TA NEA Logo
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Επώδυνο το σεξ για μία στις 13 γυναίκες
Περισσότερες από επτά στις 100 γυναίκες νιώθουν πόνο στη διάρκεια του σεξ, με συνέπεια να αναπτύσσουν σε πολλές περιπτώσεις φοβία γι’ αυτό, αναφέρουν επιστήμονες από τη Βρετανία.
Γυναίκες: Τα ψυχολογικά αίτια του πόνου στο σεξ
Σε ορισμένες γυναίκες η ερωτική πράξη δημιουργεί συναισθήματα φόβου, πανικού αλλά και σωματικού πόνου, δηλαδή μία ψυχοσεξουαλική δυσκολία που ονομάζεται κολεόσπασμος και εμποδίζει τη γυναίκα να αφεθεί ερωτικά, όση διέγερση κι αν νιώθει.
Γυναίκα παραμορφώθηκε από fillers για τις ρυτίδες
Ενημερωτική εκστρατεία για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβουν ακόμα και απλές αισθητικές επεμβάσεις άρχισε μία 54χρονη Αμερικανίδα, η οποία παραμορφώθηκε από αποτυχημένη θεραπεία με filler για τις ρυτίδες.
Σεξ: Γιατί μετανιώνουν συχνότερα οι γυναίκες για το one night stand
Οι γυναίκες που έχουν εφήμερες ερωτικές σχέσεις μετανιώνουν συχνότερα γι’ αυτές απ’ ό,τι οι άνδρες, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την ηθική αλλά με την εξέλιξη των ειδών, αναφέρουν επιστήμονες από τη Νορβηγία.
Καρκίνος μαστού: Δείτε τα λεμόνια που αποκαλύπτουν τα συμπτώματά του
Ξέρετε ποια είναι τα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού; Μη βιαστείτε να απαντήσετε διότι δεν αρχίζουν ούτε τελειώνουν με την ψηλάφηση ενός όζου στο στήθος.
Που οφείλεται και πως αντιμετωπίζεται η εμμηνόπαυση πριν τα 40
Υπολογίζεται ότι μία γυναίκα στις 250 στις ηλικίες κάτω των 30 ετών και μία στις 100 σε ηλικία κάτω των 40 ετών εμφανίζουν πρόωρη εμμηνόπαυση, η οποία οφείλεται στην πρώιμη ωοθηκική ανεπάρκεια, κατά την οποία εξαντλούνται ή υπολειτουργούν τα ωοθυλάκια.
Οι γυναίκες δεν εντυπωσιάζονται από τους άνδρες με τατουάζ
Οι άνδρες με τατουάζ φαντάζουν πιο αρρενωποί στα μάτια των ομοφύλων τους, αλλά οι γυναίκες δεν εντυπωσιάζονται και τόσο από αυτούς, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι ιδιαιτερότητες της καρδιάς των γυναικών
Η γυναικεία καρδιά διαφέρει ανατομικά από την ανδρική ενώ και στην εκδήλωση του εμφράγματος υπάρχουν διαφορές, με κυριότερη ότι μία στις τρεις γυναίκες δεν έχουν το κλασικό σύμπτωμα του πόνου στο κέντρο του στήθους με αντανακλάσεις στον λαιμό, στο στομάχι, στα χέρια κ.λπ.
Τα πολλά παυσίπονα προκαλούν προβλήματα ακοής στις γυναίκες
Οι γυναίκες που παίρνουν συστηματικά και επί χρόνια ορισμένα παυσίπονα φάρμακα μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο απώλειας της ακοής, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Γεννήθηκε το πρώτο μωρό από ωοθήκη κατεψυγμένη στην παιδική ηλικία
Μία 24χρονη που ζει στο Λονδίνο έγινε η πρώτη γυναίκα στον κόσμο η οποία αποκτά παιδί από ωοθηκικό ιστό που είχε καταψυχθεί στην παιδική ηλικία.
Μειώνεται η θνησιμότητα από καρκίνο του μαστού
Η θνησιμότητα από καρκίνο του μαστού μειώνεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου αλλά παρουσιάζει αύξηση στη Νότιο Κορέα και μερικές χώρες της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Oι αισιόδοξες γυναίκες ίσως ζουν περισσότερο
Οι γυναίκες που κοιτούν πάντοτε την φωτεινή πλευρά της ζωής μπορεί να μειώνουν τις πιθανότητές τους να εκδηλώσουν σοβαρά νοσήματα, όπως η καρδιοπάθεια, ο καρκίνος και τα εγκεφαλικά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Συνδυασμός φαρμάκων για τον καρκίνο «ξανανιώνει» τις ωοθήκες
Ο συνδυασμός τεσσάρων χημειοθεραπευτικών φαρμάκων που χορηγείται για την αντιμετώπιση μιας μορφής αιματολογικού καρκίνου, μπορεί να ξανανιώνει τις ωοθήκες αυξάνοντας το απόθεμά τους σε ωοθυλάκια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η αποτρίχωση των γεννητικών οργάνων ευνοεί τα νοσήματα του σεξ
Οι άνθρωποι που κάνουν αποτρίχωση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να μολυνθούν με κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Η εγκυμοσύνη αποτελεί μία πολύ ιδιαίτερη περίοδο στη ζωή μιας γυναίκας και εύλογο είναι να δημιουργούνται απορίες για το τι μπορεί και τι δεν πρέπει να κάνει.
«Μερικές γυναίκες χρειάζονται προληπτική αντικαρκινική θεραπεία»
Χιλιάδες υγιείς γυναίκες πρέπει να υποβάλλονται σε προληπτική αντικαρκινική αγωγή για να προστατευθούν από τον καρκίνο του μαστού, ανακοίνωσε η αρμόδια υγειονομική Αρχή της Βρετανίας.
Γυναίκα έμεινε έγκυος δύο φορές σε 10 μέρες!
Μία γυναίκα από την Αυστραλία που πίστευε ότι δεν μπορούσε να κάνει παιδιά, γέννησε δίδυμα μωρά που συνέλαβε με διαφορά 10 ημερών το ένα από το άλλο.
Η βιταμίνη D ίσως επηρεάζει την πρόγνωση στον καρκίνο του μαστού
Οι γυναίκες οι οποίες έχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης D όταν διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού μπορεί να έχουν πολύ καλύτερη πρόγνωση απ’ ό,τι όσες έχουν ανεπάρκεια της βιταμίνης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Κίνδυνος διαβήτη για τις εγκύους που παίρνουν σίδηρο χωρίς λόγο
Οι γυναίκες που παίρνουν συμπληρώματα σιδήρου στην εγκυμοσύνη δίχως να τα χρειάζονται διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν διαβήτη της κυήσεως, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.
Ο καρκίνος του μαστού δεν αρχίζει πάντα με έναν ψηλαφητό όγκο
Ένα στα έξι κρούσματα καρκίνου του μαστού δεν αρχίζουν με κάτι που ψηλαφεί η γυναίκα στο στήθος της, αλλά με εντελώς διαφορετικά συμπτώματα, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα