που προδιαθέτουν στη νόσο είναι μερικά από τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα για τον συχνότερο γυναικείο καρκίνο.
Δοκιμάζουν φάρμακο για τον γυναικείο οργασμό
Οι γυναίκες που δυσκολεύονται να φτάσουν στον οργασμό, μπορεί σύντομα να βοηθηθούν από ένα νέο φάρμακο, που δοκιμάζεται σε μορφή ρινικού σπρέι και πρέπει να λαμβάνεται δύο ώρες πριν από το σεξ.
Ουσίες στα καλλυντικά σχετίζονται με την πρόωρη κλιμακτήριο
Χημικές ουσίες που υπάρχουν στα καλλυντικά, τις λακ και τις συσκευασίες των τροφίμων μπορεί να προκαλούν πρόωρη κλιμακτήριο στις γυναίκες, αναφέρουν αμερικανοί ερευνητές.
Γυναίκες: Κίνδυνος για τα γόνατα από την άσκηση πριν την περίοδο
Οι γυναίκες που γυμνάζονται, ίσως πρέπει να αποφεύγουν την προπόνηση την εβδομάδα πριν από την έμμηνο ρύση, διότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τραυματισμού, συνιστούν αμερικανοί επιστήμονες.
Οι κακές ειδήσεις επηρεάζουν περισσότερο τις γυναίκες
Οι κακές ειδήσεις, όπως αυτές από το αστυνομικό δελτίο, φαίνεται να αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν οι γυναίκες στα στρεσογόνα γεγονότα, σύμφωνα με μία νέα, μικρή μελέτη.
Το σπέρμα είναι... αντικαταθλιπτικό
Το σεξ μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ψυχική διάθεση των γυναικών και να τις προφυλάξει από την κατάθλιψη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που διερεύνησε τις επιδράσεις των «ψυχοτρόπων» ουσιών που περιέχονται στο σπέρμα.
Τα «όπλα» για καλύτερο δέρμα μετά το καλοκαίρι
Το δέρμα ταλαιπωρείται πολύ το καλοκαίρι, αλλά πλέον υπάρχουν πολλές θεραπείες που μπορούν να το τονώσουν την επιδερμίδα, να ενυδατώσουν το δέρμα και να αμβλύνουν σημαντικά τα σημάδια του ήλιου.
Η κακοποίηση, το διαζύγιο και τα παιδιά
Η βία πάντοτε αφήνει χνάρια, ακόμη και μετά το τέλος της. Όταν ένα διαζευγμένο ζευγάρι έχει παιδιά, η βία και ο έλεγχος συνεχίζονται υπό μία έννοια, μέσα από την αρνητική στάση του ενός, της άλλης ή και των δύο απέναντι στο παιδί.
Έλλειψη υποστήριξης στην εγκυμοσύνη
Στην περίοδο της εγκυμοσύνης ξυπνάνε μέσα στη γυναίκα μνήμες και βιώματα του παρελθόντος με ένα καταιγιστικό τρόπο - και αυτό, σε συνδυασμό με τις ορμονικές αλλαγές, οδηγεί σε αναπόφευκτες συναισθηματικές διακυμάνσεις, που εντείνονται όταν το περιβάλλον της δεν είναι υποστηρικτικό.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα