TA NEA Logo
Τρίτη 25 Ιουλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Οι ψηλές κινδυνεύουν από καρκίνο των ωοθηκών
Οι ψηλές γυναίκες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο των ωοθηκών, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση των έως τώρα μελετών επί του θέματος, η οποία αποκαλύπτει ότι και η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τη νόσο.
Ταμπού το σεξ ακόμα και για τους γιατρούς
Οι γυναικολόγοι δεν μιλούν αρκετά με τις ασθενείς τους για τα τυχόν σεξουαλικά τους προβλήματα, αφήνοντας πολλές γυναίκες να υποφέρουν σιωπηλά, αποκαλύπτει μία νέα έρευνα.
Η εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα
Η εγκυμοσύνη και οι ορμονικές αλλαγές που συνεχίζονται επί 12 εβδομάδες έπειτα από τον τοκετό, αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Διπλάσιος ο κίνδυνος κατάθλιψης σε όσες δεν τρώνε κρέας
Οι γυναίκες που αφαιρούν το κόκκινο κρέας από τη διατροφή τους διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν κατάθλιψη και αγχώδη διαταραχή, προειδοποιούν επιστήμονες από την Αυστραλία.
Κάνουμε… 61 φορές δίαιτα μέχρι τα 45 μας!
Είτε είναι η δίαιτα του γκρέιπ φρουτ είτε της λαχανόσουπας, γεγονός παραμένει ότι οι γυναίκες δοκιμάζουν τα πάντα για να αδυνατίσουν - και μέχρι να γίνουν 45 χρονών, έχουν κάνει κατά μέσον όρο… 61 φορές δίαιτα.
Γυναίκες: Και τώρα, ο οργασμός στο γυμναστήριο...
Οι γυναίκες δεν χρειάζονται απαραιτήτως έναν σύντροφο ή οποιοδήποτε «βοήθημα» σεξουαλικής διέγερσης για να φτάσουν στην κορύφωση, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που αποκαλύπτει ότι πολλές έχουν οργασμό εξαιτίας της… γυμναστικής.
Η βία ενάντια στη γυναίκα
Μία στις πέντε γυναίκες κακοποιείται από τον σύντροφό της ο οποίος, σε αντίθεση με τις κοινές πεποιθήσεις, δεν είναι περιθωριακό άτομο ούτε ψυχικώς πάσχων. Απλώς θεωρεί απόλυτο κεκτημένο του το δικαίωμα να εξουσιάζει τη γυναίκα επειδή πιστεύει στην ανωτερότητα του φύλου του.
Mastos: Διαθέσιμη δωρεάν η πρώτη εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα
Διαθέσιμη δωρεάν για όλα τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα είναι από χθες η πρώτη ελληνική εφαρμογή για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Η «Mastos», όπως ονομάζεται, έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τις Ελληνίδες σχετικά με τη νόσο.
Δωρεάν εξετάσεις για γυναίκες σε Αρεταίειο και Ντυνάν
Δωρεάν εξετάσεις σε γυναίκες θα προσφέρουν σήμερα και αύριο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αρεταίειο» και το Νοσηλευτικό Ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν», με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, την Πέμπτη 8 Μαρτίου.
Όχι απόψε αγάπη μου. Στ’ αλήθεια έχω πονοκέφαλο...
Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως οι γυναίκες που παρουσιάζουν επί χρόνια και συχνά πονοκέφαλο ή ημικρανία έχουν αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώνουν και σεξουαλικά προβλήματα.
Οι αιτίες της ακμής μετά τα 25
Περισσότερες από μία στις πέντε γυναίκες βλέπουν με τρόμο την αντιαισθητική ακμή να παρουσιάζεται στο πρόσωπό τους μετά τα 25 ή και τα 35 τους χρόνια - ακόμα κι αν δεν είχαν βγάλει ούτε ένα σπυράκι στην εφηβεία.
Η γονιμότητα δεν έχει ηλικία
Τέλος στον περιορισμό της «γόνιμης ηλικίας» των γυναικών βάζουν για πρώτη φορά αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι ανακάλυψαν πως το «ασθενές φύλο» διαθέτει βλαστικά κύτταρα που μπορούν να παράγουν νέα και απεριόριστα σε αριθμό λειτουργικά ωάρια.
Βρήκαν το γονίδιο του... διαζυγίου
Ακόμη και το διαζύγιο, όταν το ζητεί η γυναίκα, οφείλεται σε ένα γονίδιο - αν πιστέψουμε σουηδούς επιστήμονες. Πρόκειται για μετάλλαξη ενός κοινού γονιδίου το οποίο θεωρούν βασική αιτία ενός προβληματικού γάμου και όλως τυχαίως είναι κληρονομήσιμο μόνο στις γυναίκες.
Οι γυναίκες που έχουν επαφές και με τα δύο φύλα
Μια πρόσφατη μελέτη σε 5.998 γυναίκες ηλικίας 18-49 ετών, διερεύνησε τις διαφορές ανάμεσα στις γυναίκες που πάντα κάνουν ετερόφυλο σεξ με εκείνες που είχαν στη ζωή τους εμπειρίες ομόφυλου σεξ.
Τα ψηλά τακούνια «χαλάνε» (και) τα νύχια
Οι γόβες-στιλέτο αποτελούν έναν από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους τα νύχια μεγαλώνουν μέσα στο «κρέας», προειδοποιούν αμερικανοί ποδίατροι. Και συνιστούν να δοκιμάσουμε το «κόλπο με το χαρτόνι», για να πάψουν να υποφέρουν τα πόδια μας.
Το «καθισιό» οδηγεί στον διαβήτη τις γυναίκες - αλλά όχι τους άντρες...
Οι γυναίκες που περνούν καθισμένες σε μία καρέκλα έως επτά ώρες την ημέρα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν τύπου 2 διαβήτη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
«Σιωπηλό» το έμφραγμα στις γυναίκες
Όταν κάποιος ακούει τη λέξη έμφραγμα, αμέσως σκέφτεται τον πόνο στο στήθος. Η μεγαλύτερη όμως μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί έως σήμερα για το θέμα,αποκαλύπτει πως σε περισσότερες από τέσσερις στις δέκα γυναίκες το έμφραγμα δεν προκαλεί πόνο, ούτε αίσθημα πίεσης στο στήθος.
Η ικανοποίηση από το σεξ αυξάνεται με την ηλικία
Η ικανοποίηση των γυναικών από τη σεξουαλική τους ζωή αυξάνεται με την ηλικία, είτε επειδή βελτιώνεται το ίδιο το σεξ είτε επειδή κάνουν σεξ μόνο όταν πραγματικά το θέλουν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η «ανατομία» του γυναικείου οργασμού
Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι ο γυναικείος οργασμός είναι απαραίτητος και αποτελεί βασικό κίνητρο των γυναικών για να εμπλακούν σε σεξουαλική επαφή. Τα ερευνητικά δεδομένα όμως δείχνουν μια διαφορετική εικόνα.
Η «ανατομία» του γυναικείου οργασμού
Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι ο γυναικείος οργασμός είναι απαραίτητος και αποτελεί βασικό κίνητρο των γυναικών για να εμπλακούν σε σεξουαλική επαφή. Τα ερευνητικά δεδομένα όμως δείχνουν μια διαφορετική εικόνα.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα