TA NEA Logo
Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Που οφείλεται και πως αντιμετωπίζεται η εμμηνόπαυση πριν τα 40
Υπολογίζεται ότι μία γυναίκα στις 250 στις ηλικίες κάτω των 30 ετών και μία στις 100 σε ηλικία κάτω των 40 ετών εμφανίζουν πρόωρη εμμηνόπαυση, η οποία οφείλεται στην πρώιμη ωοθηκική ανεπάρκεια, κατά την οποία εξαντλούνται ή υπολειτουργούν τα ωοθυλάκια.
Οι γυναίκες δεν εντυπωσιάζονται από τους άνδρες με τατουάζ
Οι άνδρες με τατουάζ φαντάζουν πιο αρρενωποί στα μάτια των ομοφύλων τους, αλλά οι γυναίκες δεν εντυπωσιάζονται και τόσο από αυτούς, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι ιδιαιτερότητες της καρδιάς των γυναικών
Η γυναικεία καρδιά διαφέρει ανατομικά από την ανδρική ενώ και στην εκδήλωση του εμφράγματος υπάρχουν διαφορές, με κυριότερη ότι μία στις τρεις γυναίκες δεν έχουν το κλασικό σύμπτωμα του πόνου στο κέντρο του στήθους με αντανακλάσεις στον λαιμό, στο στομάχι, στα χέρια κ.λπ.
Τα πολλά παυσίπονα προκαλούν προβλήματα ακοής στις γυναίκες
Οι γυναίκες που παίρνουν συστηματικά και επί χρόνια ορισμένα παυσίπονα φάρμακα μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο απώλειας της ακοής, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Γεννήθηκε το πρώτο μωρό από ωοθήκη κατεψυγμένη στην παιδική ηλικία
Μία 24χρονη που ζει στο Λονδίνο έγινε η πρώτη γυναίκα στον κόσμο η οποία αποκτά παιδί από ωοθηκικό ιστό που είχε καταψυχθεί στην παιδική ηλικία.
Μειώνεται η θνησιμότητα από καρκίνο του μαστού
Η θνησιμότητα από καρκίνο του μαστού μειώνεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου αλλά παρουσιάζει αύξηση στη Νότιο Κορέα και μερικές χώρες της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Oι αισιόδοξες γυναίκες ίσως ζουν περισσότερο
Οι γυναίκες που κοιτούν πάντοτε την φωτεινή πλευρά της ζωής μπορεί να μειώνουν τις πιθανότητές τους να εκδηλώσουν σοβαρά νοσήματα, όπως η καρδιοπάθεια, ο καρκίνος και τα εγκεφαλικά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Συνδυασμός φαρμάκων για τον καρκίνο «ξανανιώνει» τις ωοθήκες
Ο συνδυασμός τεσσάρων χημειοθεραπευτικών φαρμάκων που χορηγείται για την αντιμετώπιση μιας μορφής αιματολογικού καρκίνου, μπορεί να ξανανιώνει τις ωοθήκες αυξάνοντας το απόθεμά τους σε ωοθυλάκια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η αποτρίχωση των γεννητικών οργάνων ευνοεί τα νοσήματα του σεξ
Οι άνθρωποι που κάνουν αποτρίχωση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να μολυνθούν με κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Η εγκυμοσύνη αποτελεί μία πολύ ιδιαίτερη περίοδο στη ζωή μιας γυναίκας και εύλογο είναι να δημιουργούνται απορίες για το τι μπορεί και τι δεν πρέπει να κάνει.
«Μερικές γυναίκες χρειάζονται προληπτική αντικαρκινική θεραπεία»
Χιλιάδες υγιείς γυναίκες πρέπει να υποβάλλονται σε προληπτική αντικαρκινική αγωγή για να προστατευθούν από τον καρκίνο του μαστού, ανακοίνωσε η αρμόδια υγειονομική Αρχή της Βρετανίας.
Γυναίκα έμεινε έγκυος δύο φορές σε 10 μέρες!
Μία γυναίκα από την Αυστραλία που πίστευε ότι δεν μπορούσε να κάνει παιδιά, γέννησε δίδυμα μωρά που συνέλαβε με διαφορά 10 ημερών το ένα από το άλλο.
Η βιταμίνη D ίσως επηρεάζει την πρόγνωση στον καρκίνο του μαστού
Οι γυναίκες οι οποίες έχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης D όταν διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού μπορεί να έχουν πολύ καλύτερη πρόγνωση απ’ ό,τι όσες έχουν ανεπάρκεια της βιταμίνης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Κίνδυνος διαβήτη για τις εγκύους που παίρνουν σίδηρο χωρίς λόγο
Οι γυναίκες που παίρνουν συμπληρώματα σιδήρου στην εγκυμοσύνη δίχως να τα χρειάζονται διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν διαβήτη της κυήσεως, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.
Ο καρκίνος του μαστού δεν αρχίζει πάντα με έναν ψηλαφητό όγκο
Ένα στα έξι κρούσματα καρκίνου του μαστού δεν αρχίζουν με κάτι που ψηλαφεί η γυναίκα στο στήθος της, αλλά με εντελώς διαφορετικά συμπτώματα, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.
Εγκυμοσύνη: Η αποβολή μπορεί να προκαλέσει μετατραυματικό στρες
Οι έγκυοι που χάνουν τα μωρά τους λόγω αποβολής ή έκτοπης εγκυμοσύνης μπορεί να διατρέχουν κίνδυνο να εκδηλώσουν σύνδρομο μετατραυματικού στρες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Επιστήμονες προβλέπουν έκρηξη των θανάτων από καρκίνο στις γυναίκες
Ο αριθμός των γυναικών που πεθαίνουν από καρκίνο αναμένεται να αυξηθεί δραματικά έως το 2030, φθάνοντας τα 5,5 εκατομμύρια τον χρόνο, κυρίως λόγω της αύξησης των θανάτων από καρκίνο του μαστού.
10 ερωτήσεις και απαντήσεις για την κλιμακτήριο
Η εμμηνόπαυση αρχίζει 12 μήνες μετά την τελευταία έμμηνο ρύση και σηματοδοτεί το τέλος της γονιμότητας της γυναίκας. Παρότι είναι μία διαδικασία από την οποία όλες οι γυναίκες θα περάσουν αργά ή γρήγορα, είναι πολλές οι παρανοήσεις γι’ αυτήν που επικρατούν.
Οι γυναίκες πίνουν πια αλκοόλ σαν άνδρες
Οι γυναίκες πίνουν πλέον αλκοόλ σαν άνδρες, προκαλώντας τις ίδιες βλάβες στον οργανισμό τους με εκείνες που κάποτε παρατηρούνταν μόνο στον ανδρικό πληθυσμό, σύμφωνα με μία νέα, παγκόσμια ανάλυση.
Μύθοι και αλήθειες για τις επαναλαμβανόμενες αποβολές
Οι επαναλαμβανόμενες αποβολές είναι μία από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ζευγάρι, αλλά δυστυχώς περιβάλλονται από πολλούς μύθους.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα