TA NEA Logo
Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Κίνδυνος για την καρδιά από την κλιμακτήριο στα 45
Οι γυναίκες που μπαίνουν στην κλιμακτήριο πριν από την ηλικία των 46 ετών διατρέχουν διπλάσιες πιθανότητες εμφράγματος ή εγκεφαλικού σε σύγκριση με όσες την παρουσιάζουν αργότερα στη ζωή, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Γυναίκες: Η πολλή τεστοστερόνη «σκοτώνει» το σεξ
Οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα τους, έχουν μεγαλύτερη επιθυμία να αυνανίζονται και μικρότερη να κάνουν σεξ με έναν ερωτικό σύντροφο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
«Υπερωρίες» δουλεύει ο εγκέφαλος των αγχωμένων γυναικών
Ο εγκέφαλος των γυναικών που ανησυχούν πάρα πολύ, λειτουργεί πυρετωδώς ακόμα και όταν διεκπεραιώνουν την πιο εύκολη δραστηριότητα, αποκαλύπτει μια νέα μελέτη.
Σεξ χωρίς προφυλάξεις για τις ανύπαντρες γυναίκες
Οι επτά στις δέκα ανύπαντρες γυναίκες κάνουν συστηματικά σεξ χωρίς προφυλάξεις, σύμφωνα με μία νέα βρετανική έκθεση, που αποκαλύπτει ακόμα ότι η μέση ελεύθερη γυναίκα έχει κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις 11 φορές, με συνολικά τέσσερις διαφορετικούς άντρες.
Γυναίκες: Κίνδυνος καρκίνου από τη νυχτερινή δουλειά
Οι γυναίκες που δουλεύουν νύχτα συχνότερα από δύο φορές την εβδομάδα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με μία νέα, μακροχρόνια μελέτη.
Όταν η γυναίκα δεν θέλει να κάνει σεξ
Η απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας συνήθως έχει ψυχογενή αίτια και ανάλογα με τα μέχρι τώρα βιώματα της ζωής και την βαθύτερη σχέση της γυναίκας με τον εαυτό της μπορεί να ερμηνευθεί ως σύμπτωμα στα πλαίσια μιας ψυχοθεραπείας.
Το αδυνάτισμα προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού
Οι υπέρβαρες γυναίκες που κατορθώνουν να χάσουν έστω και λίγα κιλά, μειώνουν δραματικά τις πιθανότητες που έχουν να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες. Το κλειδί, όμως, είναι να κάνουν ταυτοχρόνως δίαιτα και γυμναστική.
Οι ψυχολογικές επιπτώσεις της κλιμακτηρίου
Η εμμηνόπαυση αποτελεί ορόσημο στη ζωή μίας γυναίκας, που μπορεί να της δημιουργήσει σημαντικές συναισθηματικές δυσκολίες όταν έχει πρόωρη έναρξη και η ίδια δεν είναι προετοιμασμένη για την αλλαγή αυτήν.
Τα όπλα της εξωσωματικής
Αν μέσα σε ένα χρόνο προσπάθειας χωρίς αντισύλληψη η γυναίκα δεν έχει μείνει έγκυος, θα χρειαστεί να επισκεφτεί τον γυναικολόγο ή εξειδικευμένο κέντρο, διότι ενδέχεται να χρειάζεται υποβοήθηση.
Η απουσία οργασμού στη γυναίκα
Ο οργασμός είναι δυσκολότερη υπόθεση για την γυναίκα απ' ό,τι για τον άνδρα, εξαιτίας της διάπλασης του σώματός της, των κοινωνικών συνιστωσών του φύλου της, των άρρητων απαγορεύσεων που συνδέονται με την γυναικεία σεξουαλικότητα, αλλά και του ιδιαίτερου ψυχισμού της.
Θύματα του «συνδρόμου των νοικοκυρών σε απόγνωση» οι 40άρες
Κάνουν αυστηρή δίαιτα, ακόμα κι αν είναι αδύνατες. «Ξορκίζουν» αμέσως κάθε ρυτίδα με ενέσιμα διαλύματα, δεν διστάζουν να υποβληθούν σε πλαστικές προκειμένου να μείνουν αλώβητες στο χρόνο, και οτιδήποτε είναι της μόδας πρέπει να το αποκτήσουν. Οι 40άρες με «σύνδρομο των νοικοκυρών σε απόγνωση» βρίσκονται ανάμεσά μας…
Σεξ: Βρέθηκε το σημείο G?
Λίγους μήνες αφ’ ότου μία μεγάλη ανάλυση κλινικών μελετών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει το σημείο G, το φημολογούμενο ως σημείο της υπέρτατης σεξουαλικής ηδονής για τις γυναίκες, ένας συνταξιούχος αμερικανός γυναικολόγος ανακοίνωσε πως το εντόπισε!
Ο τρόπος ζωής στα 20 «προδικάζει» την κλιμακτήριο
Ο τρόπος ζωής μιας γυναίκας στα 20 και στα 30 της επηρεάζει το πότε θα μπει στην κλιμακτήριο – με το τσιγάρο να είναι αυτό που ασκεί την μεγαλύτερη επιρροή, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τα διατροφικά μυστικά της εγκυμοσύνης
Οι «λιγούρες» κατά την εγκυμοσύνη θεωρούνται από τους περισσότερους μια γλυκιά ατασθαλία. Οι επιστήμονες ωστόσο, δεν φαίνεται να είναι τόσο επιεικείς, υπογραμμίζοντας ότι και η εγκυμοσύνη θέλει την δίαιτα της.
Η σιωπή για τον πόνο στη διάρκεια του σεξ
Οι γυναίκες που υποφέρουν από πόνο κατά την διάρκεια του σεξ («δυσπαρευνία») δυσκολεύονται να αντλήσουν ευχαρίστηση από την σεξουαλική πράξη και καταλήγουν να την αποφεύγουν για να μην βιώσουν άλλη μια αποτυχία.
Υπάρχει κολπικός οργασμός;
Μία σειρά άρθρων που δημοσιεύονται στην «Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής» (JSM) καταλήγουν στο συμπέρασμα πως κλειτοριδικός και κολπικός οργασμός είναι δύο εντελώς διαφορετικά φαινόμενα, τα οποία δεν βιώνουν κατ' ανάγκην όλες οι γυναίκες.
Ελπίδες για καλύτερη αντιμετώπιση του καρκίνου των ωοθηκών
Ελπίδες στις γυναίκες με προχωρημένο καρκίνο των ωοθηκών για παράταση της ζωής τους δίνει ένα φάρμακο που εγκρίθηκε προσφάτως για ευρεία διάθεση στην Ευρώπη.
Γιατί δυσκολεύονται οι γυναίκες να κόψουν το κάπνισμα
Οι άντρες δείχνουν μεγαλύτερη άνεση απ’ ό,τι οι γυναίκες όταν έρχεται η ώρα να κόψουν το κάπνισμα – και τώρα, μία νέα μελέτη εξηγεί το γιατί: ο γυναικείος εγκέφαλος αντιδρά με διαφορετικό τρόπο στη νικοτίνη.
Το πάχος αυξάνει τις υποτροπές του καρκίνου του μαστού
Οι υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες με καρκίνο του μαστού διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο υποτροπής της νόσου τους, ακόμα κι αν προσαρμοστεί η χημειοθεραπεία στο βάρος τους, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.
Σωτήρια τα ραπανάκια για τις γυναίκες με καρκίνο μαστού
Ραπανάκια και κινέζικο λάχανο αναδεικνύονται σε πολύτιμους συμμάχους για τις γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, καθώς μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως η συστηματική κατανάλωσή τους αυξάνει έως 62% τις πιθανότητές τους να νικήσουν τη νόσο!
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα