TA NEA Logo
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Ο εγκέφαλος φταίει για τη μειωμένη λίμπιντο
Άλλες λένε πως έχουν πονοκέφαλο, ενώ μερικές καταφεύγουν στην κούραση. Αμερικανοί επιστήμονες, όμως, πιστεύουν ότι τελικά υπάρχει ιατρικός λόγος για τον οποίο πολλές γυναίκες προσπαθούν να δικαιολογηθούν στους συντρόφους τους για την έλλειψη ερωτικής επιθυμίας που νιώθουν.
Το βάρος επηρεάζει τη γονιμότητα της γυναίκας
Το σωματικό βάρος των γυναικών επηρεάζει τη γονιμότητά τους, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες, που παρουσιάσθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, στο Ντένβερ.
Δοκιμάζουν αντισυλληπτικό σε μορφή τζελ
Ένα αντισυλληπτικό τζελ που αλείφεται στο δέρμα μπορεί μια μέρα να αποτελέσει εναλλακτική λύση στο αντισυλληπτικό χάπι, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Το τζελ χρησιμοποιείται μία φορά την ημέρα και απελευθερώνει ορμόνες, που αποτρέπουν την εγκυμοσύνη με τον ίδιο μηχανισμό δράσης με το Χάπι.
Οι στερητικές δίαιτες «χαλάνε» τα οστά
Πόσες φορές έχετε «κόψει» ολόκληρες ομάδες τροφίμων από την διατροφή σας, για να χάσετε εύκολα και γρήγορα τα περιττά σας κιλά; Μην το ξανακάνετε: μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως η τακτική αυτή ανοίγει τον δρόμο για πρόωρη οστεοπόρωση.
Αισθητός από τη φωνή ο γυναικείος ανταγωνισμός
Μόνο με το άκουσμα της χροιάς της φωνής μπορεί μία γυναίκα να καταλάβει εάν κάποια άλλη φλερτάρει τον άντρα της και επιπλέον, πότε υφίσταται απειλή.
Τρεις ασπίδες για τον μαστό
Οι γυναίκες που υιοθετούν ορισμένες «φιλικές για το στήθος» συνήθειες μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού, ακόμα και εάν έχουν κάποια στενή συγγενή που πάσχει από τη νόσο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
H ορμονοθεραπεία κάνει πιο επιθετικό τον καρκίνο του στήθους
Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε ορμονοθεραπεία με χάπια, αναπτύσσουν πιο επιθετικό καρκίνο του στήθους και έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν εάν προσβληθούν από την νόσο.
Γυναίκες: Οκτώ ιοί προκαλούν τον «καρκίνο του σεξ»
Επιστήμονες εντόπισαν οκτώ τύπους του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) οι οποίοι ευθύνονται για περισσότερο από το 90% των κρουσμάτων καρκίνου του τραχήλου της μήτρας παγκοσμίως και λένε πως πρέπει να αποτελέσουν τον στόχο της επόμενης γενιάς εμβολίων.
Γεννήθηκε μωρό από κατεψυγμένο έμβρυο ηλικίας… 20 ετών!
Ένα μωρό γεννήθηκε τον Μάιο από ένα έμβρυο που καταψύχθηκε πριν από 20 χρόνια. Είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που αποθηκεύεται ένα έμβρυο πριν εξελιχθεί σε υγιές μωρό – ένα επίτευγμα, που μπορεί τελικά να βοηθήσει αναρίθμητες γυναίκες να αποκτήσουν το μωρό που λαχταρούσαν.
Το αδύνατο σώμα πιο σημαντικό από τον κύριο Τέλειο
Ξεχάστε τον κύριο Τέλειο: αυτό που πραγματικά κάνει ευτυχισμένες τις γυναίκες είναι να έχουν το σώμα των ονείρων τους! Αυτό είναι το συμπέρασμα 24ετούς μελέτης, η οποία έδειξε πως το σωματικό βάρος ασκεί μεγαλύτερη επίδραση στην ικανοποίηση μιας γυναίκας από τη ζωή της, απ’ ό,τι η ερωτική της ζωή.
Ο καρκίνος «σκοτώνει» την επιθυμία
Τα σεξουαλικά προβλήματα είναι πολύ συνηθισμένα στις γυναίκες που ξεπερνούν τον καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Από τις 1.000 ασθενείς που συμμετείχαν, σχεδόν τα τρία τέταρτα είπαν πως δύο χρόνια αργότερα ήταν αντιμέτωπες με μειωμένη ερωτική επιθυμία και δραστηριότητα.
Η εξωσωματική «χαρίζει» γιους
Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση για να αποκτήσουν παιδιά, πρέπει να ξέρουν ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν γιο – εκτός κι αν γίνει μικρογονιμοποίηση του ωαρίου τους στο εργαστήριο, αναφέρει η «Βρετανική Επιθεώρηση Μαιευτικής & Γυναικολογίας».
Πειραματική συσκευή επιβραδύνει τον καρκίνο της μήτρας
Ευρωπαίοι ειδικοί ελπίζουν ότι μια ενδομήτρια συσκευή θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για να επιβραδύνει την εξέλιξη του καρκίνου της μήτρας.
Οικογενειακός προγραμματισμός και για ψυχικά νοσήματα
Τη σημαντικότητα του οικογενειακού προγραμματισμού στην εκδήλωση σχιζοφρένειας, επεσήμαναν σήμερα έλληνες ψυχίατροι, καθώς αποτελεί ένα από τα σημαντικά θέματα του 18ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ψυχιατρικής Γενετικής που θα γίνει τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.
Η κρίση της μέσης ηλικίας αρχίζει στα…35!
Οι πιέσεις στην δουλειά και στις σχέσεις μετατρέπουν τα 35 χρόνια στην απαρχή της πιο δυστυχισμένης δεκαετίας της ζωής μας, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση. Όπως έδειξε, οι μοναχικοί και δυστυχισμένοι είναι περισσότεροι στην ηλικιακή ομάδα 35 έως 44 ετών απ’ ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη.
Κίνδυνος από τα τακούνια στον χορό
Τα ψηλά τακούνια στον χορό μπορεί να προσδίδουν χάρη στις κινήσεις των γυναικών, αλλά ασκούν τεράστιες πιέσεις στα δάχτυλά τους, αυξάνοντας τον κίνδυνο αναπτύξεως μιας εξαιρετικά επώδυνης διαταραχής των ποδιών, προειδοποιεί διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Ο καρκίνος θα... τερµατίσει τελευταίος
Με έγκαιρη πρόληψη, µε ανοιχτά µάτια, µε σωστή ιατρική αντιµετώπιση και πολύ κουράγιο, ο καρκίνος του µαστού θεραπεύεται κατά 90% - και αυτό το μήνυμα θα περάσουν την Κυριακή όσοι συμμετάσχουν στον δεύτερο αγώνα δρόμου Greece Race for the Cure, στην Αθήνα.
Ο θηλασμός αδυνατίζει
Ακόμη ένα κίνητρο έχουν οι λεχώνες που δεν μπορούν να αποφασίσουν εάν θα θηλάσουν το μωρό τους ή όχι: το αδυνάτισμα.Σε πρόσφατη καμπάνια που έκανε το υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης, τονίζει ότι μεταξύ των θετικών του θηλασμού είναι ότι μπορεί να κάψει έως 500 θερμίδες την ημέρα.
Τεχνητή ωοθήκη για τις γυναίκες με καρκίνο
Μία τεχνητή ωοθήκη που ωριμάζει ανθρώπινα ωάρια μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιείται για να αποκτούν παιδιά γυναίκες οι οποίες παρουσίασαν υπογονιμότητα έπειτα από αντικαρκινικές θεραπείες.
Οι άνδρες κοιτούν το σώμα, οι γυναίκες το πρόσωπο
Αυτό που εκτιμούν οι άνδρες στις γυναίκες δεν είναι το πνεύμα και το πρόσωπό τους, αλλά οι καμπύλες τους. Οι γυναίκες κάνουν ακριβώς το αντίθετο, κοιτούν τον άνδρα στο πρόσωπο.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα